فصل امتحانات و تنور داغ تقلب
گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ برای ریشه یابی عمل تقلب با تعدادی از دانشجویان دانشگاه های مختلف استان هرمزگان در این خصوص به گفتوگو نشسته ایم.
کسب نمره خوب، به کمیته انضباطی کشیدن، با یک تیر دونشان زدن، بی خیال کاری نداره، تقلب که ترسی نداره و خجالت کشیدن از توبیخ مراقبان جلسه، بیشترین جملاتی است که اکثر دانشجویان به آن اشاره دارند.
صداقت، دانشجوی سال آخر رشته حسابداری دانشگاه آزاد بندرعباس گرایش به تقلب را از روی ناچاری عنوان و فشارهای مضاعف روانی و مشکلاتی همچون موضوع خوابگاه، تلنبار کردن جزوات و کار همراه با تحصیل و ناتوانی در یادگیری را در این مورد دخیل می داند.
وی بیشترین روشی که یک دانشجو در تقلب انجام می دهد را نوشتن بر روی دسته صندلی و گرفتن جواب با مشارکت همکلاسی می داند که وي و تعدادی از همکلاسی هایش در طول تحصیل از آن استفاده می کنند.
واحدی، دانشجوی مركز تربیت معلم شهید باهنر معتقد است كه تقلب در کسانی که حوصله درس خواندن ندارند از طریق نوشتن مطالب بر روی دسته صندلی، روی دستمال کاغذی به بهانه کسالت و نوشتن در کف دست بیشتر صورت می گیرد.
قاسمی، دانشجوی مدیریت دولتی دانشگاه پیام نور بندرعباس گفت: من اصلا با تقلب میانه خوبی ندارم و برای درس خواندن برنامه ریزی می کنم با اینکه فعالیت دانشجویی زیادی هم دارم؛ اما بعضی از دانشجویان شب امتحانی اند و چون نمی خواهند نمره پایینی بگیرند تا صبح درس می خوانند و روز امتحان هم تا جایی که بتوانند از تقلب استفاده می کنند.
دهقانی، دانشجوی رشته علوم اجتماعی دانشگاه پیام نور هم گفت: متاسفانه کتاب هایی که می خوانیم علاوه براینکه کاربردی ندارند مطالب آن ویرایش جدید نیست و سال ها دانشجويان همان کتاب را بايد بخوانند و امتحان بدهند، این هم راهی است که دانشجو را بی انگیزه می کند و سبب مي شود تا به تقلب روی آورد.
دایمی، دانشجویی دانشگاه علمی- کاربردی صنعت هوانوردی تقلب را کاری بیهوده و مضحک می داند که باعث از دست دادن زمان مي شود و دانشجویی که با چنین تفکری به دانشگاه می آید با این کار به استادان و توان خود بی احترامی می کند.
یوسفی، دانشجوی رشته مامایی نیز تصریح کرد: بیشتر دانشجویان برای اینکه نمره بهتری کسب کنند و از بقیه عقب نمانند تقلب می کنند و به دلیل استرس به جواب های خودشان اکتفا نمی کنند.
وی دلیل دیگر روی آوردن دانشجو به تقلب را ناشی از بی اعتمادی به دانسته هاي خود دانست و افزود: من به تقلب اعتقادی ندارم و به دانسته های خودم اکتفا می کنم و اعتماد به نفس دارم.
رواش، دانشجوی ترم آخر رشته فقه و حقوق دانشگاه آزاد بندرعباس نیز گفت: من بار علمی خودم را روی کاغذ امتحانی پیاده می کنم؛ چراکه احساس نیاز به علم و دانش را در خودم می بینم و تقلب را نوعی توهین به شخصیت خود می دانم.
وی تصريح کرد: لوس بودن این کار باعث شده قبح آن به چشم نیاید و برخی این کار را خیلی ساده می دانند، اما اگر به ذات آن نگاه کنند و ببينند كه عملی قبيح و ناپسند است، مطمئنا از این کار دست می کشند.
کمالی، دانشجوی رشته مهندسی صنایع دانشگاه پیام نور بندرعباس نیز گفت: امروزه روش های تقلب پیشرفته شده و به جای بازکردن کتاب و نوشتن در کف دست از موبایل، MP3 Player و بلوتوث استفاده می شود؛ البته مسئولان دانشگاه ها اجازه ورود این گونه وسایل به داخل سالن امتحان را نمی دهند، هرچند بعضی مواقع از دستشان خارج می شود و دانشجو کار خودش را می کند.
اوکار، دانشجوی ترم 1 پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بهترین روش تقلب در امتحانات تستی را با استفاده از حرکات پا یا دست دانست که آنهم توسط یک دانشجوی زرنگ انجام می شود.
برخی از دانشجویان دانشگاه آزاد که در آستانه فارغ التحصیلی هستند نیز معتقدند: تقلب شاید ما را به نمره ای که می خواهیم نزدیک کند، اما به هدفی که در این دانشگاه دنبال مي كنيم آن هم با این شهریه های گران نمی رسیم؛ در واقع علمی را که می خواهیم، یاد نمی گیریم.
این دانشجویان می گویند: دانشجویي که درس نخواند و بخواهد با تقلب به نمره برسد، از فکر خود استفاده نکرده و علمی را هم یاد نمی گیرد./انتهاي پيام/