فاضل موسوی: طولاني شدن رسيدگي به پرونده‌هاي زمين خواري به ضرر نظام است
کد خبر:۱۳۰۶۴۵
بررسی عملکرد کمیسیون اصل 90 مجلس - 1

فاضل موسوی: طولاني شدن رسيدگي به پرونده‌هاي زمين خواري به ضرر نظام است

عضو كميسيون اصل 90 با اشاره به اينكه با داشتن دو شعبه تخصصي در قوه قضائيه زير نظر كميسيون اصل 90 مشكلات مربوط به طولاني شدن رسيدگي به پرونده‌ها و شكايات واصله حل خواهد شد، گفت: هستند پرونده‌هاي مربوط به زمين خواري كه رسيدگي آنها حدود 12 سال به طول انجاميده و اين به ضرر نظام است.
فاضل موسوي در گفت و گو با خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، با اشاره به اينكه مردم يا مسئولان هر زمان از عملكرد قوا و بخش‌هاي مختلف در چارچوب قانون جمهوري اسلامي ايران خطايي ببييند در خصوص  آن به كميسيون اصل 90 شكايت مي كنند، گفت: پس از بررسي شكايات در دبيرخانه كميسيون اصل 90 پرونده‌اي تشكيل مي شود.

وي ادامه داد: پس از مشخص شدن صحت و سقم اظهارات مطرح شده در شكايات، استعلامات لازم از سوي بخش‌ها، دستگاه‌ها و قواي مختلف صورت مي گيرد.
 
عضو كميسيون اصل 90 خاطرنشان كرد: جهت دريافت پاسخ شكايات، نامه‌اي به مجموعه‌هاي مربوطه ارسال مي شود، لذا چنانچه مسائل از طريق ارسال نامه حل و فصل نشود، گزارشات در صحن علني قرائت مي شود.

موسوي در خصوص تعداد پرونده‌هاي در حال بررسي در كميسيون اصل 90 گفت: آمار دقيقي از تعداد شكايت‌ها در كميسيون اصل 90 نداريم اما تعداد قابل ملاحظه‌اي از سوي مردم و مسئولان وجود دارد.

وي ادامه داد: شكايات مردم بيشتر مربوط به مواردي است كه در مجموعه‌هاي ديگر امكان رسيدگي نداشته است.

عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس ادامه داد: شكايات رسيده در كميسيون اصل 90 در صورتي مورد بررسي قرار مي گيرد كه مستدل و داراي مشخصات كامل و داراي امضاء باشد.

موسوي ادامه داد: البته رسيدگي به برخي شكايات چند سال طول مي كشد و نياز به دريافت استعلامات دائم دارد.

به گفته وي شكايت‌هايي در كميسيون اصل 90 وجود دارد كه تاكنون در خصوص آنها 10 تا 20 جلسه برگزار شده است.

عضو كميسيون اصل 90 با اشاره به اينكه حتي پرونده‌هايي وجود دارند كه از دوره‌هاي قبل مجلس در اين كميسيون در حال بررسي هستند، خاطرنشان كرد: گزارشات كميسيون اصل 90 سالانه و در پايان هر سال به صورت كارنامه عملكرد ارائه مي شود.

موسوي ادامه داد: براي حفظ حرمت اشخاص و سازمان‌ها، در وهله اول صحت و سقم شكايات رسيده بررسي و بعد چنانچه تخلفي صورت گرفته باشد به صورت سلسله مراتب بررسي مي شود.

وي تصريح كرد: در بررسي پرونده‌ها و شكايات از كارشناسان دانشگاهي و غير دانشگاهي و همچنين كارشناسان مجلس استفاده مي شود.

عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس تعداد كارشناسان در بررسي پرونده‌هاي رسيده به دبيرخانه كميسيون اصل 90 را در بخش‌هاي مختلف از جمله حقوقي و مالي و محاسبات مطلوب دانست و گفت: هيچ پرونده‌اي بدون اقدام كارشناسي مورد بررسي در كميسيون اصل 90 قرار نمي گيرد.

موسوي با بيان اينكه از جمله درخواست‌هاي كميسيون اصل 90 از قوه قضائيه بررسي پرونده‌هاي اين كميسيون در دو شعبه مشخص بوده است، اظهار داشت: چه در زمان رياست آيت الله شاهرودي در قوه مقننه و چه در زمان كنوني درخواست كميسيون اصل 90 اين است كه حداقل دو شعبه تخصصي جهت رسيدگي به شكايات ارسال شده به كميسيون اصل 90 شكل گيرد تا پرونده‌هاي ارجاعي هر چه سريعتر مورد رسيدگي قرار گيرد.

وي گفت: متاسفانه به دليل در اختيار نداشتن شعبه‌هاي تخصصي خاص زير نظر كميسيون اصل 90 شاهد آن هستيم كه زمان رسيدگي به پرونده‌ها و شكايات طولاني شده و اين بدان معناست كه بررسي پرونده بعد از گذشت زمان طولاني خاصيت چنداني نخواهد داشت.
 
عضو كميسيون اصل 90  به شكايات نمايندگان از مسئولان و قواي مختلف نيز اشاره و گفت: ديوان محاسبات نيز در خصوص بررسي پرونده‌ها، از كميسيون اصل 90 اظهارنظر مي كند.

موسوي اضافه كرد: پرونده‌هاي مربوط به زمين خواري در كميسيون اصل 90 وجود دارد كه رسيدگي به آنها حدود 10 تا 12 سال طول كشيده كه طولاني شدن رسيدگي به اين پرونده‌ها به ضرر نظام است لذا اميدواريم با تعامل هر چه بيشتر بين قوه قضائيه و كميسيون اصل 90، شعبه ويژه‌اي با حضور كارشناسان با توانمندي‌هاي بالا به بررسي اين مسئله بپردازد.

وي با بيان اين مطلب كه بنا بر اصل 90 قانون اساسي هركس شكايتي از طرز كار مجلس، قوه مجريه و قوه قضائيه داشته باشد مي تواند در مورد آن شكايت كند و مجلس موظف است به شكايات پاسخ دهد، افزود: به همين دليل ماده 32 آئين نامه داخلي، مجلس كميسيون خاصي همچون كميسيون اصل 90 را به منظور سامان دادن به شكايات مردم و نمايندگان تشكيل داده است كه وظيفه آن نيز سامان دادن و كارآمدسازي مجلس و نمايندگان نسبت به كار قوه قضائيه و مجريه است.

عضو كميسيون اصل 90 در خصوص تشريح عملكرد اين كميسيون گفت: يكي از وظايف كميسيون مربوط به گزارشات رسيده از ديوان محاسبات و سازمان بازرسي كل كشور است كه ما موارد رسيده را پيگيري و رفع نواقصات آن را پيگيري مي كنيم.

موسوي با اشاره به اينكه اقدام ديگر كميسيون اصل 90 مربوط به شكايت نمايندگان در خصوص نارسايي‌هاي اجرايي قانون است، گفت: همچنين برخي مواقع از سوي رياست قوه مقننه گزارشاتي به كميسيون اصل 90 مي رسد كه ما آن را پيگيري و نتيجه را اعلام مي كنيم.

وي با بيان اين مطلب كه بخش ديگري ازوظايف كميسيون مربوط به شكايات مردمي است، بيان داشت: در برخي موارد نيز خود كميسيون اصل 90 راساً وارد عمل مي شود و نواقص و ايراداتي را كه خود وارد مي داند بررسي و در جهت حل نارسايي‌ها اقدام مي كند./انتهاي پيام/
پربازدیدترین آخرین اخبار