عرفان و انديشه سياسي امام(ره) مغفول مانده است
کد خبر:۱۲۹۱۳۴
حجت الاسلام غرويان در گفت‌وگو با «خبرگزاري دانشجو»:

عرفان و انديشه سياسي امام(ره) مغفول مانده است

يك استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اينكه انديشه سياسي و عرفان نظري و عملي امام خميني (ره) مغفول مانده است، گفت: بايد در حوزه و دانشگاه انديشه‌ها، آرا و عقايد امام تدريس و بحث و بررسي شود.
حجت الاسلام محسن غرويان در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، در خصوص شاخصه‌ها و مباني اصلي عرفان حضرت امام خميني (ره) بيان داشت: دو سوال اساسي توحيد چيست و موحد كيست در عرفان مطرح است كه حضرت امام در هر دو بخش به بحث پرداخته‌اند.
 
وي افزود: بحث توحيد چيست همان توحيد افعالي و اينكه مسبب الاسباب، فاعل الفواعل و غايت الغايت و علت العلل خداوند است كه امام راحل اينها را در مباحث عرفان نظري و كتاب اربعين و مصباح الهدايت توضيح داده‌اند.
 
اين استاد حوزه و دانشگاه با بيان اينكه انسان كامل يكي از مهمترين اركان عرفان نظري است، افزود: بحث موحد كيست به مبحث انسان كامل اشاره دارد كه حضرت امام (ره) در كتب شرح دعاي سحر و اربعين اين مباحث را برسي كرده اند.
 
غرويان با اشاره به عرفان و توحيد عملي امام خميني (ره) گفت:‌ زندگي امام (ره) نشان داد كه قدرت و ثروت و شهرت، هيچ كدام ايشان را از مقام فنا خارج نساخت و در حقيقت امام راحل مقام فناي في الله را درك كردند و سير ايشان سير من الحق الي الحق في الخلق بود؛ يعني در ميان خلق و مردم بودند، اما دلشان در پيشگاه خداوند، و سيرشان از حق به حق بود.
 
وي در پايان در پاسخ به اين سوال كه چرا در ميان عرفان‌هاي نوظهوري كه بيشتر سبقه شيطاني دارند تا الهي، عرفان امام مغفول واقع شده است، اظهار داشت: نه تنها عرفان امام مغفول مانده، بلكه اكثر ويژگي‌هاي ديگر شخصيت حضرت امام (ره) نيز مورد غفلت واقع شده است؛ اين ويژگي‌ها و آرمان‌هاي امام بايد در حوزه ها تدريس و بحث و بررسي شود. /انتهاي پيام/
پربازدیدترین آخرین اخبار