کد خبر:۱۳۱۵۰۱
استراتژي‌هاي مبارزاتي حضرت زینب (س) - بخش اول

احاطه كامل حضرت زينب (س) بر جريان‌هاي سياسي زمان خود

زینب (س) در خطابه‌هايشان عمدتا در حال آگاهى بخشى به مردم و رسوا کردن خاندان امویان بودند؛ زيرا ايشان بر جریان‌هاى سیاسى، فرهنگى و تبلیغى احاطه کامل داشتند.
گروه معارف «خبرگزاري دانشجو»؛ قیام امام حسین(ع) آغاز یک مبارزه و تکوین آن است، ادامه مبارزه و هدایت آن در مسیر واقعى اش مرهون اسارت زینب (س) است؛ زيرا حضرت زينب (س) پشتوانه اى قوى و برانگیزنده براى حفظ ماهیت قیام امام حسين (ع) است.
 
سفیر کربلا سعى کردند مبارزاتشان را بر اصولى تغییرناپذیر که از مبانى قرآن و سنت نبوى سرچشمه مى گرفت، مبتنى سازدند.
 
حضرت زینب (س) عمدتا مشغول آگاهى بخشى به مردم و رسوا کردن خاندان امویان بود؛ زيرا كه ايشان بر جریان هاى سیاسى، فرهنگى و تبلیغى احاطه کامل داشتند و رویارویى اسلام اصیل و اسلام دروغین را مواجهه اسلام و کفر مى دانستند و در این منظر، حقایق تاریخى را آشکار و روشن مى کردند.
 
از نگاه زینب (س) حوادث بزرگى مانند جنگ صفین، شهادت امام على(ع)، امام حسن و امام حسین(ع) و اسارت خاندان نبوى همگى محصول عقده گشایى، خوارى و حقارت خانواده ابوسفیان بوده؛ چرا كه این خاندان، ضربه هاى مهلکى از آموزه هاى نظام اسلام خورده اند و گرفتار انتقام کور تاریخى شده اند.
 
از اين رو حضرت زینب(س) در شیوه تبلیغى خود، بویژه در خطبه هایشان مى کوشند ضمن بیان افتخار و عزت اسلام و خاندان نبوت، پرده از نفاق امویان بردارند و با استنادهاى تاریخى خود، خاندان اموى را رسوا و ادعاهاى بى اساس آنها را در تاریخ برملا کنند و در اين راستا زینب(س) تباهى، فساد و فسق امويان را که تداوم روحیه ها و هویت جاهلى آنهاست، آشکار مى کنند.
 
ظرافت هاي خطبه زينب كبري
 
نکته ظریف در سیره تبلیغى حضرت زینب (س) در خطبه ها و سخنانشان آن است که همواره آنها را به صورت سلسله وار ذکر مى کند؛ یعنى محتوا و مضمون سخنان خود را علاوه بر بیان شیوا و رسا، ابتدا به آیات کتاب خدا، سپس احادیث پیامبر(ص) و امام على(ع) و پس از آن به وقایع تاریخى مستند مى کند.
 
حضرت زینب (س) خطاب به شاهان و سران دستگاه یزید، ملهم از آیات قرآن کریم، به سنت هاى حتمى و قطعى خداوند در آفرینش اشاره كرده و با بيان اينكه چگونه على رغم همه دسایس و خدعه ها، حقیقت در نهایت پیروز و ماندگار مي شود، به سنت الهى «پیروزى نهایى حق بر باطل» اشاره مى کند.
 
زینب (س) در خطبه اي كه در شام و در بین کارگزاران حکومتى يزيد ایراد كردند، برخلاف خطبه کوفه که مخاطب آن به طور مستقیم مردم بودند به یزید حمله كرده و تصویرى از نبرد حق و باطل و رویارویى خاندان نبوت با خاندان اموى را ارائه مى كنند.
 
اين بانوي بزرگوار در خطبه شام نهضت حسینى را به کمال رساند و اصول مبارزاتى و انقلابى قیام عاشورا را براى جهانیان تبیین كردند؛ خطبه اى که در حقيقت متمم نهضت امام حسین(ع) است.
 
ادامه دارد...
 
/انتهاي پيام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار