کد خبر:۱۲۵۵۵۸
همايش تحول در علوم انساني - 5
غرويان تاكيد كرد: لزوم ارائه ادبيات ديني براي ايجاد تحول در علوم انساني
عضو هيئت علمي جامعة المصطفي گفت: براي ايجاد تحول در علوم انساني رايج بايد ادبيات جديدي مبتني بر متون ديني ارائه كنيم.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، حجت الاسلام محسن غرويان امروز در همايش تحول در علوم انساني در تالار علامه اميني دانشگاه تهران اظهار داشت: ابتدايي ترين گام در ايجاد تحول در علوم انساني تغيير ادبيات بوده و براي تحول در علوم انساني رايج بايد ادبيات جديدي ارائه كرد.
وي با تاكيد بر اينكه علوم انساني مبتني بر مباني ديني بايد با ادبيات ديني مطرح شود، افزود: ارائه ادبيات ديني اگر چه در روند ايجاد تحول در علوم انساني اصل نيست اما يكي از مراحل و گام هاي تحقق اين هدف مي باشد.
عضو هيئت علمي جامعة المصطفي تاكيد كرد: حوزه علم، انديشه و تفكر به هيچ وجه حد توقفي نداشته و تحول در ساحت انديشه، علوم انساني و علوم تجربي همواره امكان پذير است.
غرويان اضافه كرد: اگرچه در برخي از مباحث علوم پايه مانند رياضيان برخي بديهيات وجود دارد اما غير از امور بديهي همواره ايجاد تحول وجود دارد و بايد اين فضاي فكري در جامعه ايجاد شود.
وي تاكيد كرد: ايجاد تحول در حقايق ظاهري و تجربي دنيا امكان پذير است چه رسد به حقايق معنوي و هيچ كس نمي تواند ادعا كند در حقايق معنوي همه اصرار را كشف كرده است.
عضو هيئت علمي جامعة المصطفي در خصوص ايجاد تحول در علم منطق بيان داشت: در باب علوم انساني از جمله منطق همواره از ابتدا تحولاتي رخ داده است و ما بايد زواياي جديدي را در اين علم كشف كرده و به مورد نقد قرار دهيم.
غرويان با تاكيد بر اينكه انسان شناسي بدون هستي شناسي امكان پذير نيست، بيان داشت: هستي شناسي همان دانش فلسفه است و براي تحول در انسان شناسي بايد مباحث هستي شناسي و فلسفه را متحول كنيم.
وي با اشاره به اينكه ملاصدرا منشاء اثر را وجود و شيخ اشراق منشاء اثر را ماهيت دانسته اند، گفت: از ديدگاه قرآن اصالت نه با وجود است نه با ماهيت بلكه بر اساس آيات اين كتاب الهي اصالت با ملكوت مي باشد.
عضو هيئت علمي جامعة المصطفي در پايان با تاكيد بر اينكه در علوم انساني نبايد از الفاظي كه با ما مانوس نيست استفاده كنيم، خاطرنشان كرد: براي تحول در علوم انساني بايد گام به گام پيش رفت كه يكي از گام هاي اساسي استخراج واژه ها و الفاظ از قرآن وحديث و جايگزيني آنها با الفاظ موجود است./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰