فقدان متانت در سيطره شتابزدگي!
کد خبر:۱۳۱۷۰۴
نگاهي به عملكرد معاونت سينمايي ارشاد - 3

فقدان متانت در سيطره شتابزدگي!

معاونت سينمايي وزارت ارشاد به شدت مي بايستي از شتابزدگي و اظهارنظرهاي عجولانه و اقدامات بدون كارشناسي خودداري كند و در حوزه‌هاي مختلف و به ويژه در اتفاقاتي كه به ناگهان رخ مي دهد چه در عرصه ملي و چه در عرصه جهاني حساب شده تر از اين برخورد كند.
گروه فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»؛ در بخش‌هاي قبلي اين نوشتار به مرور بخش‌هايي از عملكرد معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي پرداختيم و موضوعاتي همچون هجوم سيل آساي فيلم فارسي‌هاي مبتذل و نازل و همچنين توليد فيلم‌هاي سفارشي بي ارزش و بي مخاطب را مورد توجه و تمركز قرار داديم و به آسيب شناسي آن پرداختيم.

يكي ديگر از مواردي كه در عملكرد بيست ماهه معاونت سينمايي كنوني در طول اين مدت قابل رديابي و تحليل است، عدم تمركز و متانت و دقت نظر در سياست گذاري‌ها و اجراي سياست‌هاي هنري در حوزه سينما و نيز وجود نوعي شتابزدگي منتشر در فضاي عملكردهاي مختلف مسئولان اين معاونت است كه خود را در گفتارها و رفتارهاي متنوع و مختلف آنها نشان مي دهد.

پيش از آن بايد به اين نكته اشاره كنيم كه اساساً نوع مواجه و مقابله معاونت سينمايي با منتقدان خود چندان قابل دفاع نيست و از الگوي خوبي پيروي نمي كند. اينكه معاونت سينمايي با شنيدن هر انتقادي فارغ از اينكه سازنده و يا مغرضانه باشد درصدد پاسخگويي برآيد و پاسخ‌هاي شداد و غلاظ بدهد عمل پسنديده‌اي نيست و بيش از آنكه وجهه پاسخگويي مديران معاونت سينمايي را نزد افكار عمومي ارتقا بخشد، موجب لطمه و آسيب در وجهه مديريتي و متانت مسئوليتي آنها مي شود.

درگيري‌هاي مستمر و مداوم و بي پايان معاونت سينمايي با مديرعامل خانه سينما حداقل در بخشي از آن در همين حوزه مي گنجد. شايد در كليت مباحث و جزئيات امور هر يك از دو طرف ذي حق باشند و يا نباشند اما واقعيت آن است كه در جامعه اسلامي مدير و مسئول در مواجهه با سايرين مي بايستي از الگوي مديريت اسلامي پيروي كند و شاخصه‌هاي رفتاري مديريت اسلامي را نصب العين خود قرار دهد.

علاوه بر اين اظهارنظرهاي عجولانه و شتابزده و گاه بدون كارشناسي و دقت لازم در حوزه‌ها و موضوعات مختلف از سوي مسئولان معاونت سينمايي ديده مي شود كه موجبات خدشه دار شدن بعد كارشناسي ايشان را فراهم مي آورد كه شايد بتوان نمونه اخيرش را در مورد كارگردان جنجالي كه در جشنواره كن به سخنراني پرداخته بود، ديد.

كارگرداني كه بعد از اظهارنظرهاي جنجالي‌اش در جشنواره كن به زننده ترين و چندش آورترين شكل ممكن حرف‌هايش را پس گرفت و سخنانش را احمقانه و نابخردانه خواند در حالي كه معاونت سينمايي طي يك اقدام سريع با انتشار نامه‌اي به دفاع و حمايت از اين كارگردان پرداخته بود، فارغ از اينكه در نيت خير و انديشه‌هاي معاونت سينمايي در زمينه دفاع از ارزش‌هاي ملي و جهاني، ترديدي وجود ندارد اما اين نكته را هم بايد در نظر گرفت كه نيت و انديشه خير وقتي به ثمر مي نشيند كه با دقت در رفتارها و انتخاب گزينه‌هاي درست و حساب شده رفتاري همراه باشد وگرنه موجب نقض غرض مي شود و وضعيت را بدتر مي كند.

معاونت سينمايي وزارت ارشاد به شدت مي بايستي از شتابزدگي و اظهارنظرهاي عجولانه و اقدامات بدون كارشناسي خودداري كند و در حوزه‌هاي مختلف و به ويژه در اتفاقاتي كه به ناگهان رخ مي دهد چه در عرصه ملي و چه در عرصه جهاني حساب شده تر از اين برخورد كند و دقت بيشتري را مبذول دارد و احياناً از مشاوراني با اطلاع بيشتر و كاركشته تر استفاده نمايد.
 
رعايت اين نكات باعث مي شود اجراي سياست‌هاي سينمايي در حوزه مسئوليتي معاونت سينمايي وزارت ارشاد در فضايي با آرامش و متانت بيشتر و رعايت استانداردهاي حرفه‌اي كامل تر و بهتر شكل قابل دفاع تري به خود بگيرد و در نهايت مواجهه‌اي منطقي تر و اصولي تر ميان مديران، منتقدان، هنرمندان و افكار عمومي شكل يابد./انتهاي پيام/ 
پربازدیدترین آخرین اخبار