کد خبر:۱۱۶۴۸۸۰
شب شیرین ایران در المپیک

بالاخره طلایی شد

ایران موفق شد پس از ۱۶ سال مدال طلای تکواندو را به دست بیاورد، از طرفی دیگر امیرحسن زارع صاحب مدال نقره شد.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجو، حسین مهرپور پانزدهمین روز از المپیک ۲۰۲۴ پاریس شنبه، ۲۰ مرداد برگزار شد و ورزشکاران ایران در سه تکواندو، کشتی‌آزاد و وزنه‌برداری به مصاف رقبای خود رفتد.

شکست زارع در کمال ناباوری

امیرحسین زارع که یک برنز المپیک را در کارنامه دارد با صعود به فینال برای کسب خوشرنگ‌ترین مدال تلاش کرد. از طرفی با کسب طلا توسط این ورزشکار تعداد طلاهای کسب شده ایران توسط کشتی به سه مدال می‌رسد؛ پیش از این هادی ساروی و سعید اسماعیلی در کشتی فرنگی موفق به کسب طلا شده‌اند.  

رده‌بندی و فینال کشتی آزاد در وزن 125 کیلوگرم المپیک پاریس امشب برگزار شد.در وزن 125 کیلوگرم امیرحسین زارع در دور نخست با نتیجه 5 بر صفر آیال لازاریف از قرقیزستان را شکست داد.

وی در دور بعد با نتیجه 10 بر صفر آمارور دسی از کانادا را از پیش رو برداشت و به مرحله نیمه نهایی راه یافت.

زارع در این مرحله در یک کشتی نزدیک و سخت با نتیجه 2 بر یک از سد طاها آکگول قهرمان المپیک و جهان از ترکیه گذشت و به دیدار فینال راه یافت.

وی امشب در فینال مقابل جنو پتریاشویلی از گرجستان قرار گرفت که 10 بر 9 شکست خورد و نقره گرفت.

در این وزن طاها آکگول از ترکیه و گئورگی گوناشویلی از آذربایجان مدال برنز گرفتند.

 
فیلم کامل دیدار امیرحسین زارع در فینال
کد ویدیو

 

مدال طلای پسر 20 ساله ایران پس از 16 سال

در چهارمین روز از مسابقات تکواندو و در وزن ۸۰+ کیلوگرم آرین سلیمی نماینده تیم ملی تکواندو مردان کشورمان در فینال المپیک‌ ۲۰۲۴ پاریس به مصاف «کیدن کانینگهام» نماینده انگلیس رفت.

این دیدار سلیمی راند اول با نتیجه ۶ بر سه واگذار کرد. راند دوم این دیدار نیز با نتیجه ۹ بر یک به سود سلیمی تمام شد.

در راند سوم سلیمی با نتیجه ۲ بر یک حریف خود را شکست داد و مدال طلای المپیک را از آن خود کرد و با این طلای المپیک طلسم ۱۶ ساله بدون طلای تکواندو ایران را شکست داد.

سلیمی در نخستین مبارزه به مصاف«نیکیتا رافالوویچ» نماینده کشور ازبکستان رفت و این دیدار با نتیجه ۲ بر صفر به سود سلیمی تمام شد.

سلیمی در دومین دیدار و در مرحله یک چهارم نهایی به مصاف نماینده نماینده مکزیک با رنکینگ ۲ المپیک، دارنده یک مدال طلا و دو مدال نقره جهان است و چهار مدال طلا و دو مدال برنز پان امریکن رفت.

راند اول این دیدار با نتیجه تساوی ۲ بر ۲ به پایان رسید. در راند دوم سلیمی با حملات پیاپی موفق شد در ثانیه های ابتدایی راند دوم سه امتیاز کسب کند، در ادامه این مبارزه نفس گیر آرین با یک ضربه «آن نریوچاگی» سه امتیاز دیگر کسب کرد، در نهایت این دیدار با نتیجه ۶ بر ۲ به سود سلیمی تمام شد.
 
راند سوم این دیدار حساس سلیمی با غلبه بر حریف مکزیکی خود ۱۲‌ برصفر شکست داد و به نیمه نهایی المپیک پاریس راه یافت.
سلیمی در نیمه نهایی به مصاف نماینده «ایوان ساپینا» کرواسی رفت و این دیدار با نتیجه ۲ بر یک پیروز شیاپ‌چانگ شد. این کروات، یک مدال نقره و یک مدال برنز جهان و سه مدال طلای اروپا را در کارنامه خود داشت.
 
لازم‌ به یادآوری است، تکواندو ایران برای آخرین بار در المپیک ۲۰۰۸ پکن توسط هادی ساعی موفق به کسب مدال طلای المپیک شده بود و حالا امشب آرین سلیمی جوان ۲۰ ساله کشورمان موفق به کسب مدال طلای المپیک شد و با تاریخ سازی این طلسم ۱۶ ساله را نیز شکست.
 
ضمن اینکه تکواندو کشورمان برای نخستین بار در تاریخ این رشته موفق شد با دو‌ ملی پوش در بخش مردان و دو‌ ملی پوش در بخش بانوان در المپیک‌۲۰۲۴ پاریس حضور پیدا کند و این حضور درخشان در نهایت منجر به کسب چهار مدال رنگارنگ شد.
 
در واقع تکواندو ایران در المپیک پاریس علی رغم ‌به پایان رساندن ناکامی های یک‌ دهه گذشته،طلسم ها را شکست و در پاریس تاریخ سازی کرد.
 
لازم به ذکر است، پیش از این طی سه روز گذشته مبینا نعمت زاده در وزن ۴۹- کیلوگرم مدال برنز، ناهید کیانی در وزن ۵۷ -کیلوگرم مدال نقره و مهران برخورداری در وزن ۸۰- کیلوگرم در بخش مردان مدال نقره المپیک پاریس را کسب کردند.
 
فیلم کامل دیدار آرین سلیمی در فینال
کد ویدیو
 
 
شادمانی تیم پرافتخار تکواندو پس از طلای آرین سلیمی
کد ویدیو
 
 
طنین سرود ملی کشورمان در سالن مسابقات تکواندو المپیک پاریس
کد ویدیو

 

اشک‌های آرین سلیمی هنگام طنین انداز شدن سرود ملی کشورمان

کد ویدیو

 

 

علی داوودی چهارم شد / وزنه برداری ناکام در کسب مدال

در رقابت دسته فوق سنگین وزنه‌برداری المپیک ۲۰۲۴ پاریس، علی داوودی نماینده ایران در حرکت یک‌ضرب ۲ حرکت صحیح داشت و با رکورد ۲۰۵ کیلوگرم چهارم شد.

علی داوودی دومین بار است که در المپیک شرکت می‌کند و او مدال نقره المپیک توکیو را در کارنامه خود دارد.

۱۲ وزنه‌بردار در دسته فوق سنگین حضور دارند.

عملکرد وزنه‌بردار ایران در حرکت یک‌ضرب به شرح زیر است:

علی داوودی در اولین حرکت یک‌ضرب پشت وزنه ۲۰۰ کیلوگرم قرار گرفت که موفق به مهار آن نشد.

او در حرکت دوم، وزنه ۲۰۱ کیلوگرم را نیز بالای سر برد و سه چراغ سفید دریافت کرد.

انتخاب نواب نصیرشلال سرمربی تیم ملی برای حرکت سوم داوودی وزنه ۲۰۵ کیلوگرم بود، که موفق به مهار آن شد.

علی داوودی در سومین حرکت خود با مهار وزنه ۲۰۵ کیلوگرم دو کیلوگرم رکورد شخصی خود را افزایش داد.

لاشاتالاخادزه گرجستانی در یک ضرب ۲۱۵ کیلوگرم، لالایان ارمنی ۲۱۵ کیلوگرم و گورمیناسیان بحرینی ۲۱۶ کیلوگرم را بالای سر خود بردند. گورمیناسیان بحرینی برای افزایش رکورد شخصی خودش وزنه ۲۱۸ کیلوگرمی را بالای سر برد که موفق به مهار آن نشد.

حرکت دوضرب

داوودی در اولین حرکت دو ضرب وزنه ۲۴۲ کیلوگرم را بالای سر برد که موفق به مهار آن شد. وی در دومین حرکت دو ضرب وزنه ۲۵۶ کیلوگرم را بالای سر برد که موفق به مهار آن نشد.

حرکت اول علی داوودی با مهار وزن 242 کیلوگرم

کد ویدیو
 

حرکت دوم علی داوودی با ناکامی در مهار وزن 256 کیلوگرم

کد ویدیو

حرکت سوم علی داوودی با ناکامی در مهار وزن 256 کیلوگرم

کد ویدیو

داوودی در حرکت سوم و پایانی نیز پشت وزنه ۲۵۷ کیلوگرم قرار گرفت که موفق به مهار آن نشد و دستش از کسب مدال برنز بازماند.

 

صعود مقتدرانه عموزاد به فینال

مرحله نیمه‌نهایی کشتی آزاد وزن 65 کیلوگرم در المپیک پاریس امشب برگزار شد.

در وزن 65 کیلوگرم رحمان عموزاد در دور نخست با نتیجه 8 بر صفر زین رترفورد قهرمان جهان از آمریکا را از پیش ررو برداشت. وی در دور دوم و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه 11 بر صفر اسلام دودایف قهرمان روسی الاصل اروپا از آلبانی را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت.

عموزاد در این مرحله به مصاف اسماعیل موسوکایف از مجارستان رفت که با نتیجه 10 بر صفر پیروز شد تا راهی فینال شود. وی فردا باید با نماینده ژاپن مبارزه کند.

در دیگر مسابقه نیمه‌نهایی این وزن تومور اوچیر از مغولستان با کیوکا کاتارو از ژاپن سرشاخ شد که با نتیجه 5 بر یک شکست خورد تا کشتی‌گیر ژاپنی راهی فینال شود. 

 

امیرعلی آذرپیرا، وزن ۹۷ کیلوگرم

در ادامه رقابت‌های ۲ وزن پایانی کشتی آزاد المپیک ۲۰۲۴ پاریس، امیرعلی آذرپیرا دارنده ۲ مدال طلای زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان در دور نخست در مبارزه‌ای سخت و دشوار برابر احمد تاج الدین اف نابغه ۲۱ ساله روسی الاصل بحرین و دارنده مدال طلای جهان ۲۰۲۳ به روی تشک رفت و در شرایطی که تا ۵۰ ثانیه مانده به پایان ۳ بر صفر جلو بود، در نهایت ۲ مرتبه اسیر زیرگیری حریف شد و در خاک نشست تا در پایان با نتیجه ۴ بر ۳ نتیجه را واگذار کند.

آذرپیرا برای اینکه بتواند در گروه بازنده‌ها برای رسیدن به مدال برنز تلاش کند باید منتظر صعود تاج‌الدینوف به دیدار نهایی باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار