کد خبر:۱۳۱۹۴۴
توسط پژوهشگران دانشگاه صنعتي اميركبير:
روش بهينه اتصال قطعات فلزي به استخوان در بدن طراحي شد
پژوهشگران دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتي اميرکبير به روش بهينه اي براي پوشش دادن به قطعات فلزي کاشتني در بدن (ايمپلنتها) دست يافتند.
به گزارش گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، مريم غفاري، پژوهشگر طرح روش بهينه اتصال قطعات فلزي به استخوان در بدن، يکي از مشکلات نصب قطعات کاشتني (ايمپلنتها) در بدن را ضعف در اتصال قطعه با استخوان دانست و گفت: با گذشت زمان و به تدريج محل هاي اتصال از جمله در مفاصل مصنوعي لگن و زانو فاصله پيدا مي کنند و دچار لقي ميشوند.
وي روش کار در اين پژوهش را آماده سازي سطح قطعه و سپس قرار دادن آن داخل محلولي شبيه به پلاسماي خون عنوان كرد و افزود: در اين مرحله لايه اي به قطر 5 ميکرون از هيدروکسي آپاتيت به صورت يکنواخت رو سطح قطعه تشکيل مي شود.
اين پژوهشگر بيان داشت: اين پوشش در طي 7 روز به صورت يک نواخت درآمده و آزمايش هاي سلولي انجام شده نشان از اتصال و رشد خوب سلول هاي مزانشيمي انساني روي اين لايه داشتند.
وي خاطرنشان كرد: هم اکنون طول عمر قطعات کاشتني (ايمپلنت ها) در بدن حدود 10 تا 15 سال است و پس از اين مدت لق مي شود، هدف ما افزايش اين مدت و رسيدن به 30 سال بوده است./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰