بي‌تحركي و مصرف سيگار مهمترين عوامل پوكي استخوان در زنان است
کد خبر:۱۱۵۲۰۰
دبيرعلمي كنگره زنان و مامايي ايران هشدار داد:

بي‌تحركي و مصرف سيگار مهمترين عوامل پوكي استخوان در زنان است

استاد دانشگاه تهران گفت: بي‌تحركي، مصرف دخانيات و رژيم غذايي نادرست از عوامل اصلي ايجاد پوكي استخوان در بانوان و خصوصا پس از سنين يائسگي است.
به گزارش گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر ابوالفضل مهدي زاده،‌ استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: بيماري استئوپروز يا پوكي استخوان به عنوان يك بيماري خاموش شناخته مي‌شود كه متاسفانه كمتر كسي آن را باور دارد و در اثر بي‌تحركي، مصرف دخانيات و رژيم نادرست غذايي در بانوان و خصوصا پس از دوران يائسگي تشديد شده و همزمان با اولين شكستن استخوانها، فرد با آن مواجه مي‌شود.
 
وي گفت: استخوان هاي بدن بخصوص در بانوان در سنين ميانسالي و پس از يائسگي با از دست دادن بافت خود دچار پوكي و مستعد شكستگي مي‌گردند كه اين امر خصوصا در استخوان‌هاي ستون فقرات و استخوان سر لگن بيشتر اتفاق مي‌افتد كه فرد با اولين زمين خوردن دچار شكستگي استخوان مي‌گردد.
 
دكتر مهديزاده راه‌هاي پيشگيري را از سنين جواني و جهت مقابله با پوكي استخوان شامل ورزش و پرهيز از بي تحركي، عدم استفاده از دخانيات و داشتن رژيم غذايي سرشار از كلسيم برشمرد و افزود: مصرف روزانه شير، ماست (كه بيشترين ميزان كلسيم را داراست)، كشك، سبزيجات و ميوه‌ها در كنار مكمل‌هاي كلسيم مي‌تواند در حفظ بافت استخوان ها از تخريب بيشتر جلوگيري كند و لازم بذكر است كه درمان اين بيماري در سنين پس از يائسگي، تجويز مكمل‌هاي حاوي كلسيم، ورزش مناسب سن و سال فرد، داروهاي ضد پوكي استخوان و در موارد خاص و با تشخيص پزشك هورمون درماني است.
 
دكتر مهدي زاده پوكي استخوان را يك بيماري شايع در سراسر دنيا ذكر و تاكيد كرد: متاسفانه بي تحركي و قرار گرفتن بيش از حد در وضعيت‌هاي نشسته و يا خوابيده كه امروزه در بانوان جوان ايراني بيشتر با آن مواجه هستيم و همچنين مصرف سيگار از عواملي هستند كه باعث مي‌شوند شاهد فرسايش بيشتري در استخوان ها و مفاصل باشيم. زنان اروپايي به علت تحرك مناسب و ورزش حتي در سنين بالاي 80 و 90 سالگي به راحتي راه رفته و زندگي مي‌كنند در حالي كه بانوان ايراني از سنين 50 و 60 سالگي به بالا داراي كمردرد و زانودرد شديد بوده و عمدتا براي راه رفتن نياز به عصا دارند.
 
دبير علمي نهمين كنگره زنان و مامايي ايران بحث پوكي استخوان و راه‌هاي پيشگيري و درمان آن را به عنوان يكي از سرفصل‌هاي مهم نهمين كنگره بين المللي زنان و مامايي ايران كه در آبان ماه سال آينده برگزار مي‌شود عنوان كرد و با هشدار به بانوان جوان ايراني گفت: در صورت بي تحركي و ورزش نكردن و نداشتن رژيم غذايي مناسب و حاوي كلسيم كافي در آينده نزديك در كشورمان شاهد نزديك شدن هرچه بيشتر سن پوكي استخوان به سنين جواني خواهيم بود./انتهاي پيام/ 
پربازدیدترین آخرین اخبار