کد خبر:۱۲۹۲۰۲
وزير بازرگاني:
بيش از 50 ميليون نخ سيگار قاچاق در سال 89 كشف شد
وزير بازرگاني با اشاره به كشف 36 ميليون نخ سيگار قاچاق در سال 87 گفت: در سال 88 حدود 49 ميليون و در سال 89 بيش از 50 ميليون سيگار قاچاق در كشور كشف و ضبط شد.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، مهندس غضنفري امروز در همايش روز جهاني دخانيات در تالار امام جواد (ع) وزارت بهداشت، مديريت سلامت، بهداشت و اقتصاد در حوزه سيگار و مواد دخاني را از پيچيده ترين مديريت ها دانست و گفت: تاكنون با توجه به اينكه تعرفه هاي زيادي را براي كاهش مصرف دخانيات در كشور از دست داده ايم، ولي هنوز اهداف سلامت و كنترل اين مواد محقق نشده است.
وي افزود: از سال 81 تا 87 وزارت بازرگاني بازرسي هاي گسترده اي را در زمينه بازار سيگار و مواد دخاني انجام داد و حدود 350 ميليون نخ سيگار تقلبي و قاچاق كشف شد، البته اين در حالي است كه هيچگاه صددرصد محصول قاچاق كشف نمي شود.
وزير بازرگاني ادامه داد: در سال 87، 36 ميليون نخ، در سال 88، حدود 49 ميليون نخ و در سال 89 بيش از 50 ميليون نخ سيگار تقلبي در كشور كشف و ضبط شد.
غضنفري تصريح كرد: ممنوعيت عرضه كالاهاي دخاني بدون تصاوير هشدار دهنده، تهيه انواع گزارشات در زمينه قيمت انواع سيگار و معرفي عاملان عمده فروشي از جمله اقدامات اين وزارتخانه در جهت كنترل مصرف مواد مخدر بوده است.
وي با بيان اينكه براي كنترل مصرف مواد مخدر بايد كاهش مصرف و استفاده از ماده اي با ضرر كمتر مورد توجه قرار گيرد، گفت: بر همين اساس يكي از وظايف شركت دخانيات افزايش توليد بوده است.
وزير بازرگاني با تاكيد بر لزوم تجديدنظر در سياست هاي كنترل مصرف دخانيات براي اثرگذاري بيشتر بيان داشت: در سال 88، 62 ميليارد نخ سيگار در كشور مصرف شده كه 46 ميليارد نخ آن از طريق كنترل هاي بهداشتي و صنعتي به كشور وارد و يا توليد شده است.
غضنفري ادامه داد: از 62 ميليارد نخ سيگار حدود 16 ميليارد نخ معادل 25 درصد آن خارج از سيستم هاي بهداشتي وارد بازار شده كه پيش بيني مي شود در سال آينده ورود اين كالا به صورت قاچاق به بازار تا 40 درصد افزايش يابد.
وي تصريح كرد: سالانه در دنيا 5600 ميليارد نخ سيگار مصرف مي شود كه درآمد آن حدود 330 ميليارد دلار سالانه و معادل 5 سال درآمد نفتي كشور مي شود.
وزير بازرگاني با تاكيد بر اينكه توليد نشدن سيگار و مواد دخاني در كشور نافي مصرف آن نخواهد بود، افزود: در حال حاضر 100 ميليون نفر در دنيا و 70 هزار نفر در ايران در حوزه كشت توتون، توليد و توزيع سيگار مشغول به فعاليت هستند.
غضنفري با اشاره به وضع قوانين و افزايش عوارض براي واردات سيگار و مواد دخاني تصريح كرد: در سال گذشته پيش بيني مي شود كه حدود 300 ميليارد تومان در گمرك از طريق واردات سيگار كسب شود كه در عمل تنها 70 ميليارد تومان بدست آمد، در صورتي كه اين كاهش درآمد منجر به كاهش مصرف شده باشد بسيار خوب است، اما اين چنين نبوده است.
وي در پايان با تاكيد بر لزوم فرهنگ سازي بيشتر براي كاهش مصرف مواد دخاني خاطرنشان كرد: مهمترين اقدام براي حل اين معضل، فرهنگ سازي توسط دستگاه هاي مختلف است./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰