کد خبر:۱۱۹۷۴۳
متكي:
مقاومت ملت ايران در برابر تعليقها الهام بخش حوادث امروز در منطقه است
وزير سابق امور خارجه كشور مقاومت ملت ايران در برابر تعليقها را الهام بخش حوادث امروز در منطقه دانست.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از شهركرد، منوچهر متكي عصر امروز در همايش «بيداري اسلامي» كه در دانشگاه شهركرد برگزار شد، با اشاره به اينكه اگر كسي در دوران شاهنشاهي اختراع و يا اكتشافي داشت تا حد مرگ توسط ساواك تعقيب مي شد، اظهار داشت: انقلاب اسلامي باعث از بين رفتن همه قواعد غلط دوران شاهنشاهي شد و مفاهيم موجود دگرگون كرد.
وي خاطرنشان كرد: اگر حضرت امام (ره) براي ايران فقط استقلال را مي آورد، براي ايران كفايت مي كرد اما امام فهماند كه ايران بايد به جايگاه هاي عالي برسد.
وزير امور سابق امور خارجه بيان داشت: فناوري هسته اي با اشاره به روز ملي فناوري هسته اي در ايران بيان داشت: فناوري هسته اي منطقه اي ممنوعه اي بود كه كشورهاي سلطه گر ورود ايران را به آن ممنوع كرده بودند.
متكي تصريح كرد: دستيابي ايران به فناوري هسته اي نه تنها براي ايران مفيد بود بلكه ارائه دهنده الگو و مدلي براي همه كشورها بود.
وي يادآور شد: كشورهاي سلطه گر در نظر داشتند فناوري هسته اي را تهديدي براي ايران كنند اما تبديل به فرصتي براي ايران شد.
وزير سابق امور خارجه كشور با استناد به بيانات مقام معظم رهبري مبني بر اينكه اگر تعليق ها انجام مي شد امروز با تحميل تحريم ها ما را سرزنش مي كردند صادقانه ترين تعريف را در خصوص حق مسلم ايران در انرژي هسته اي تعريف رهبري دانست و افزود: با وجود اين تعليق دو ساله تحريم امروزه قابل تحمل است.
متكي با اشاره به مقاومتهاي ملت ايران در برابر شكستن تعليق ها تصريح كرد: امروز در سايه اين مقاومت ها به دست آوردهاي رسيده ايم كه الهام بخش حوادث رخداده در منطقه است.
وي بابيان اينكه شرايط و حوادث منطقه به ضعم برخي ها برنامه ريزي شده از طرف آمريكا و اسرائيل است بيان داشت: نوع بهت زدگي غرب و ابهامات آنان در نوع برخورد با اين حوادث نشان دهنده نادرستي اين فرضيه است و اين حوادث در هيچ كدام از محافل سياسي اجتماعي قابل پيش بيني نبود.
وزير سابق امور خارجه با استناد به تحيلهاي مقام معظم رهبري از حوادث منطقه خاطرنشان كرد: ملتهاي منطقه در راستاي مقابله با تحقير شدن در برابر دولتهاي سلطه گر اكنون هما احساسي را دارند كه جوانان پور شور ايراني در سالهاي قبل از انقلاب با ديدن اوضاع اسفبار ايران داشتند و اين احساس بعد از سه دهه در قالب انقلاب اسلامي ايران متبلور شده است.
متكي ياد آور شد: مردم مصر با مقايسه انقلاب ايران با رهبري كه مي خواهد خدمتگذار مردم خوانده شود و رئيس جمهور خود كه سي سال با راي بسيار كم بر آنان حكومت مي كرد به اين احساس و شرايط امروزه رسيده اند.
وي با اشاره به تاكيدات امام مبني بر اينكه ما انقلابمان را به همه دنيا صادر مي كنيم گفت: اين نگاه حضرت امام (ره) غرب را هراسناك مي كرد چرا كه گفتمان انقلاب اسلامي بر منطقي غير قابل شكست استوار است كه در همين راستا غرب تلاش مي كند تا ايران را غير از آنچه كه هست نشان دهد.
وزير سابق امور خارجه تاكيد كرد: هر حركتي در جامعه بايد با توجه به شرايط همان جامعه سنجيده شود؛ همانند حركت مردم مصر بسيار خردمندانه مديريت و دنبال مي شود به طوري كه امريكا و غرب متحير از آن است و اين كشور ها احساس كردند كه مي توانند نقش آفرين باشند و پيام خود را برسانند.
وي با بيان اينكه حكمرانان دريافتند كه ديگر نمي توانند با زورگويي به مردم حكومت كنند افزود: بايد در صورت امكان ادامه حكومت تغييرات اساسي در اين كشورها صورت گيرد كه اين نكته منجر به اينجا تغييراتي در روابط اسرائيل و فلسطين خواهد بود.
وي در خصوص سوالي مبني بر موافقت مقام معظم رهبري با تعليق فعاليتهاي هستهاي در دولت خاتمي، به ظرفيت موجود در جامعه و مردم و همچنين به ظرفيت هاي موجود در كارگزاران و مردم اشاره كرد و گفت: مقام معظم رهبري در دولت خاتمي بر اساس ظرفيت موجود در مردم و دولت مجوز تعليق را صادر كردند و در حال حاضر نيز براساس ظرفيت دولت و حمايت جدي مردم از دولت جلوي تعليق ايستادند كه بر اين اساس ما توانستيم با تحريمها مبارزه كنيم.
متكي همچنين در خصوص تحولات آينده در منطقه خاورميانه با بيان اينكه بيداري اسلامي در عربستان و اردن شعله ورتر خواهد شد، تصريح كرد: حكومت سوريه بايد با تدبير اصلاحاتش را پيگيري كند، اما چون جنس آن حكومت با ساير كشورها متفاوت است، اگر ايادي استكبار بخواهند عليه سوريه اقدامي كنند، از آن حمايت مي كنيم؛ چراكه اين كشور تاكنون سخت ترين مواضع را در اتحاديه عربي عليه اسرائيل و رژيم صهيونيستي گرفته است./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰