گروهی از دانشمندان هلندی در تازهترین بررسیهای خود دریافتند که بالا بودن ميزان کلسترول مفيد در بدن، باعث کاهش احتمال ابتلا به سرطان روده ميشود.
به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از رویترز، این دانشمندان با مطالعه بر روی بيش از 520 هزار نفر از 10 کشور جهان به این نتیجه رسیدند که بالا بودن ميزان ليپوپروتئين هاي با چگالي بالا يا کلسترول مفيد، بر نحوه مقابله بدن انسان با التهاب ها تاثير مي گذارد.
بر این اساس، بالا بودن ميزان ليپوپروتئين هاي با چگالي بالا در بدن براي سلامتي افراد مفيد است؛ زيرا کلسترول اضافي خون را جذب کرده و براي تجزيه به کبد مي فرستد.
علاوه بر این، افرادي که بیشترین مقدار نوع دیگری از چربي مفید موسوم به آپوليپوپروتئين نوع آ را دارند، در معرض کمترين خطر ابتلا به سرطان قرار دارند.
ترک سيگار، کاهش وزن اضافي بدن و نيز تمرينات بدني منظم، همگي به افزايش ميزان کلسترول مفيد و کاهش ميزان کلسترول مضر در بدن انسان کمک مي کند.
برخي غذاها نيز تاثير مثبتي بر ميزان کلسترول خون دارند که عبارتند از دانه هاي غذايي کامل از قبيل آرد جو دوسر، سبوس جو، محصولات گندم کامل، آجيل هايي از قبيل گردو و بادام، اسیدهاي چرب گياهي و اسيدهاي چرب امگا-3 که در ماهي و روغن کتان يافت مي شود.
نتایج اين تحقيق در نشريه تخصصي «گات» به چاپ رسيده است./انتهای پیام/