جواب آزمايشات به زبان فارسي نوشته شود
کد خبر:۱۲۰۰۹۹
معاون اول رئيس جمهور:

جواب آزمايشات به زبان فارسي نوشته شود

معاون اول رئيس جمهور گفت: براي اينكه مردم بتوانند چگونگي داروها و جواب آزمايشات خود را بفهمند، پزشكان بايد نسخه‌ها و آزمايشات را به زبان فارسي بنويسند.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر رحيمي امروز در مراسم جشن روز سلامت در سالن همايش هاي رازي با اشاره به روز پرستار اظهار داشت: پرستاران نقش اساسي در حوزه بهداشت و درمان ايفا مي كنند و ظرفيت خدمت آنها را بايد با ظرفيت تمام عالم مقايسه كرد.

وي با بيان اينكه تمام ابعاد زندگي بشر با بهداشت سر و كار دارد، افزود: منظور از اين بهداشت تنها بهداشت جسمي نيست، بلكه بهداشت روحي، رواني، اجتماعي، خانوادگي، زيستي و انسان دوستي را نيز شامل مي شود.

معاون اول رئيس جمهور تصريح كرد: در حال حاضر بهداشت عمدتا با بهداشت جسماني شناخته مي شود، در حالي كه اهميت بهداشت روحي بسيار بيشتر است؛ چرا كه هر چه بهداشت رواني بيشتر مورد توجه قرار گيرد، بهداشت جسماني نيز به دنبال آن تامين خواهد شد.

رحيمي با بيان اينكه در حال حاضر در مراكز درماني به بهداشت جسمي بيشتر توجه مي شود، بيان داشت: توجه به ارزش ها و پرهيز از آلودگي هاي روحي همچون پرهيز از دشمني و حسادت از جمله مواردي است كه موجب آرامش روح مي شود و در نهايت بر سلامت جسم نيز تاثيرگذار خواهد بود.

وي تصريح كرد: در بخش تامين بهداشت روحي و رواني نيز پزشكان به عملكرد خود بيشتر توجه كنند؛ چرا كه اگر پزشكي بدون توجه به دستمزد، بيماري را ويزيت و درمان كند قطعا از اين اقدام خود به نشاط روحي و رواني خواهد رسيد.

معاون اول رئيس جمهور با اشاره به اينكه در بهداشت اسلامي مسائل حلال و حرام، نجاست و طهارت مورد توجه است، گفت: مال حرام روح انسان را مكدر كرده و تكرار آن مي تواند باعث بروز بسياري از بيمارها چون ايجاد ريشه هاي سرطان در افراد شود.

رحيمي با اشاره به كشتار مردم در كشورهاي منطقه و تاثير اين اقدامات در بهداشت روحي مردم بيان داشت: اگر قدرت هاي بزرگ اقداماتي را كه صرف آدم كشي و كشتار مي كنند، صرف آرامش مردم كنند قطعا وضعيت جهان بسيار مطلوب خواهد شد.

وي يكي از مهمترين مسائل در حفظ بهداشت جهاني را موضوع مواد مخدر دانست و گفت: تمام توزيع كنندگان مواد مخدر به نوعي به قدرت هاي بزرگ متصل هستند كه اين مسئله در بهداشت جهان بسيارتاثير گذار است.
 
معاون اول رئيس جمهور با اشاره به تحريم هاي صورت گرفته از سوي كشورهاي غربي و اروپايي عليه ايران عنوان كرد: اين تحريم ها بر سلامتي و شادي جسم و جان مردم ايران تاثيرگذار نبوده و در اين زمينه با شكست مواجه شده اند.

رحيمي اضافه كرد: ساخت سه داروي ضد سرطان، توليد بيش از 90 درصد از داروها در داخل كشور، توليد استخوان زنده از استخوان مرده و دستيابي به انواع فناورهاي پيشرفته از جمله دستاوردها و پيشرفت هاي ايران در دوران تحريم است.

وي افزود: با وجود اين تحريم ها صادرات غير نفتي ايران از هفت ميليارد دلار به 36 ميليارد دلار رسيده است كه امسال با برنامه هاي پيش رو از مرز 45 ميليارد دلار نيز خواهد گذشت.

معاون اول رئيس جمهور با اشاره به اجراي قانون هدفمندي يارانه در اوج تحريم ها اظهار داشت: با اجراي اين قانون قيمت ها اصلاح شده و امروز يك خانواده متوسط چهار نفره حدود 200 هزار تومان يارانه دريافت مي كند؛ يعني در طول سال 2 ميليون 400هزار تومان به اين افراد پرداخت مي شود كه با اضافه شدن يك ميليون و 500 هزار تومان، طرح ميزان به عنوان وام قرض الحسنه مجموعا سالانه 3 ميليون و 900 هزار تومان به اين افراد،  مي تواند زندگي آنها را متحول كند.

رحيمي با بيان اينكه يكي از استرس ها و نگراني هاي بيماران، هزينه هاي بالاي درماني است كه با اجراي هدفمندي يارانه ها متوسط زندگي دهك هاي پايين تامين مي شود.

وي اضافه كرد: در حال حاضر به سمتي حركت مي كنيم كه هيچ كس در ايران بدون بيمه باقي نماند و اين اقدام باعث آرامش روحي افراد و در نهايت آرامش جسمي آنها  خواهد شد.
 
معاون اول رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه نقش وزارت بهداشت در حوزه درمان تنها 25 درصد است، گفت: تمامي ارگان ها  و ساير نهادها بايد در اين زمينه همكاري هاي لازم را داشته باشند.

رحيمي بيان داشت: ساخت 18هزار خانه بهداشت، 2400 مركز بهداشتي و درماني و بيمارستان و افزايش تخت هاي فراوان در دولت نهم و دهم ناشي از فعاليت گسترده در حوزه بهداشت و درمان بوده است.

وي اضافه كرد: در سال جاري كه با نام جهاد اقتصادي نامگذاري شده است، در قالب طرح ميزان يك ميليون و 500 هزار تومان اعتبار براي به ترتيب كارمندان آموزش و پرورش، كارمندان بهداشت و درمان، كارمندان دولت و بازنشستگان و در نهايت تمام مردم پرداخت مي شود.

معاون اول رئيس جمهور ادامه داد: همچنين در قالب طرح آتيه نيز براي تمامي متولدان ايراني 1ميليون تومان به حساب ريخته مي شود كه اين افراد در 18سالگي پول لازم براي ازدواج دانشگاه يا يك زندگي معمولي را خواهند داشت كه تمامي اين اقدامات در جهت حفظ آرامش افراد در نظر گرفته شده است.

رحيمي با اشاره به شعار امسال مبني بر جهاد اقتصادي گفت: منظور از جهاد از طرفي تلاش و كوشش بسيار و از طرفي جنگ است كه در اين زمينه در مبارزه با تحريم ها و خواسته اي ظالمانه قدرت هاي بزرگ جهاد با عنوان جنگ تلقي شده و تلاش براي تحقق اهداف و پيشرفت كشور نيز عنوان جهاد به عنوان كوشش تلقي مي شود.
 
وي با اشاره به ايجاد يك ميليون و 750 هزار شغل در سال گذشته گفت: در سال جاري حدود دو ميليون و 500 هزار شغل ايجاد خواهيم كرد كه تحقق اين امر كاهش بيكاري، افزايش توليد، كاهش تورم و در نهايت آرامش و امنيت خاطر مردم را به همراه خواهد داشت.

معاون اول رئيس جمهور اصلاح بانك ها و تحقق بانكداري اسلامي را از ديگر برنامه هاي دولت در سال جاري عنوان و تاكيد كرد: در سال 90 با جهاد اقتصادي در تمام زمينه ها تلاش مي كنيم تا تمام ايرانيان فاقد مسكن، خانه دار شوند و امسال جشن مسكن دار شدن تمامي افراد فاقد مسكن را در زنجان برگزار خواهيم كرد.
 
رحيمي با بيان اينكه يكي از دوره هاي شكوهمند حوزه بهداشت و درمان كشور دوره تصدي دكتر دستجردي بوده و اقداماتي را كه مردان دولت هاي قبل انجام ندادند، دكتر دستجردي مردانه انجام داد.
 
وي تصريح كرد: پزشكان بايد شرايط بيماران را رعايت كنند و در ارائه خدمات خود از اقداماتي چون دريافت زيرميزي پرهيز كنند؛ چرا كه چنين مسائلي نبايد در سيستم بهداشت و درمان كشور وجود داشته باشد./انتهاي پيام/
پربازدیدترین آخرین اخبار