نتایج تحقیق پژوهشگران علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس نشان داد که اسانس دارچین و مرزنگوش وحشی به ترتیب 7/86 و 82 درصد از رشد کپک آسپرژیلوس فلاووس در رب گوجه فرنگی جلوگیری می کنند.
به گزارش گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، فعالیت ضد قارچی اسانس دارچین و مرزنگوش وحشی بر آسپرژیلوس فلاووس در محیط کشت و رب گوجه فرنگی، طی تحقیقی در قالب پایان نامه دوره کارشناسی ارشد سیده فاطمه کلانتری در دانشکده کشاورزی دانشگاه ارزیابی شد.
مجری اين طرح در تشریح پژوهش خود اظهارداشت: در اين پژوهش ترکیبات شیمیایی اسانس ها تجزیه شد كه اجزای اصلی اسانس دارچین، سینامالدهید، متیل اوژنول، دلتاکادینن و گاما کادینن بودند.
وي با بيان اينكه لیمونن، کری فیلن اکساید، آلفا یونون، گرماسرن دی، گاما ترپینن، بتا پینن و ترپینن-4-ال اجزای اصلی اسانس مرزنگوش وحشی بودند، افزود: برای ارزیابی فعالیت ضدقارچی، آسپرژیلوس فلاووس به نمونه های رب گوجه فرنگی تلقیح و غلظت های مختلف اسانس به هر نمونه اضافه شد و به مدت 60 روز در دمای 5/0 ± 25 گرمخانه گذاری شدند.
کلانتری تصریح کرد: اندازه گیری فالیت ضد قارچی با استفاده از روش رقیق سازی آگار صورت گرفت.
وي گفت: نتایج نشان داد که 100 ppm اسانس دارچین و مرزنگوش وحشی به ترتیب 7/86 و 82 درصد بازدارندگی در رب گوجه فرنگی داشتن كه برای ارزیابی حسی، از نمونه های سس کچاپ بر پایه رب گوجه فرنگی استفاده شد و نمونه های محتوی 100 و 200 ppm دارچین مورد پذیرش ارزیاب ها قرار گرفت.
گفتنی است، این پژوهش با راهنمایی دکتر محسن برزگر، عضو هیئت علمی دانشگاه تربيت مدرس انجام شد./انتهاي پيام/