کد خبر:۱۲۵۶۰۷
تكرار// آيا زمان مفيد مجلس اسراف مي‌شود؟

سرهاي بي‌كلاه در مجلس

تأخير در تصويب بودجه سال 90 و التهابات سياسي پيرامون آن سبب شده است تا نياز به آسيب‌شناسي سازوكار بررسي طرح‌ها و لايحه‌ها درمجلس،‌ خصوصاً موارد حساسي همچون لايحه بودجه و برنامه پنج‌ساله، بيش از پيش آشكار شود.
گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»، علي ميرزايي؛ سازوكار بررسي بودجه سال‌هاي مختلف در مجلس بر اين روال استوار شده است كه تا ريزترين موارد پيشنهادي نمايندگان به كميسيون تلفيق مجلس ارائه شده و مورد بررسي، رأي گيري و گاهي چانه‌زني قرار مي‌گيريد!
 
البته وظيفه ذاتي مجلس و نمايندگان آن است كه به عنوان وكلاي مردم، امور مربوط به آنها را پيگيري كرده و جهت رفع نيازهاي آنها اقدام كنند.
 
با اين وجود، نگاهي به پيشنهادات نمايندگان در مورد لايحه بودجه سبب مي‌شود تا حتي از سوي افراد غيرمتخصص هم، مواردي سوال‌برانگيز در ارتباط با نحوه بررسي لايجه بودجه به نظر آيد.
 
آيا مسائل خرد، كلان هستند؟

 
در ميان پيشنهادات نمايندگان مجلس براي افزودن و يا كاستن بعضي موارد به لايحه بودجه امسال،‌ موارد جالبي ديده شد كه وجود موارد مشابه آنها در روند بررسي لايحه بودجه سال‌هاي قبل، دور از ذهن نيست.
 
 
شايد چند نمونه از اين پيشنهادات بتواند به روشن شدن بيشتر اين موضوع، كمك كند.
 
پيشنهاد زير از سوي آقايان سليمي و لطفي ارائه شده است تا در لايحه بودجه سال 90 كل كشور قرار گيرد:
 
«احداث استخر در پرديس دانشگاه اراك از محل رديف30146114 لايحه بودجه 90»
 
يقيناً بر حسن نيت نمايندگان ارائه كننده اين پيشنهاد شكي وجود ندارد اما آيا ورود به مسائلي اينچنين خرد در زماني كه مجلس با كمبود وقت جهت بررسي لايجه كلاني همچون بودجه سال 90 مواجه شده است، ‌موضوعيت دارد؟
 
اصرار بر كار كارشناسي و بامي كه دو هوا دارد
 
تأكيدات مستمر مجلس بر انجام كار كارشناسي،‌ تخصصي بودن فعاليت‌هاي اجرايي و مواردي از اين قبيل، باعث ايجاد اين سوال در اذهان عمومي شده است كه بالاخره فعاليت‌هاي نمايندگان مجلس،‌ چه زماني تخصصي خواهد شد؟
 
شايد اشاره به يك پيشنهاد ديگر بتواند نشانه‌هايي از ضعف كار كارشناسي در مجلس را عيان كند.
آقايان لطفي، سليمي و مقيمي از نمايندگان مجلس براي بودجه سال 90 پيشنهادي به اين مضمون داده‌اند:
 
«بازسازي سيستم‌هاي گرمايشي و سرمايشي حوزه‌هاي قضائي و دادسراي عمومي و انقلاب اراك و مجتمع‌هاي حقوقي استان به علت فرسودگي از محل رديف 10301011 لايحه بودجه 1390»
 
اي كاش نمايندگان مذكور اسناد كارشناسي خود براي لزوم انجام اين كار را ارائه كرده و ميزان و نوع تخصص خود در بررسي عملكرد سيستم‌هاي گرمايشي و سرمايشي را اثبات كنند.
 
حكايت سرهاي بي‌كلاه
 
نگاهي به دو نمونه از پيشنهادات نشان مي‌دهد كه در صورت غفلت نمايندگان يك شهر و يا استان ممكن است موارد ساده‌اي همچون تهويه هواي مراكز عمومي و يا حتي استخر و امكانات تفريحي مردم آن مناطق دچار بي‌توجهي و يا عدم كارايي شود!
 
يقيناً چنين روندي كه به دور از عدالت بوده و نمي‌تواند موجب بهتر شدن روند كاري مجلس شود، نيازمند تجديدنظر و بازنگري اساسي است.
 
اثر نزديك شدن انتخابات بر عملكرد نمايندگان
  
امكان دست كاري ريز بودجه و جابجايي رديف‌هاي آن به نحو دلخواه از سوي نمايندگان،‌ ممكن است شائبه‌اي را در ‌مورد ارتباط ميان اين جابجايي‌ها و تبليغات انتخاباتي نمايندگان به وجود آورد.
 
بي‌شك نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با حسن‌نيت در حال انجام وظيفه هستند اما بهتر است كه با بهسازي روند بررسي لوايح حساسي مانند لايحه بودجه در مجلس، امكان هرگونه تبليغات سوء از طرف عناصر خاص، سلب شود.
 
وقتي كه مانند طلاست
 
ارزشمند بودن وقت نمايندگان مجلس و حساسيت كار آنها بر كسي پوشيده نيست؛ چرا كه ساده ترين تصميم هاي آنان نيز به صورت قانون درآمده و با مسائل روزمره زندگي مردم در ارتباط است.
 
از همين رو اميد آن مي رود كه نمايندگان تا زمان اصلاح و بهبود روند بررسي لوايح حساس، نسبت به عملكرد بهتر و دقيق تر در مورد نحوه صرف وقت خود در مجلس اقدام كنند./انتهاي پيام/ 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار