کد خبر:۱۲۹۸۳۰
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهرکرد:

اغلب مقالات دانشگاهی جلوتر از صنعت هستند

عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد  گفت: درصد بسیار کمی از تحقیقات دانشگاهی بنیادی بوده و اغلب مقالات دانشگاهی بدون کاربرد و جلوتر از صنعت و تکنولوژی هستند.
دکتر یعقوب طادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در شهرکرد، با اشاره به اینکه مکانیزم های مختلفی در بحث تبدیل علم به ثروت وجود دارد، اظهار داشت: در تلاشیم با استفاده از مکانیزم کشورهای پیشرفته علم روز را به ثروت تبدیل کرده و به نتیجه برسانیم.
 
وی یکی از روش های تبدیل علم به ثروت را ارتباط مؤثر بین صنعت و دانشگاه دانست و بیان داشت: در این راستا باید صنعت با تجربه خود از علم دانشگاه و دانشگاه با علم خود از تجربه صنعت استفاده کند تا بتوانند مشکلات کشور را حل كنند.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد خاطرنشان کرد: صنعت و دانشگاه با برقراری ارتباط مؤثر و همکاری های گسترده، از اتلاف ثروت در داخل صنایع جلوگیری می کنند که با پیشرفت صنایع و کارآمد کردن آنها حرکت به سمت پیشرفت کشور هموار خواهد شد.
 
طادی یادآور شد: اخیراً دولت جمهوری اسلامی ایران با حمایت مقام معظم رهبری، حرکت های دیگری را علاوه بر ارتباط دانشگاه با صنعت و در راستای تقویت این ارتباط جهت تبدیل علم به ثروت آغاز کرده است.
 
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهرکرد راه اندازی و تأسیس مراکز رشد و پارک های فناوری در سطح کشور را از دیگر روش های تبدیل علم به ثروت با هدف حمایت از تحقیقات، پژوهش ها و فناوری های نخبگان، محققان و صاحبان ایده های نو عنوان کرد.
 
طادی با بیان اینکه امروزه مراکز رشد و پارک های فناوری در گذر از نسل دوم به نسل سوم هستند، اظهار امیدواری کرد كه در ایران نیز با برگزاری کارگاه های آموزشی و ارائه آموزش های لازم به مدیران مراکز رشد و پارک ها، همگام با مراکز رشد و پارک های فناوری نقاط مختلف دنیا پیش رفت.
 
وی تشکیل شاخه های مختلف علمی، حمایت های دولت در سطح ملی با تخصیص بودجه و راه اندازی صندوق های پژوهش و فناوری استانی در راستای حمایت از نخبگان و صاحبان ایده های نو، مخترعان و مبتکران را از اقدامات مؤثر در راستای تبدیل علم به ثروت برشمرد.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد تصویب و راه اندازی صندوق کشوری شکوفایی و نوآوری را نیز کمک به مخترعان و مبتکران در راستای حرکت آنها به سمت تبدیل علم به ثروت و کارآفرینی دانست.
 
طادی با بیان اینکه درصد بسیار کمی از تحقیقات دانشگاهی بنیادی بوده و اغلب مقالات دانشگاهی بدون کاربرد و جلوتر از صنعت و تکنولوژی هستند، تصریح کرد: مقالات و تحقیقات بنیادی در برخی از رشته های دانشگاهی، از نظر علمی به شکل تئوری نمی توانند نیاز روز جامعه را حل کنند و ده ها سال بعد توسط تکنولوژی استفاده می شوند، بنابراين تا تحقق آرمان مقام معظم رهبری در این زمینه راه زیادی داریم.
 
وی در ادامه افزود: جمع بندی کلی بین مقالات کاربردی و پژوهشی و حرکت به سمت تولید مقالات کاربردی در راستای رفع نیازهای روز جامعه، بویژه حل مشکلات صنعت کشور می تواند بسیاری از موانع تبدیل علم به ثروت را برطرف کند.
 
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهرکرد با تاکید بر لزوم تغییر و ایجاد مکانیزمی جدید در پذیرش مقالات استادان، دانشجویان دکتری و فوق لیسانس جهت تسهیل تبدیل علم به ثروت پیشنهاد داد كه مقالات کاربردی این محققان و پژوهشگران معادل با مقالات ISI قرار گيرد كه اين اقدام گام موثری در راستاي تبديل علم به ثروت است.
 
طادی با اشاره به لزوم ارائه نیازهای پژوهشی صنایع به استادان دانشگاه یادآور شد: اخیراً نیازهای پژوهشی صنایع برای استادان دانشگاه ها فرستاده می شود كه البته بومی سازی نشده اند، بنابراين جهت حل مشکلات صنایع هر منطقه باید نیازهای پژوهشی صنعت بومی سازی شود.
 
وی در پایان عدم نیازسنجی مناسب در صنایع را از دیگر مشکلات مسیر تبدیل علم به ثروت ذکر کرد و بیان داشت: تشکیل کارگروهی از استادان و مدیران صنایع در راستای بررسی و تبیین مشکلات صنایع به صورت پژوهشی و ارائه آنها به دانشگاه ها و پژوهشگران، بسیاری از مشکلات مربوط به پیشرفت علم و تکنولوژی را در ایران حل خواهد کرد./انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار