کد خبر:۱۲۵۲۵۸
نتایج پژوهشی در دانشگاه تربیت مدرس نشان داد
دارچین و مرزنگوش وحشی از رشد کپک در رب گوجه فرنگی جلوگیری میکنند
نتایج تحقیق پژوهشگران علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس نشان داد که اسانس دارچین و مرزنگوش وحشی به ترتیب 7/86 و 82 درصد از رشد کپک آسپرژیلوس فلاووس در رب گوجه فرنگی جلوگیری می کنند.
به گزارش گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، فعالیت ضد قارچی اسانس دارچین و مرزنگوش وحشی بر آسپرژیلوس فلاووس در محیط کشت و رب گوجه فرنگی، طی تحقیقی در قالب پایان نامه دوره کارشناسی ارشد سیده فاطمه کلانتری در دانشکده کشاورزی دانشگاه ارزیابی شد.
مجری اين طرح در تشریح پژوهش خود اظهارداشت: در اين پژوهش ترکیبات شیمیایی اسانس ها تجزیه شد كه اجزای اصلی اسانس دارچین، سینامالدهید، متیل اوژنول، دلتاکادینن و گاما کادینن بودند.
وي با بيان اينكه لیمونن، کری فیلن اکساید، آلفا یونون، گرماسرن دی، گاما ترپینن، بتا پینن و ترپینن-4-ال اجزای اصلی اسانس مرزنگوش وحشی بودند، افزود: برای ارزیابی فعالیت ضدقارچی، آسپرژیلوس فلاووس به نمونه های رب گوجه فرنگی تلقیح و غلظت های مختلف اسانس به هر نمونه اضافه شد و به مدت 60 روز در دمای 5/0 ± 25 گرمخانه گذاری شدند.
کلانتری تصریح کرد: اندازه گیری فالیت ضد قارچی با استفاده از روش رقیق سازی آگار صورت گرفت.
وي گفت: نتایج نشان داد که 100 ppm اسانس دارچین و مرزنگوش وحشی به ترتیب 7/86 و 82 درصد بازدارندگی در رب گوجه فرنگی داشتن كه برای ارزیابی حسی، از نمونه های سس کچاپ بر پایه رب گوجه فرنگی استفاده شد و نمونه های محتوی 100 و 200 ppm دارچین مورد پذیرش ارزیاب ها قرار گرفت.
گفتنی است، این پژوهش با راهنمایی دکتر محسن برزگر، عضو هیئت علمی دانشگاه تربيت مدرس انجام شد./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۱
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.