جديدترين روش‌هاي تشخيص و درمان كودكان كم شنوا معرفي مي‌شوند
کد خبر:۱۱۵۰۳۹
در دهمين كنگره شنوايي شناسي ايران:

جديدترين روش‌هاي تشخيص و درمان كودكان كم شنوا معرفي مي‌شوند

جديدترين روش‌هاي تشخيص و درمان كودكان كم شنوا از ششم تا هشتم اردبيهشت 90 در دهمين كنگره سراسري شنوايي شناسي ايران در مركز همايش هاي بين المللي رازي تهران مورد بحث و بررسي قرار مي گيرد.
به گزارش گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر زهرا جعفري، رئيس انجمن علمي شنوايي شناسي ايران اظهار داشت: در جريان دهمين كنگره سراسري شنوايي ايران كه از 6 تا 8 اردبيهشت ماه سال 1390در مركز همايش هاي بين الملل رازي تهران برگزار مي‌شود، آخرين يافته‌ها در زمينه غربالگري، تشخيص و درمان كم شنوايي و اختلال تعادل در نوزادان و كودكان كم شنوا در كنار مباحث ديگري چون اخلاق حرفه‌اي پزشكي، يافته‌هاي جديد در ارزيابي و درمان بيماري‌هاي شنوايي و تعادل، آلودگي صوتي و حفاظت شنوايي، سمعك و همچنين كاشت حلزون مورد بحث و بررسي قرار مي گيرد.

وي با تاكيد بر لزوم توجه بيشتر به پيامدهاي كم شنوايي و اختلال تعادل در نوزادان و كودكان، بهترين زمان براي تشخيص كم شنوايي در كودكان را اولين روزهاي پس از تولد ذكر كرد و افزود: كم شنوايي، ارتباط مستقيم با شكل گيري مهارت‌هاي عالي شناختي همچون زبان، حافظه، استدلال، تخيل و منطق در كودكان دارد و هر چقدر اين عارضه زودتر تشخيص داده شده و راه حل درماني مناسب مانند مداخله  دارويي، ‌جراحي، تجويز پروتز و اقدامات توانبخشي سريع‌تر براي كودك آغاز شود؛ ميزان موفقيت درمان بالاتر و مدت زمان ارائه خدمات و ميزان هزينه‌ها، كمتر مي شود.

استاديار دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: در صورتي كه كم شنوايي كودك حداكثر تا سن 3 ماهگي تشخيص داده شده و مداخله درماني مناسب پيش از 6 ماهگي آغاز شود مي تواند بر تسريع رشد مهارت‌هاي شنوايي، گفتار و زبان و قابليت‌هاي شناختي تاثير قابل توجهي داشته و مانع از تاخيرهاي رشدي قابل توجه كودك شود.

وي گفت: با تاخير در شناسايي و مداخله زودهنگام كم شنوايي، رشد مهارت‌هاي ارتباطي كودك از مسير طبيعي خارج شده و هر چه تاخير زماني ايجاد شده بيشتر باشد، احتمال كسب نتايج موفقيت آميز درماني كاهش يافته و در آينده به صرف وقت و هزينه‌هاي درماني بيشتري نياز بوده و تاثيرات منفي روحي و رواني آن بر اعضاي خانواده نيز دو چندان خواهد بود.

دكتر جعفري روش‌هاي درمان كودكان كم شنوا را شامل دارو درماني، ‌انجام اعمال جراحي و در نهايت استفاده از پروتزهايي چون سمعك و يا كاشت حلزون بر شمرد و تصريح كرد: امروزه تجويز سمعك از همان ابتداي تولد براي كودكان كم شنوا امكان پذير است ولي شركت در جلسات آموزشي و توانبخشي شنوايي از كاربرد اين پروتزها موثرتر است.
 
وي گفت: لازم است همزمان با شروع استفاده از سمعك و يا كاشت حلزون براي كودك آغاز شود تا كودك به تدريج با آموزش كارشناسان خبره، مهارت‌هاي ارتباط كلامي خود را توسعه داده و روند رشد و پيشرفت او به طور مداوم مورد سنجش و بررسي قرار گيرد.

وي افزود: سمعك و كاشت حلزون هرگز به تنهايي معجزه نمي‌كنند و براي كسب نتيجه مطلوب لازم است كلاس‌هاي آموزشي و توانبخشي همزمان با شروع استفاده از وسايل تقويت كننده صوتي، به طور جدي پي گيري و دنبال شوند.

گفتني است، دهمين كنگره سراسري شنوايي شناسي ايران از 6 تا 8 اردبيهشت ماه سال 90 با همكاري انجمن علمي گوش، گلو، بيني و سر و گردن ايران و با مشاركت دانشگاه‌هاي علوم پزشكي تهران، شهيد بهشتي، اهواز، همدان، زاهدان و اصفهان در مركز همايش‌هاي بين المللي رازي تهران برگزار مي شود كه در اين كنگره، سخنرانان مدعو برجسته‌اي از رشته‌هاي تخصصي مرتبط با شنوايي و تعادل شامل شنوايي شناسي، گوش و گلو و بيني؛ گفتار درماني، علوم اعصاب، بيماري‌هاي مغز و اعصاب و كودكان و نوزادان از داخل كشور حضور مي يابند./انتهاي پيام/  
پربازدیدترین آخرین اخبار