کد خبر:۱۲۴۲۱۶
گزارش‌هاي «خبرگزاري دانشجو» از سايت‌هاي خبري كشور؛ -(1)

سايت تابناك، رسانه دبيرخانه مجمع

بخشي از نيروهاي پايه‌گذار سايت «تابناك»، از پرسنل فعال «بازتاب» بوده اند. اين در حالي است كه ديگر نويسندگان «بازتاب» به «عصرايران» و «آينده‌نيوز» رفتند.  
گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»؛ بي شك جريان خبر و اطلاع‌رساني در تاريخ ايران داراي قدمتي به اندازه تمدن كهن كشورمان است.
 
ورود روزنامه در دوره قاجار به ايران را مي‌توان سرآغاز انتشار عمومي اخبار دانست؛ به طوري كه از آن روز تا كنون تغييرات فراواني در روند اطلاع رساني كشور به وقوع پيوسته است.
 
اكنون ديگر سايت‌هاي اينترنتي حتي ميان خوانندگان دائمي روزنامه‌هاي ريشه دار،‌ جايي براي خود باز مي كنند و روزنامه‌ها نيز براي عقب نماندن از قافله شيوه‌هاي نوين اطلاع‌رساني، براي خود سايت اينترنتي تأسيس كرده‌اند.
 
سايت‌هاي خبري ايراني در پيچ و خم رويداد‌هاي مختلف  و طي سال‌هاي اخير ‌اثبات كرده‌اند كه مي‌توان در جذب مخاطب از ميان كاربران ايراني اينترنت براي بازدي از سايت‌هاي خبري فارسي،‌ موفق بود و بر اساس ذائقه آن كار كرد؛ هر چند كه متأسفانه مشي عده اندكي از اين سايت‌ها بر اساس اصول انقلاب و مورد تأييد دلسوزان نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران نبوده است.
 
در اين سلسله گزارش‌ها، به بررسي عملكرد سايت‌هاي پربازديد خبري ايراني «تابناك»، «خبرآنلاين»، «رجانيوز»، «عصرايران» و «جهان‌نيوز» خواهيم پرداخت.
 
سايت خبري تابناك
 
امیرعلی امیری، مدير مسئول سايت «تابناك»، جانشين سابق سردار قاليباف در نيروي انتظامي بود و اكنون عضو علي‌البدل شوراي شهر تهران است؛ وي همچنين سابقه كار در مجمع تشخيص مصلحت نظام به عنوان قائم مقام دبيرخانه اين نهاد را هم دارد.
 
فعاليت رسانه‌اي اميري از سايت خبري «بازتاب» به عنوان عضو هيئت امنا و شوراي سياستگذاري آغاز شد؛ همان سايتي كه از نظر كاربران حرفه‌اي سايت‌هاي خبري ايراني، ادامه دهنده مشي و سياست سايت بازتاب است.
 
اميري پس از توقيف «بازتاب»، سايت خبري-تحليلي «تابناك» را تأسيس كرد كه حتي از نظر پوسته سايت و لوگو،‌ تشابهي فراوان با سايت «بازتاب» داشت.
 
گفته مي‌شود كه  بخشي از نيروهاي پايه‌گذار سايت «تابناك»، از پرسنل فعال «بازتاب» بوده اند. اين در حالي است كه ديگر نويسندگان «بازتاب» به «عصرايران» و «آينده‌نيوز» رفتند.
 
تابناك برآمده از بازتاب
 
مشهور است كه پدر معنوي سايت «بازتاب» و به تبع آن سايت «تابناك»، محسن رضايي است؛ همان طور كه وي در سخنراني انتخاباتي خود در دانشگاه تهران يكي از فعاليت هاي مدني اش را ارتباط با سايت «تابناك» عنوان مي كرد، هر چند كه نويسندگان «تابناك» سعي در انكار اين امر دارند.
 
البته «بازتاب» در انتخابات رياست جمهوري سال 84 تا لحظه حضور رضايي در رقابت هاي انتخاباتي از وي حمايت كرد و «تابناك» هم اين نقش را در سال 88 و انتخابات دور دهم رياست جمهوري انجام داد.
    
كاربران فضاي مجازي معتقدند كه سايت «بازتاب» در انتقاد به دولت نهم و شخص احمدي‌نژاد، قدري از دايره رسانه‌اي حرفه‌اي و انتقاد منصفانه خارج شده بود.
 
نخستين نمود اين مسئله نيز انتقادات تيز «بازتاب» به دولت در حالي بود كه تنها چند هفته از آغاز به‌ كار آن مي‌گذشت و اين امر شائبه دلخوري جناح سياسي وابسته به آن را بابت عدم مشاركت در كابينه دولت به وجود آورد.
 
عملكرد «بازتاب» پس از انتخابات نهم عملكرد متناقضي بود؛ تا جايي كه گاه شاهد مواضع كاملا ضد و نقيض از اين سايت خبري بوديم.
 
به عنوان مثال اين سايت، تندترين انتقادها را به وزير صنايع و نفت دولت نهم بيان كرده بود، اما درست از آن گاه كه رئيس جمهور، كابينه را ترميم كرده و آنها بركنار شدند، تندترين انتقادها را از دولت و شخص رئيس‌جمهور مطرح كرد كه چرا اين دو وزير بركنار شده‌اند!
 
بر همين اساس بود كه عده‌اي عملكرد «بازتاب» بعد از 84 را در برخورد با دولت، همانند عملكرد روزنامه‌هاي زنجيره اي دوران اصلاحات مي‌دانستند.
 
«بازتاب» گاه به صورت مستقيم و زماني هم به شكل غيرمستقيم، رفتارهاي دولت را مصداق تندروي و ماجراجويي دانسته است؛ ‌هر چند كه دولت نهم و دهم تقريباً همان مسيري را كه پيش از اين از سوي جريان سياسي حامي «تابناك» تبليغ شده بود، در پيش گرفته است.
 
البته نهايتاً‌ مشخص شد كه حاميان معنوي اين سايت معتقد بودند، بسته ‌پيشنهادي اروپا به ايران بايد مبناي مذاكرات قرار مي‌گرفت تا پرونده ايران به شوراي امنيت نرود!
  
از جمله سوژه‌هاي داغ اين سايت،‌ ملاقات احمدي‌نژاد با آيت‌الله جوادي آملي بود كه مورد توجه و پوشش دهي خاص مسئولان آن قرار گرفت.
 
نقش تابناك در انتخاب احمدي نژاد!
 
اميري مسئول «تابناك» در يكي از مصاحبه‌هاي خود عنوان كرده بود كه: «ما معتقدیم آقای احمدی‌نژاد رأی خود و حضور در دور دوم انتخابات دوره نهم را مدیون کناره‌گیری آقای رضایی هستند. اگر آقای رضایی در انتخابات حضور پیدا می‌کرد، رأی اصول‎گرایان بیشتر شکسته می‌شد و سبد رأی اصول‎گرایان به جای سه نفر، در آرای چهار نفر تقسیم می‌شد. در آن صورت احتمال زیادی داشت که آقای احمدی‌نژاد نتواند با اختلاف اندک 300 یا 400 هزار رأی نسبت به آقای کروبی، به دور دوم راه پیدا کند. ضمن این‎که آقای رضایی قبل از کناره‌گیری، آقای احمدی‌نژاد را به‎عنوان معاون اول خود معرفی کرده بود و به همین دلیل بعد از کناره‌گیری، اکثر ستاد‎های ما به آقای احمدی‌نژاد رأی دادند.»
 
البته تحليل و پيش بيني ارائه شده از سوي مسئول اين سايت در مورد انتخابات دور دهم رياست جمهوري نيز مي‌تواند در شناخت مشي اين پايگاه خبري از سوي مخاطبان ‌موثر باشد.
 
وي در اين مورد چنين بيان كرده است: «ببینید تحلیل ما قبل از انتخابات این بود که انتخابات به احتمال زیاد به دور دوم کشیده می‌شود و هیچ‎کدام از کاندیداها توانایی کسب اکثریت آرا در دور اول را ندارند. از طرفی اگر آقای احمدی‌نژاد و موسوی به دور دوم بروند حتما موسوی برنده انتخابات می‌شد. با همین تحلیل اعتقاد داشتیم، تنها حضور آقای رضایی می‌تواند این فضا را بشکند و اگر آقای رضایی موفق به حضور در دور دوم انتخابات با موسوی یا احمدی‌نژاد شود، حتما برنده انتخابات خواهد بود.»/انتهاي پيام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار