کد خبر:۱۱۸۱۰۸
سالروز حماسه ملی؛
29 اسفند 1329/ ملي شدن صنعت نفت ايران
به دستور آيتاللَّه کاشاني مردم به قرارداد با انگلیس اعتراض کرده و خواهان ملي شدن نفت ايران شدند. سرانجام مجلس به ملي شدن صنعت نفت ايران، رأي مثبت داد و در 29 اسفند 1329 مقرر شد که کليه عمليات اکتشاف، استخراج و بهرهبرداري نفت در دست دولت قرار گيرد.
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ از سالهاي اوليه حفر چاه نفت ايران، چشم طمع بيگانگان به دنبال استثمار منابع زيرزميني کشور بوده و آنان در هر فرصتي به گرفتن امتيازهاي گوناگون نفتي اقدام ميکردند.
پس از لغو امتياز نفتي دارسي بين ايران و انگلستان، قرارداد الحاقي گس - گلشاييان به منظور کشف و استخراج نفت توسط شرکتهاي نفتي انگليسي منعقد گرديد.
اين قرارداد را جهت تصويب به مجلس بردند که با مخالفت عدهاي از نمايندگان مجلس و علماء به ويژه آيتاللَّه کاشاني و مردم روبرو شد.
پافشاريهاي سپهبد رزمآرا نخست وزير پهلوي، اين لايحه را بار ديگر به مجلس برد و او که تصويب آن را مشکل يافت، قصد کودتا نمود.
اما يک روز قبل از اجراي کودتا، توسط خليل طهماسبي از گروه فداييان اسلام ترور شد.
به دستور آيتاللَّه کاشاني مردم به اين قرارداد اعتراض کرده و خواهان ملي شدن نفت ايران شدند. سرانجام با به وجود آمدن آن وضعيت، مجلس به ملي شدن صنعت نفت ايران، رأي مثبت داد و در 29 اسفند 1329 مقرر شد که کليه عمليات اکتشاف، استخراج و بهرهبرداري نفت در دست دولت قرار گيرد./انتهای پیام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰