کد خبر:۱۳۰۰۹۲

سامانه خالص‌سازی بیودیزل در دانشگاه تربیت مدرس طراحی و ساخته شد

پژوهشگران گروه مهندسی مکانیک ماشین‌های کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس موفق به طراحی، ساخت و ارزیابی سامانه خالص سازی بیودیزل شدند.
به گزارش گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، احمد عباس زاده، کارشناس ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی با اشاره به روش‌های خالص سازی سوخت بیودیزل گفت: دو روش پذیرفته شده در خالص سازی سوخت بیودیزل عبارتند از آبشویی و خشک شویی كه روش آبشویی دارای معایبی از قبیل مصرف آب زیاد، تشکیل امولسیون، فاضلاب خروجی، زمان بر بودن و خشک کردن محصول نهایی است.

وي با بيان اينكه علاقه مندی‌های قابل توجهی به خالص سازی بیودیزل با استفاده از روش جدید خشک شویی وجود دارد، افزود: روش های متداول به منظور خشک شویی بیودیزل خام شامل استفاده از رزین های تبادلگر یونی و منیزیم سیلیکات (مگنسول) است.
 
اين پژوهشگر در خصوص اهداف این پروژه تحقیقاتی گفت: در این پژوهش به منظور کاهش زمان جداسازی گلیسرین، افزایش راندمان و خلوص متانول بازیافت شده و همچنین تولید سوخت خالص مطابق با استاندارد، سامانه‌ای طراحی و ساخته شده است كه رآکتور واکنش سامانه از نوع ناپیوسته (Batch) با ظرفیت 70 لیتر در نظر گرفته شد و در آن به منظور همزنی کارآتر امکان همزنی به دو روش همزنی مکانیکی و هیدرولیکی فراهم شده است.

وي گفت: فرآیند بازیافت متانول اضافی در سامانه ساخته شده به روش تقطیر در خلاء و جداسازی گلیسرین به دو روش   ته نشینی و روش جدید انعقاد الکترواستاتیکی است.

عباس زاده بيان داشت: همچنین به منظور خالص سازی بیودیزل در این سامانه امکان بکارگیری روش خشک شویی با استفاده از  رزین‌های تبادلگر یونی بوسیله ستون‌های جذب و پودر مگنسول به عنوان جاذب جامد فراهم آمده است.

وي  تصریح کرد: به منظور ارزیابی سامانه، سوخت بیودیزل با استفاده از روغن های پسماند به روش ترانس استریفیکاسیون با استفاده از کاتالیزور بازی هیدروکسید پتاسیم تولید شد که نتایج اندازه گیری خصوصیات مهم بیودیزل تولیدی نشان از مطابقت آن با مشخصات سوخت استاندارد داشت.
 
گفتنی است، این پژوهش با راهنمایی دکتر قبادیان و با مشاوره دکتر امیدخواه از اعضاي هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربيت مدرس انجام شد./انتهاي پيام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار