کد خبر:۱۲۵۳۳۹
وزير بهداشت خبر داد:
ايجاد رشته ايمني جاده اي در دورههاي mph و كارشناسي ارشد
دكتر مرضيه وحيد دستجردي با اشاره به وجود رشته تكنسين فوريت هاي اورژانس، mph و كارشناسي ارشد فوريتهاي پزشكي در برخي دانشگاه هاي كشور گفت: علاوه بر اين، رشته ايمني جاده اي در مقطع mph و كارشناسي ارشد جاده اي نيز ايجاد مي شود.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو» دكتر مرضيه وحيد دستجردي امروز در مراسم نمادين حوادث ترافيكي و ايمني جاده اي در ساختمان وزارت بهداشت بابيان اينكه در سال 84 يك ميليون ماموريت پيش بيمارستاني در كشور انجام گرفت اظهار داشت: اين آمار درسال جاري با رشد 2 برابري به بيش از 2 ميليون 600 هزار ماموريت رسيد.
وي از توسعه پايگاه ها اورژانس شهري و جاده اي خبر داد و گفت: اين پايگاه ها در سال 84 ، 648 مورد بوده كه امسال به 878 مورد رسيده است و تكميل پايگاه هاي اورژانس از مهم ترين برنامه هاي سال جاري وزارت بهداشت است.
وزير بهداشت تصريح كرد: درسال گذشته بيش از 3500 آمبولانس براي ارتقاء سيستم اورژانس هاي شهري و جاده اي به اورژانس كشور اختصاص پيدا كرد.
دستجردي اضافه كرد: درحال حاضر به طور متوسط زمان انتقال مصدوم در شهر 8 دقيقه و درجاده ها 14 دقيقه است كه اين آمار برابر با استانداردهاي جهاني است.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر رشته تكنسين فوريت هاي اورژانس در 38 دانشگاه و mph و كارشناسي ارشد فوريتهاي پزشكي در دانشگاه كشور ارائه مي شود گفت: رشته ايمني جاده اي در مقطع mph و كارشناسي ارشد جاده اي نيز در دانشگاه كشور راه اندازي خواهد شد.
وزير بهداشت از افزايش رشد پوشش جاده اي خبر داد و تصريح كرد: در حال حاضر پوشش اورژانس در جاده هاي اصلي 90درصد بوده و در جاده هاي فرعي كمتر است و به طور متوسط پوشش كامل اورژانس در كشور 50 درصد مي باشد.
وي با بيان اينكه امداد هوايي از سال گذشته در دستور كار وزارت بهداشت قرار گرفته است گفت: درحال حاضر يك بالگرد براي ارائه خدمت در اين حوزه دركشور وجود دارد كه تا پايان برنامه پنجم استقرار 42 بالگرد بايد تحقق يابد و امسال نيز استقرار 3 بالگرد در دستور كار دارند.
وزير بهداشت از آغاز برنامه ريزي براي امداد ريلي براي كشور خبر داد و تصريح كرد: كار حوادث و سوانح و كاهش مرگ و مير ناشي از اين مسئله كاري بين بخشي است كه بايد 22 دستگاه در اين زمينه مشاركت كنند.
*اختصاص سالانه 18ميليارد تومان به حوادث رانندگي
دستجردي اضافه كرد: براساس برآورد صورت گرفته براي هر فوتي در حوادث رانندگي 200ميليون تومان، براي هر مصدوم 300 ميليون تومان و سالانه 18 هزار ميليارد تومان در اين زمينه هزينه مي شود.
وزير بهداشت با تاكيد براينكه بايد مرگ و مير ناشي از حوادث رانندگي را از 32 درصد هزار به 14 درصد هزار برسانيم گفت: كنترل حمل و نقل و ميزان وسايل نقليه و خودروها در اين زمينه نقش اساسي دارند چراكه دراين زمينه 17 ميليون خودرو و موتور سيكلت در كشور وجود دارد.
وي اضافه كرد: مصدومان حوادث رانندگي بيش از 60 درصد از تخت هاي ويژه و آي سي يو را به خود اختصاص مي دهند كه بايد بار اشغال اين تخت ها را توسط مصدومان كاهش دهيم.
دستجردي در پايان خاطرنشان كرد: براي بهره گيري از حمايت هاي دولت و رئيس جمهور بايد كميسيون اميني راه به ستاد و شوراي ملي ارتقاء يابد./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.