تقلب؛ راهي ميانبر براي دانشجوياني كه سرنوشت خود را وابسته به نمره مي‌دانند
کد خبر:۱۳۱۶۶۷

تقلب؛ راهي ميانبر براي دانشجوياني كه سرنوشت خود را وابسته به نمره مي‌دانند

رئيس دانشكده پيراپزشكي دانشگاه تهران گفت: اگر دانشجو فكر كند تمام سرنوشتش  وابسته به يك امتحان است ممكن است براي كسب نمره به فكر راه هاي ميانبر و تقلب بيفتد.
دكتر حسين درگاهي در گفت‌وگو با خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، اظهار داشت: روش ارزيابي دانشجويان در مقطع كارشناسي اغلب بر اساس آزمون هاي پايان ترم بوده؛ اگرچه ممكن است به صورت موردي برخي از استادان عملكرد و نمرات دانشجو در طول ترم را نيز مد نظر قرار دهند.
 
وي با اشاره به اينكه در مقاطع تحصيلات تكميلي براي ارزشيابي دانشجويان بيشتر فعاليت هاي ميان ترم دانشجويان مورد توجه قرار مي گيرد، افزود: توجه صرف به امتحانات پايان ترم در مقطع كارشناسي و تمركز بر عملكرد فرد در طول ترم در مقاطع تحصيلات تكميلي نوعي افراط و تفريط محسوب مي شود؛ چرا كه در ارزشيابي دانشجويان توجه به فعاليت هاي ميان ترم و پايان ترم ضرورت دارد.
 
رئيس دانشكده پيراپزشكي دانشگاه تهران تصريح كرد: ارزيابي علمي دانشجو زماني به درستي انجام مي گيرد كه ميزان فعاليت هاي كلاسي وي، انجام تحقيق و پژوهش، شركت در كنفرانس‌هاي علمي و كلاسي و در نهايت نمره فرد در پايان ترم در آن تاثير گذار باشد.
 
درگاهي با تاكيد بر لزوم درگير كردن دانشجو در تمام فعاليت هاي كلاسي گفت: اگر دانشجو بداند كه فعاليت هاي وي در ارزيابي هاي پايان ترم تاثير دارد قطعا در كلاس فعالتر خواهد بود.
 
وي اضافه كرد: از طرفي اگر دانشجو بداند تمام سرنوشت خود وابسته به يك امتحان است ممكن است براي كسب نمره به فكر راه هاي ميانبر و تقلب بيفتد و به نوعي اين گونه ارزشيابي مي تواند افزايش انگيزه دانشجو براي تقلب كردن را به همراه داشته باشد.
 
رئيس دانشكده پيراپزشكي دانشگاه تهران تاكيد كرد: يكي ديگر از مشكلات توجه و تمركز صرف به نمره پايان ترم در ارزيابي دانشجو اين است كه شايد به دليل بروز برخي از مشكلات شخصي دانشجو آمادگي لازم براي حضور در سر جلسه امتحان را نداشته باشد و بر اين اساس حق وي در اين نوع ارزشيابي ضايع مي شود.
 
درگاهي با تاكيد بر لزوم يكپارچگي روش هاي ارزيابي علمي دانشجويان در دانشگاه ها گفت: تمام استادان در دانشگاه در ارزيابي هاي خود بايد به صورت يكپارچه و هماهنگ علاوه بر امتحان پايان ترم به فعاليت هاي كلاسي فرد نيز توجه كنند؛ چرا كه در اين صورت نحوه ارزشيابي هاي مختلف، استادان را در مقابل هم قرار نمي دهد./انتهاي پيام/
پربازدیدترین آخرین اخبار