به گزارش حسینیه دانشجو، در شبهای عزاداری سیدالشهداء هیأت دانشجویی اصحاب الحسین(ع) در مسجد دانشگاه تهران برپا است و حجتالاسلام قنبریان سخنرانی آن را برعهده دارد. وی در یکی از سخنرانیهای خود گفت: باید تلاش کنیم در ساحت اندیشه و باورها التقاطی نباشیم و واقعا آن چیزی را که خداوند گفته است پیدا کنیم. باید سعی کنیم دچار «ایسم»های انحرافی نشویم. در گذشته تاریخ، این مسئله بسیار وجود داشته و رایج بوده است. ای برادر تو همه اندیشهای. در ساحت اندیشهات مراقب باش «الا لله الدین الخالص»؛ دین خالص را بپذیرید.
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: این مسئله آنقدر مهم است که برخی از صحابه و بعضی از اصحاب ائمه اطهار، سنتی به نام «عرض دین» را بنا گذاشتند. براساس این سنت، پیش امام معصوم میآمدند و عرض دین میکردند و میگفتند من میخواهم صورت اعتقاداتم را برای شما بگویم. برای مثال عبدالعظیم حسنی(س) پیش امام هادی(ع) میرود و این کار را انجام میدهد.
حجتالاسلام قنبریان افزود: جدای از این، در ادعیه و زیاراتی که ما میخوانیم، فهرستی به ما دادند که اگر در دوره غیبت بودید و به امام معصوم دسترسی نداشتید، عرض دین را با آنها انجام دهید. در زیارت آل یاسین پس از سلام دادن به حضرت مهدی(عج)، فهرستی از این عقاید ارائه میشود: «وَاَنَّ الْمَوْتَ حَقُّ وَاَنَّ ناکِراًوَنَکیراً حَقُّ...». این دین خالص است که البته در زمانه ما و با شروع دنیای مدرن، پیچیدگیهای آن خیلی بیشتر است.