ساخت میکروسرنگ پمپ نوسانی در دانشگاه آزاد سوادکوه
کد خبر:۱۲۸۱۵۳

ساخت میکروسرنگ پمپ نوسانی در دانشگاه آزاد سوادکوه

میکروسرنگ پمپ نوسانی در گروه صنایع شیمیایی دانشگاه آزاد سوادکوه ساخته شد.
به گزارش گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، میکروسرنگ پمپ نوسانی با هدف سنتز و تولید سیستم های رهایش دارو برپایه میکرو و نانوذرات پلیمری، شناسایی، جداسازی، ردیابی انواع ترکیبات شیمیایی و سنسورهای شیمایی در گروه صنایع شیمیایی دانشگاه آزاد سوادکوه ساخته شد.
 
هدف از ساخت این دستگاه تزریق سیالات در مقیاس میکرو لیتر در ساعت با دقت بسیار زیاد و همچنین توانایی اعمال انواع موج های نوسانی بر روی سیالات می باشد.
 
یکی از زمینه های نوظهور و بسیار موفق در علوم، سیستم های میکروفلویدیک (Microfluidic Systems) می باشد که تحولی شگرف را در راستای تحقیقات و توسعه سنتز مواد مرکب و همچنین تکنیک های شناسایی ایجاد کرده است؛ بطوریکه با استفاده از این سیستم ها که بر مبنای حرکت بسیار آرام و تماس سیالات در مقیاس میکرولیتر در مسیر های با ابعاد میکرو و نانومتر طراحی و توسعه داده شده است، می توان انواع ترکیبات مختلف را در مقیاس بسیار کوچک و سریع شناسایی کرده و یا نسبت به سنتز و تهیه انواع ذرات با اشکال متنوع و بسیار پیچیده در سایز های میکرو و نانومتری اقدام نمود؛ بطوریکه سنتز ذرات با این روش منجر به توانایی هایی شگفت انگیز همزمان در فرایند سنتز ذرات شده است که بشر تا کنون موفق با ساخت اینگونه ذرات توسط روش های دیگری نشده است.
 
در این زمینه و کاربری سیستم میکروفلویدیک ها، یکی از مهمترین اجزاء سیستم، میکرو سرنگ پمپ های تزریق سیالات با دقت بسیار زیاد می باشد.
 
شایان ذکر است، در این پروژه برای اولین بار در دنیا گونه ای جدید از میکرو سرنگ پمپ با دقت تزریق صفر تا 20 میلی لیتر در ساعت به همراه مکانیسم ایجاد موج در بستر سیال در حال تزریق ساخته شده است که توسط انواع مختلفی از توابع ایجاد موج بخصوص موج های نوسانی پالس با شدت های مختلف و همچنین قابلیت تغییر در میزان فرکانس امواج اعمال شده در بازه صفر الی 60 هرتز جهت انتقال نوسان به سیالت استفاده شده است؛  بطوریکه با اعمال این گونه نوسانات در سیال در حال تزریق با شدت حرکت بسیار کم (عدد رینودلدز بسیار کم)، توانایی ایجاد و کنترل ذرات تشکیل شده در سطح تماس و یا نقاط تماس سیالات مختلف، بطور چشمگیری افزایش می یابد.
 
لازم به ذکر است که به علت ایجاد نوسان در سیال، باعث ایجاد تحریک کشش بین سطحی سطح تماس سیالات شده و در نتیجه کاهش قابل توجهی در میزان طول کاپیلاری (Capillary Length) و یا به عبارت دیگر در میزان امتداد تماس سیالات با یکدیگر شده که در نهایت ایجاد قطرات و یا ذرات را در بستر سیال ماتریس بشدت تسهیل می كند./انتهاي پيام/
پربازدیدترین آخرین اخبار