آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۸۹۲۷

چه غذاهایی در گرمای تابستان بخوریم؟

تابستان فصل گرما و انرژی است که به دلیل تغییرات دمایی، نیاز به تغذیه‌ای متفاوت و متناسب با این شرایط احساس می‌شود. در این فصل، بدن به مواد غذایی نیاز دارد که به حفظ هیدراتاسیون، تقویت سیستم ایمنی، و تأمین انرژی کمک کنند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین غذاها و نوشیدنی‌هایی که در تابستان باید مصرف کنیم اشاره شده است.
چه غذاهایی در گرمای تابستان بخوریم؟

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، در تابستان، به‌دلیل گرمای هوا، بدن نیاز به تغذیه‌ای دارد که علاوه بر تأمین انرژی و مواد مغذی، کمک به هیدراتاسیون و حفظ سلامت عمومی بدن کند. مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه، پروتئین‌های کم‌چرب، غذاهای آبرسان، نوشیدنی‌های طبیعی و غذاهای سبک بهترین گزینه‌ها برای این فصل هستند. همچنین، همیشه به مقدار آب کافی توجه داشته باشید و از مصرف غذاهای سنگین و پرچرب خودداری کنید.

1_ میوه‌ها و سبزیجات تازه

در تابستان، میوه‌ها و سبزیجات تازه به دلیل رطوبت بالا و مقدار زیاد آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند کمک زیادی به بدن کنند. برخی از این میوه‌ها و سبزیجات عبارتند از:

هندوانه: با ۹۰٪ آب، یکی از بهترین میوه‌ها برای جلوگیری از کم‌آبی بدن است.

خیار: بسیار کم‌کالری و سرشار از آب است.

گوجه فرنگی: غنی از لیکوپن، آنتی‌اکسیدانی که برای پوست مفید است.

زردآلو و هلو: حاوی ویتامین C و بتاکاروتن برای تقویت سیستم ایمنی بدن.

2_ غذاهای غنی از پروتئین کم‌چرب

در تابستان باید از مصرف پروتئین‌های سنگین که هضم آن‌ها در هوای گرم دشوار است خودداری کنیم. پروتئین‌های کم‌چرب مانند:

مرغ: منبع خوب پروتئین با چربی کم است که سریع هضم می‌شود.

ماهی: به‌ویژه ماهی‌هایی مانند سالمون که سرشار از امگا ۳ هستند و برای سلامت قلب مفیدند.

حبوبات: نخود، عدس، و لوبیا گزینه‌های مناسبی برای تأمین پروتئین گیاهی هستند.

3_ غذاهای آبرسان

در تابستان، بدن به طور طبیعی نیاز به آب بیشتری دارد. مصرف غذاهایی که به آبرسانی کمک می‌کنند بسیار مهم است. این غذاها شامل:

سوپ‌های سرد: مانند سوپ هایی که با سبزیجات و گوجه‌فرنگی تهیه می‌شود.

آب‌میوه‌های طبیعی: آب‌میوه‌هایی مانند آب لیمو، هندوانه، یا طالبی که دارای مقدار زیادی آب هستند.

4_ غذاهای سبک و آسان هضم

با افزایش دمای هوا، بهتر است غذاهای سنگین و چرب را کنار بگذاریم و غذاهای سبک‌تر مصرف کنیم که به راحتی هضم شوند، از جمله:

سالادهای سبز: سالادهایی با مواد مغذی همچون کاهو، اسفناج، کلم پیچ و توت فرنگی که سرشار از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند.

ساندویچ‌های سبک: ساندویچ‌هایی که شامل سبزیجات تازه، پنیر کم‌چرب، یا مرغ کبابی هستند.

5_ نوشیدنی‌های طبیعی و خنک

نوشیدنی‌ها نقش زیادی در حفظ هیدراتاسیون بدن در تابستان دارند. بهترین گزینه‌ها عبارتند از:

آب: بهترین و ساده‌ترین نوشیدنی برای هیدراتاسیون است. می‌توانیم به آن لیمو و نعناع اضافه کنیم.

نوشیدنی‌های گیاهی سرد: چای سبز سرد یا نوشیدنی‌های گیاهی مانند آب زرشک یا عرقیات طبیعی می‌توانند طراوت و شادابی را در تابستان به بدن هدیه دهند.

6_ محصولات لبنی کم‌چرب

لبنیات می‌توانند به تأمین کلسیم و پروتئین کمک کنند. گزینه‌های مناسب تابستانی شامل:

ماست کم‌چرب: می‌توانید آن را با میوه‌های تابستانی مخلوط کرده و مصرف کنید.

پنیر سفید: پنیر کم‌چرب و سبک گزینه مناسبی برای سالاد یا ساندویچ است.

 

ش

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار