کد خبر:۱۲۰۵۱۱
رئيس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران خبرداد:
راهاندازي شركت سرمايهگذاري صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران تا خردادماه
رئيس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران گفت: شركت سرمايهگذاري صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور با هدف پرداختن به فعاليتهاي اقتصادي براي تجاريسازي طرحهاي پژوهشي شركتهاي دانش بنيان تا خردادماه سال جاري راهاندازي ميشود.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، محمدرضا پورابراهيمي روز گذشته در حاشيه نشست سراسري مديران و روساي استاني بنياد ملي نخبگان با مسئولان معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در تالار بين المللي دانشگاه شهيد بهشتي اظهار داشت: بزرگترين اقدام در سال جهاد اقتصادي، توجه به تجاري سازي فعاليتهاي علمي- پژوهشي و تبديل علم به ثروت است.
وي افزود: يكي از اشكالات وارد بر فرآيند تجاري سازي اين است كه اكثر افرادي كه در اين حوزه فعاليت مي كنند، عمدتاً از افراد متخصص در رشتههاي مشخص هستند، در حالي كه موتور محركه فرآيند تجاري سازي افراد اقتصادي بوده و در همين راستا تغييراتي در ساختار سازماني تجاري سازي طرحها و پروژههاي پژوهشي پيشنهاد شده است.
رئيس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران ادامه داد: پيش نويس آئين نامه جديد و دستورالعملهاي متناسب با تغييرات اساسنامه و اولويتهاي برنامهاي تهيه و بزودي ارائه مي شود كه در آن اولويتهاي اصلي كه تحقق تجاري سازي طرحها و نوآوريها است، در نظر گرفته شده است.
پورابراهيمي برنامه ريزي براي فعاليت شركت سرمايه گذاري صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور را از ديگر اولويتهاي برنامه هاي سال 90 دانست و گفت: بر اساس مصوبه هيئت امناء براي نخستين بار در كشور شركت سرمايه گذاري صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور به منظور ورود جدي به فعاليتهاي اقتصادي و در تجاري سازي طرحها، راه اندازي مي شود.
وي ادامه داد: مجوز راه اندازي اين شركت در حال حاضر اخذ شده و كارهايي اساسنامه آن بزودي انجام مي شود و نهايتاً تا خردادماه سال جاري شركت سرمايه گذاري صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور راه اندازي مي شود.
رئيس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور، برنامه ريزي براي پذيرش شركتهاي مشمول تجاري سازي (دانش بنيان) در فرابورس را از ديگر اولويتهاي سال 90 عنوان و اضافه كرد: 10 شركت دانش بنيان كه با حمايت اين صندوق موفق به تجاري سازي شدهاند و نتايج فعاليت آنها در حوزه اقتصادي كلان كشور مشهود است، در فرابورس برنده خواهند شد كه اين امر يكي از بزرگترين اقداماتي است كه براي نخستين بار در كشور انجام مي گيرد.
پورابراهيمي ادامه داد: افزايش همكاري با اعضاي حقوقي هيئت امناي، جهت اخذ نيازهاي پژوهشي و تجاري سازي بويژه با وزارت صنايع و جهاد كشاورزي و حضور موثر در فعاليتهاي تجاري و تمركز بر پذيرش طرحهاي پژوهشي كه به تجاري سازي منجر مي شود از مهمترين برنامههاي اين صندوق در سال جاري است.
وي در ادامه در خصوص فعاليتهاي صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران اظهار داشت: حمايت از طرحهاي پژوهشي از مهمترين فعاليتهاي اين صندوق است؛ به طوري كه در سال گذشته حدود 2300 طرح به اين صندوق ارائه شده است كه 1100 طرح مورد تاييد قرار گرفته است.
رئيس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران ادامه داد: از طرحهاي تاييد شده 337 طرح خاتمه يافته، حدود 15 طرح نيز در حال اجرا و 244 طرح نيز در حال بررسي است.
پورابراهيمي با اشاره به اينكه تجاري سازي يكي از مهمترين فعاليتهاي علمي در تمامي كشورها است، بيان داشت: با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري مبني بر اينكه تجاري سازي نوآوريها، حلقه مفقوده چرخه علم و تبديل آن به ثروت است، يكي از دغدغههاي اصلي اين صندوق در بحث تجاري سازي طرحهاي پژوهشي و نوآوريها بوده است و درحال حاضر 90 طرح براي تجاري سازي در حال بررسي بوده و با 26 طرح نيز موافقت شده است كه برخي از طرحها نيز پس از ارزيابيهاي صورت گرفته از دستور كار خارج شده است.
وي ثبت اختراع خارجي را از ديگر فعاليتهاي اين صندوق عنوان و تصريح كرد: در حال حاضر 145 طرح براي ثبت در خارج از كشور در حال بررسي است و 11 طرح نيز به ثبت نهايي خارجي رسيده است.
رئيس صندوق حمايت از پژوهشگران و نوآوران كشور اضافه كرد: يكي ديگر از فعاليتهاي اين صندوق اين است كه افرادي كه داراي شرايط كار و فعاليتهاي علمي- پژوهشي گسترده و جزو برترينهاي علمي كشور باشند، بر اساس آئين نامه كرسيهاي پژوهشي سالانه اعتبار مشخصي به اين افراد اعطاء مي شود.
پورابراهيمي با اشاره به اعطاي 15 كرسي پژوهشي به پژوهشگران گفت: همچنين پنج گرند پژوهشي تاكنون به افرادي كه داراي فعاليت علمي- پژوهشي بودهاند، اعطاء شده است كه تفاوت گرند پژوهشي با كرسي پژوهشي اين است كه رتبه گرندهاي پژوهشي پايين تر از كرسي پژوهشي است.
وي در پيان خاطرنشان كرد: براساس آئين نامه كرسيهاي پژوهشي سالانه اعتبار مشخصي حدود 30ميليون تومان به افراد اختصاص داده مي شود تا آنها در طول يك سال براي ايجاد طرحها و پژوهشهاي مورد نظر فعاليت داشته باشند كه نتايج فعاليتهاي آنها سالانه مورد بررسي و ارزيابي قرار مي گيرد و براساس گزارش عملكرد آنها منابع سال آينده به آنها اختصاص پيدا مي كند./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰