مسئول رصدخانه علم و فناوري ايران با اشاره به بررسي جايگاه فناوريهاي دنيا در آينده از سوي اين رصدخانه گفت: در حال حاضر زيست فناوري يكي از فناوريهاي راهبردي دنياست و در آينده نزديك در تمام زندگي بشري اعم از پزشكي، انرژي، تغذيه، محيط زيست و حمل و نقل نقش دارد.
محمد واعظي در گفت و گو با خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، گفت: با توجه به اينكه رصد آينده علم دنيا در تمام حوزه ها بزرگترين وظيفه رصدخانه علم و فناوري است، اين رصدخانه در گزارشی به بررسی و پیش بینی وضعیت آینده انرژی در جهان پرداخته كه بر اساس آن زيست فناوري يكي از مهم ترين فناوري هايي است كه در آينده نقش مهمي در زندگي بشر دارد.
وي ادامه داد: يكي از راه هاي رصد و شناسايی روندهاي آینده علم و فناوري، تحليل و بررسی مقالات پربازديد و ثبت اختراعات در حوزه مورد نظر است كه رصدخانه ملی علم و فناوری نيز با بررسي مقالات پربازديد سایت معتبر www.sciencedirect.com در بخش TOP 25 Hottest Articles نوع نگاه و نگرش جهاني به مقوله انرژي را ارزيابي کرده و بر اين اساس در ماه هاي اكتبر 2009 تا سپتامبر 2010 ، از 25 مقاله پربازديد توسط كاربران در بخش انرژي، بيش از نيمي از اين مقالات (13 مقاله) در حوزه زيست فناوري (Biotechnology) هستند.
به گفته واعظي انرژي خورشيدي و باطری های یون لیتیوم نیز به ترتیب با 7 و 2 مقاله در جایگاه های بعدی قرار گرفته اند.
مسئول رصدخانه علم و فناوري ايران گفت: در بخش انرژي این پايگاه، مجموعا 54 ژورنال در حوزه هاي مختلف انرژي نظير انرژي كاربردي، انرژي حرارتي، انرژي زيست توده، انرژي الكتريكي، انرژي زغال سنگ، انرژي هيدروژن، انرژي هسته اي، انرژي نفت و گاز، انرژي باد، انرژي هاي نو و قابل تجديد، انرژي خورشيدي، اقتصاد انرژي، سياست گذاري انرژي، انرژي و محيط زيست، سوخت هاي فسيلي، پيل هاي الكتريكي، پيل هاي سوختي، كنترل گازهاي گلخانه اي و انتقال جرم و حرارت وجود دارد.
وي افزود: كمبود منابع انرژي سبب شده تا سياست گذاران انرژي در كشورهاي توسعه يافته، توجه ويژه اي را به منابع انرژي تجديدپذير داشته باشند و سوخت هاي زيستي يكي از مهم ترين منابع انرژي زيستي هستند.
واعظي اظهار داشت: امروزه سوخت های زیستی وسايل نقليه در بسياري از كشورهاي پيشرفته و يا در حال توسعه از جمله برزيل و هند، از طريق زيست فناوري تامين مي شود.
مسئول رصدخانه علم و فناوري ايران گفت: با توجه به گزارش هاي اعلام شده، پژوهشگران، اساتید، سياست گذاران و مديران ارشد كشور در بخش انرژی، بايد نگاه ويژه اي به موضوع زیست فناوری داشته باشند.
وي عنوان كرد: با وجود اينكه بعضی از کارشناسان می گویند با وجود گاز ارزان قیمت، نیازی به سوخت های زیستی نمی باشد ولي با توجه به نزدیکی اتمام نفت، سیاستگذاران اصلی کشور باید زودتر در این خصوص تصمیم گیری کنند./انتهاي پيام/