ناآگاهي پزشكان «اتانازي» را در پي دارد
کد خبر:۱۱۳۹۰۰
عضو مركز تحقيقات اخلاق پزشكي:

ناآگاهي پزشكان «اتانازي» را در پي دارد

عضو مركز تحقيقات اخلاق پزشكي گفت: ناآگاهي پزشكان در تجويز برخي داروها و ارائه روش‌هاي مصرف دارو مانند قرص‌هاي آرام بخش، اتانازي را در كشور در پي دارد.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، خلج زاده در همايش «تازه‌هاي سرطان ريه» كه روز گذشته در مركز پزشكي بيماري‌هاي خاص تهران برگزار شد، گفت: علي رغم عدم استفاده از روش اتانازي در ايران، تعداد قابل توجهي از بيماران به اين طريق جان خود را از دست مي دهند.

وي با اشاره به بيماري كه براي درمان به پزشك مراجعه مي كند و به طور ناخواسته توسط پزشك قرص‌هاي آرام بخش تزريق مي شود كه در صورت مصرف بيش از دو قرص امكان خطر مرگ وجود دارد، ديده شده است كه بيمار بر اثر شدت بيماري از تجويز ناخواسته پزشك براي راحتي مرگ خود روش اتانازي را انتخاب مي كند.

عضو مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي اخلاق حرفه‌اي را در مسيري براي رفع معضلات پزشكان دانست و گفت: تفاوت‌هايي در فرهنگ جامعه غربي و كشور ما وجود دارد؛ چرا كه والدين در كشور ما تمايلي به در اختيار گذاشتن اطلاعات بيماري سرطان به فرزندانشان ندارند.

خلج زاده تصريح كرد: پيشرفت‌هاي قابل توجهي در زمينه كنترل، پيشگيري و ترويج روش‌هاي در مان به موقع بيماري سرطان صورت پذيرفته و موجب توجه روز افزون پزشكان به موضوعات اخلاقي شده است.

وي تشخيص سرطان را همراه با اضطراب، شوك و ترس از مرگ و در نهايت قطع عضو دانست و بيان داشت: در اين حوزه نخستين وظيفه اخلاقي آنكولوژيست‌ها برقراري تعامل و اميدواري با توجه به حال بيمار است.

عضو مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي يادآور شد: سرطان در برخي از كشورهاي آفريقايي به منزله بيماري پنهان و مرموزي شناخته مي شود كه با جاودگري و بدخواهي همراه است و در جوامعي مانند فرهنگ ايتاليايي، سرطان به معني جدايي از جامعه و مرگ است.
 
خلج زاده ادامه داد: ديدگاه‌هاي جوامع نسبت به بيماري سرطان پيوسته درحال تغيير است؛ به طوري كه بيماري سل در قرن 19 نوعي سرطان شمرده مي شد.

وي با اشاره به چند مدل در راستاي درمان بيماري گفت: مدل پدرسالاري كه در آن پزشك در جهت منافع بيمار مي كوشد كه باعث محدود كردن و نقض آزادي انتخاب وي مي شود كه اين روش از نظر علماي اخلاق به طور كلي غيرموجه است.

عضو مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي آگاه سازي را مدل دوم خواند و گفت: هدف اين مدل توانمندسازي بيمار براي تصميم آگاهانه است.

خلج زاده مدل تفصيلي و مشاوره‌اي را از ديگر روش‌ها خواند و تصريح كرد: در خصوص مدل مشاوره‌اي پزشك مانند يك آموزگار و دوست تلاش مي كند تا با گفت و گو فرد مبتلا به سرطان را براي تصميم گيري آسان كند.
 
وي گفت: عنوان حقيقت در خصوص بيماري سرطان مزاياي بسيار زيادي دارد كه برخي مربوط به حقيقت گويي، وابسته به فاكتورهايي مانند مسائل سنتي و فرهنگي است.

عضو مركز تحقيقات اخلاق و حقوق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در پايان خاطرنشان كرد: امكان ايجاد درمان‌هاي موثرتر با تهاجم كمتر و اخذ رضايت و كارآزمايي باليني مربوط به ارزيابي ژنتيك از سرطان در درمان اين بيماري اهميت بسيار بالايي دارد./انتهاي پيام/
پربازدیدترین آخرین اخبار