سامانه راهبري جراحي هوشمند فردا با حضور رئيس جمهور و وزير بهداشت در مركز رشد لوازم و تجهيزات پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران رونمايي ميشود.
به گزارش گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، سامانه راهبري جراحي هوشمند كه به همت متخصصان ايراني در مركز رشد لوازم و تجهيزات پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران طراحي و ساخته شده و به صورت باليني مورد آزمايش و بهره برداري قرار گرفته است.
براساس اين گزارش سامانه راهبري جراحي هوشمند يا سيستم Navigation استفاده عملي از فن آوري هاي جديد در علوم پزشكي و روش به كارگيري تكنيك هاي پيشرفته نمايش و آناليز اطلاعات بر روي تصاوير به دست آمده از روش هاي مرسوم مثل سي تي اسكن و ام آر آي و استفاده از سيستم هاي ردگيري دقيق و تخصصي اطلاعات براي تشخيص و درمان را در اختيار جراح قرار مي دهد.
گفتني است، بهره گيري از به روزترين فن آوريها در زمينه سخت افزار و نرم افزار و ديدن تصاوير ميكروسكوپي و اندوسكوپي در يكي از پنجره هاي نرم افزار، محيط يكپارچهاي را براي جراحي در اختيار جراحان قرار مي دهد.
اين گزارش مي افزايد: سيستم ايجاد شده مي تواند موقعيت و جهت اشياء را در فضا مشخص كرده و افق جديدي را پيش روي جراح بگشايد.
همچنين، با استفاده از اين سيستم مي توان موقعيت ابزار جراحي را رديابي و آن را در تصاوير دو بعدي و يا مدلهاي سه بعدي تهيه كرد و به پزشك نشان داد تا وي بتواند با اطلاعات كامل تري از محل ابزار خود و بافت پيش رو، عمل مورد نظر را با حداكثر دقت انجام دهد.
در مجموع اين سامانه تركيبي از بهترين سخت افزارها و نرم افزارهاست و شرايط ويژه و قابل قبولي براي دسترسي و بررسي اطلاعات مورد نياز در فيلدهاي جراحي در اختيار جراح قرار مي دهد.
همچنين، دوربين تخصصي ردگيري ديد وسيعي به جراح مي دهد و عملكرد جراح را بدون محدوديت باقي مي گذارد و اين سيستم بدون هيچ مشكلي در ناحيه مورد نظر در اتاق عمل قرار مي گيرد.
مانيتورهاي اين سيستم با دقت بالا و جابجا شونده تصويرها را در نزديكترين فاصله و با بهترين كيفيت در معرض ديد جراحان قرار مي دهد.
روش كنترل داده ها در اين سيستم به اين صورت است كه جراح يا دستيار وي، تصاوير قبل از عمل را در سيستم بارگذاري مي كند و كنترلها و تستهاي اعتبار سنجي بصورت مناسب به كاربر داده مي شود.
جراح مي تواند تمامي داده ها را در پايگاه دادهها به صورت اتوماتيك ذخيره و تمامي فرآيندها را در رايانه قابل حمل خود طرح ريزي و به راحتي به سيستم موجود در اتاق عمل منتقل كند و در واقع پزشك مي تواند فرآيند جراحي خود را قبل از عمل شبيه سازي و اثرات احتمالي آن را بررسي و در صورت لزوم رويكرد متفاوتي را به كار برد.
همچنين با استفاده از اين سيستم پزشك مي تواند عمل انطباق را به صورت دقيق و راحت، بين وضعيت فعلي بيمار و دادههايي كه قبل از عمل از وي گرفته شده است ايجاد كند.
استفاده از الگوريتم هاي پيچيده، سريع و متنوع و در عين حال پايدار به راحتي اين توانمندي را در اختيار جراحان قرار مي دهد كه اين باعث صرفه جويي در زمان مي شود.
گفتني است، اين پروِژه با حمايت مركز همكاريهاي فنآوري و نوآوري رياست جمهوري و به همت مركز رشد لوازم و تجهيزات پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران به ثمر رسيده است و فردا از ساعت 30/8 تا 11 صبح با حضور رئيس جمهور، وزير بهداشت و جمعي از مديران ارشد در تالار امام مجتمع بيمارستاني امام خميني (ره) برگزار ميشود./انتهاي پيام/