کد خبر:۱۱۸۳۲۵
يادداشت//

جهاد اقتصادي و هژموني برتر در جهان

ما برای رسیدن به توانمند‌ی‌ها و قدرت اقتصادی برتر به تحقق شعار سالانه مقام معظم رهبری كه با تدبیر و تدبر انتخاب می‌شود نیازمندیم تا بتوانیم این كشور را به یك منزلگاه قابل اتكاء برای ملت‌های آزادیخواه تبدیل كنیم.
گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»، فاطمه خسروپور؛ نامگذاری سال 1390 بیانگر عزم جدی رهبر معظم انقلاب برای طراحی «الگوی اسلامی – ایرانی» در دهه «پیشرفت و عدالت» است، اما همان‌طور كه ایشان در سخنرانی روز اول فروردین در شهر مشهد اشاره كردند، نباید نامگذاری هر سال به اسبابی برای تبلیغات روزافزون و شعارسازی مضاعف تبدیل شود؛ چرا كه این نوع برخورد می‌تواند به ضد این حركت مبدل شده و از اثرگذاری آن بكاهد.
 
جهاد اقتصادی صرفاً به مفهوم پیشرفت اقتصادی نيست، بلكه جهاد اقتصادی در چارچوب انگاره حركت جهادی و بر اساس فهم دقیق مفاهیم اقتصاد اسلامی قابل تبیین و تفسیر است.
 
اقتصاد اسلامی به‌طور موازی و هماهنگ، پیشرفت اقتصادی را با رشد معنویت و توسعه مكارم اخلاقی تعریف همراه كرده است و برای اجرای دقیق آن برنامه‌ریزی می‌كند.
 
با مروري به پيام تبريك نوروزي سردار نقدي، رئيس بسيج مستضعفين مبني بر اينكه «شكي نيست كه بسيجيان در لبيك به امر مولاي شان، امسال همه استعدادهاي خود را براي تحقق جهاد اقتصادي به كار خواهند بست، اما بايد بدانيم جهاد اقتصادي، همت و كار مضاعف، اصلاح الگوي مصرف، نوآوري و شكوفايي و همه عناويني كه در راستاي ايجاد يك جامعه اسلامي الگو، سال ها به آن ناميده شده و خواهد شد؛ به تكليف مهمتري وابسته است كه اگر تحقق نيابد در به ثمر رساندن اين عناوين هم، موفقيت مورد انتظار كسب نخواهد شد.» درمي‌يابيم كه تحقق جهاد اقتصادی نیازمند عزم ملی و بسیج همگانی است و در اين عرصه، بسيجيان بايد با به كارگيري انديشه و تخصص و همه استعداد خود براي تحقق اين امر، فرمان مولا و ولي امرشان، آيت الله خامنه اي(مدظله العالي) را به كار گيرند.
 
بدون ترديد نبايد در «جهاد اقتصادي» به يكسري تابلو و شعار اكتفا كنيم؛ چرا كه اقتصاد خالي از معنويات اقتصاد خاص مقام معظم رهبري نيست و بايد از فرهنگ اسلامي استفاده، و در راستاي اقتصاد معنوي تلاش كنيم.
 
بنا بر اظهارات مقام معظم رهبري مبني بر اينكه «فرهنگ فضاي تنفسي جامعه و زيربناست» بايد تصريح كرد كه اگر قرار است توسعه اقتصادي صورت بگيرد بايد پيوست فرهنگي داشته باشد، اما واقعا امروز چنين است؟
 
لازم به يادآوري است كه تزلزل قدرت اقتصادی استكبار، در نتیجه بی‌توجهی به ارز‌ش‌ها و باورهای حقیقی و انسانی ايجاد شده و  اگر امروز آمریكا به بدهكارترین كشور دنیا در عرصه اقتصادی تبدیل شده ‌نشانه ورشكستگی حقیقی این كشور در عرصه سیاست، اخلاق، فرهنگ و اعتقاد نيز است.
 
فراموش نكنيم افول لیبرالیسم نتیجه همین زياده‌خواهی اقتصادی و دست زدن به سرمایه‌های تهی از هر گونه پشتوانه ارزشی ـ انسانی است؛ در اين راستا برای رسیدن به توانمند‌ی‌ها و قدرت اقتصادی برتر به تحقق شعار سالانه مقام معظم رهبری كه با تدبیر و تدبر انتخاب می‌شود، نیازمندیم تا بتوانیم این كشور را به یك منزلگاه قابل اتكال برای ملت‌های آزادیخواه تبدیل كنیم.
 
جمهوری اسلامی ایران از زمان پیروزی انقلاب تا ‌کنون، ایده‌ها و رویه‌های مختلفی را در سیاست خود آزموده است؛ بر این اساس در میان رویکردهایی كه وجود دارد، «هژمون‌گرایی منطقه‌ای» بهترین و مؤثرترین رویکرد به‌منظور تأمین منافع ملی ایران محسوب می‌شود؛ زیرا می‌تواند از یک سو ایران را به‌عنوان کشوری مقتدر در منطقه معرفی کند و از سوی دیگر الگویی موفق از یک حکومت دینی ارائه دهد.
 
علاوه بر این، رویکرد هژمون‌گرایی منطقه‌ای، امنیت کشورها و مناطق پیرامونی ایران را نیز به امنیت جمهوری اسلامی پیوند خواهد داد؛ از این‌رو رویکرد هژمون‌گرایی منطقه‌ای از یک سو مستلزم دستیابی به قدرت و افزایش ظرفیت‌های سیاسی، علمی، اقتصادی، صنعتی، فرهنگی و اجتماعی در داخل است و از سوی دیگر محتاج پیگیری طرحی نوین بر مبنای جهت‌گیری اتحادهای منطقه‌ای و ائتلاف‌های بین‌المللی مي باشد.
 
این رویکرد که در تدوین «سند چشم‌انداز 20 ساله ایران» نیز وجود دارد، زمینه‌های ایجاد وحدت ملی و برپایی یک استراتژی مکتوب ملی در سطح منطقه‌گرایی را مهیا ساخته است؛ به ‌نحوی که سیاست خارجی ایران برای دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز 20 ساله باید دو کارویژه اساسی «تولید قدرت» و «ایجاد الگوی امنیت‌ساز» را پیگیری کند تا ایران در سال 1404، به کشوری توسعه‌یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه، الهام‌بخش در جهان اسلام، متکی به اراده و عزم ملی در پرتو تلاش و کوشش جمعی و همچنین دارای تعامل سازنده و مؤثر در روابط بین‌الملل مبدل شود.
 
حال بايد دريابيم كه چطور مي توان با جهاد اقتصادي و توسعه رو به گسترش آن، به هژمومي منطقه و جهان رسيد؟
 
در پايان با اشاره به سخنان نوروزي سردار نقدي، رئيس بسيج مستضعفين خاطرنشان مي شوم «از خداي سبحان مي خواهم به ما توفيق دهد در تحقق اين تشكل بزرگ معنوي كه زيربناي همه جهادها و مهمتر از همه ساختن انسان هاي آماده سربازي مخلصانه امام عصر (عج) است، وظيفه خود را به نحو احسن اجرا كنيم و بزودي شاهد تحقق اين وعده الهي باشيم كه فرمود: «ان الارض يرثها عبادي الصالحون»/انتهاي پيام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار