کد خبر:۱۲۵۹۳۳
سالروز حمله هواپيماهاي فرانسوي به خارك

همه عليه يكي

تحريك آمريكا و در نتيجه حمله هواپيماهاي پيشرفته «سوپراتاندارد» فرانسوي عراقي به جزيره نفتي و سرنوشت ساز خارك در 25 ارديبهشت ماه 67 باعث ايجاد خسارات سنگين، كاهش صادرات نفت ايران و كشته شدن تعداد زيادي از هموطنان و جهادگران پالايشگاه‌ها و ترمينال‌هاي نفتي كشور شد.

گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»؛ با گذشت سال‌ها از پايان جنگ، هر روز ابعاد تازه‌اي از جنگ تحميلي عراق به ايران و كمك‌ها و حمايت‌هاي بي دريغ كشورهاي غربي از عراق افشا مي شود.


حمله هواپيماهاي فرانسوي در حمايت از رژيم بعث عراق به جزيره خارك به منظور ضربه زدن به اقتصاد نفتي كشور و كشتار مردم غيرنظامي اين منطقه از جمله وقايعي است كه در تاريخ هشت ساله دفاع مقدس ثبت و ضبط شده است.

 

در حالي كه هنوز تابستان سال 64 سپري نشده بود، عراق حمله به شهرها و مراكز غيرنظامي ايران را آغاز كرد و در اين ميان، حمله به نفتكش‌‌هاي ايران در خليج فارس و بنادر نفتي را به عنوان راهكاري براي وادار كردن ايران به نشستن بر سر ميز مذاكره اتخاذ كرد.


از آنجا كه تامين هزينه‌هاي جنگ تحميلي ارتباط مستقيمي با صدور و فروش نفت داشت، عراق قطع صادرات نفت ايران از طريق بنادر و جزاير نفت خيز ايران را گامي مهم در جهت تضعيف دولت ايران مي دانست و در اين راه به حمايت‌ها و كمك‌هاي كشورهاي غربي چشم دوخته بود.


از آغاز جنگ تحميلي و بخصوص سال 61 حملات متعددي به نفتكش‌ها و ترمينال‌هاي نفتي ايران در خارك و ساير جزاير نفتي صورت گرفته بود، اما با گذشت زمان تمايل عراق به گسترش جنگ با حمله به اهداف استراتژيك ايران در جزيره خارك و كشتي‌هاي در حال بارگيري نمايان شد.

 

البته با اينكه حمله موسوم به نفتكش‌ها از آغاز سال 61 با حمله به جزيره خارك عليه ايران آغاز شد، اما با گذشت يكي دو سال از ناكامي هاي عراق در اين ميدان، اين حملات از سال 63 با حمايت همه جانبه غرب و شدت و هماهنگي بيشتري از سر گرفته شد و تا سال 66، 67 ادامه يافت.


تا پايان سال 62 بيشتر تمركز و تلاش عراق بر اين بود كه كارايي جزيره خارك را به عنوان محلي براي صدور نفت ايران مختل كند، اما طراحي و تاسيسات محفاظت شده اين منطقه به ايران اجازه مي داد از هدر رفتن نفت جلوگيري نمايد تا اينكه از سال 63 تحولي در تجهيزات و امكانات جنگي عراق صورت گرفت.


در اين سال عراق براي رسيدن به اهداف اصلي در حمله به تاسيسات نفتي ايران به دستور صدام و با رايزني طارق عزيز، وزير جنگ وقت رژيم بعث تقاضاي خريد پنج فروند هواپيماي «سوپراتاندارد» مجهز به موشك‌هاي اگزوست را از فرانسه كرد و اين كشور با حمايت آمريكا ضمن اجابت خواسته دولت عراق اجازه داد خلبانان عراقي به طور محرمانه در يك پايگاه هوايي فرانسه در حوالي شهر برست آموزش ديده و با وجود اعتراض‌هاي ايران و برخلاف كنفوانسيون‌هاي بين المللي اين هواپيماها در اختيار عراق گذاشته شد؛ حتي به اذعان رسانه هاي فرانسوي برخي خلبان‌هاي اين كشور در حمله به نفتكش‌ها و جزيره خارك، نيروهاي عراقي را ياري دادند.


بر اثر تحريك آمريكا حمله هواپيماهاي پيشرفته «سوپراتاندارد» فرانسوي عراقي به جزيره نفتي و سرنوشت ساز خارك در 25 ارديبهشت ماه 67 باعث ايجاد خسارات سنگيني شد و صادرات نفت ايران را از اين جزيره از 90 درصد به 50 درصد كشاند و موجب كشته شدن تعداد زيادي از هموطنان و جهادگران پالايشگاه‌ها و ترمينال‌هاي نفتي كشور شد.


با اين وجود برخلاف حمايت‌هايي كه از كل استراتژي‌ جنگي عراق از جانب كشورهاي غربي و بين المللي صورت مي گرفت، كشور عراق موفق به قطع صادرات نفت جمهوري اسلامي نشد و در همان سال 67 يك فروند هواپيماي «سوپراتاندارد» فرانسوي كه براي عراق بسيار سرنوشت ساز بود، مورد اصابت موشك‌هاي هواپيماهاي شكاري و رهگيري نيروي هوايي ارتش ايران قرار گرفت و در آب‌هاي خليج فارس سرنگون شد.

 

گزارش‌هاي تاييد نشده‌اي از اصابت و سرنگوني دومين هواپيماي «سوپراتاندارد» حكايت مي كرد و عراق به ناچار دو فروند هواپيماي باقي مانده را به فرانسه باز پس فرستاد.


حادثه حمله به جزاير نفتي ايران و ساير نفتكش‌هاي ايراني تنها روزنه اميد آمريكا در حمايت از عراق بود كه با دفاع همه جانبه غرب و كشورهاي مدعي حقوق بشر از جمله فرانسه شكل گرفت؛ به طوري كه از يك طرف نگاه دوگانه غرب به مسئله حقوق بشر و استفاده ابزاري آنها از سازمان‌ها و كنوانسيون‌هاي بين المللي را نشان مي داد و از طرف ديگر اقتدار نظام نوپاي جمهوري اسلامي را به تصوير مي كشاند و به جهان ثابت مي كرد كه قوميت‌هاي مختلف شيعه و سني در دورافتاده ترين جزيره ايران در حمايت از انقلاب خميني كبير(ره) و دفاع از ارزش‌هاي اسلامي در برابر هجوم دشمنان عزتمندانه و مقتدرانه خواهند ايستاد و چشم طمع بيگانگان را به ذره‌اي از خاك مقدس كشور برنمي تابند./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار