هاشمی اصرار داشت عمليات خيبر به هر قيمتي انجام شود
کد خبر:۱۳۱۹۶۰
اختصاصی/ ناگفته هاي اکرمی از جنگ - بخش سوم

هاشمی اصرار داشت عمليات خيبر به هر قيمتي انجام شود

حاج محمد اكرمي، از رزمندگان دفاع مقدس گفت: در عمليات خيبر آقاي هاشمي فرمانده قرارگاه بود و مي شنيديم كه با وجود مخالفت بعضي از فرماندهان، وی اصرار داشت كه به هر قيمتي بايد اين عمليات انجام شود.
حاج محمد اكرمي در گفت و گوی تفصیلی با خبرنگار سياسي «خبرگزاری دانشجو»، ضمن اشاره به برخي ناگفته هاي جنگ در خصوص نگاه رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام مبني بر پايان جنگ بعد از عمليات خيبر عنوان كرد: بعد از عمليات خيبر براي خيلي از رزمندگان شبهاتي مطرح شد چرا كه در همان زمان عنوان شد دشمن از اين عمليات اطلاع پيدا كرده بود و براي ما اين شبهه وجود داشت كه چرا عمليات لو رفته انجام شده است.

وي گفت: بسياري نقل مي كنند كه اقاي هاشمي در آن زمان مسئول قرارگاه بوده و خود وي اصرار داشته كه عمليات به هم قيمتي بايد انجام شود.

اين رزمنده جبهه و جنگ ادامه داد: رزمندگاني كه در عمليات خيبر حضور داشتند مي گفتند در اين عمليات و نيروكشي هاي انجام شده طبيعي بود كه عراقي ها به وسيله ماهواره هايشان ما را مي بينند و به اين استنباد برسند كه در اين نقطه قرار است اتفاقي بيفتد.

اكرمي با بيان اينكه برخي فرماندهان جنگ مخالف عمليات خيبر بودند تصريح كرد: گاهي در گوشه و كنار از زبان ساير رزمندگان مي شنيديم كه خيلي از فرماندهان مخالف اين عمليات بودند ولي فرمانده قرارگاه آقاي هاشمي اصرار داشتند كه بايد اين عمليات را انجام دهيم و يك برگ برنده اي در دستمان باشد.
 
اكرمي ادامه داد: بعضي از فرماندهان معتقد بودند با اين عمليات ما با دست خودمان وارد دهان شير مي شويم؛ دشمن آماده است كه ما را ببلعد.

اين رزمنده جبهه و جنگ با يادآور شدن خاطرات دوران جنگ عنوان كرد: بچه ها نبرد سختي در اين عمليات كه در آب انجام شد از خود نشان دادند صدام هم از حجم عظيم سلاح هاي شيميايي براي اولين بار در سال 62 استفاده كرد و در نهايت امر هم نيروهاي ما عقب نشيني كرده و از جاده العماره به سمت جزاير مجنون آمدند و در جزاير مجنون سه ماه پدافند كردند.
 
اكرمي در ادامه عنوان كرد: باز هم براي رزمندگان جاي سوال بود كه در جزاير مجنون چه ارزشي داشت كه اين همه كشته و مجروح مي داديم و در آن پدافند مي كرديم.

وي افزود: اين سوال باقي بود كه اين تكه چه ارزشي دارد كه به خاكمان برنگشته و در آن توقف كرديم.

اكرمي در ادامه صحبت هايش به طرح شبهاتي در خصوص چاه هاي نفت جزيره مجنون اشاره و گفت: صحبت هايي طرح مي شد كه مي گفتند اينجا چاه هاي نفت دارد كه بايد حتما در دست ما بماند تا اگر بعد از جنگ خسارت ما را ندادند بتوانيم از طريق همين نفت هاي جزاير مجنون جبران كنيم ما اين توجيح را در آن زمان بارها مي شنيديم.

اكرمي تصريح كرد: اين شبهه وجود داشت كه اگر بعدها قرار شد با صدام مذاكره كنيم و آتش بس اعلام شود اگر پول خسارت ما را در جنگ ندادند از طريق فروش چاه هاي نفت اين خسارت را جبران كنيم.

اين رزمنده جبهه و جنگ با انتقاد از اين توجيح بیان داشت: ‌اولين در جزيره مجنون بيشتر از  23 هزار بشكه نفت از اين چاه ها بيرون نمي آمد و هيچ ارزش آن چناني نداشت زيرا ما خودمان چاه هاي نفت فراواني داشتيم به چه قيمت بايد اين جزاير را حفظ مي كرديم.

اكرمي تصريح كرد: اينها سوالاتي بود كه فرماندهان آن زمان بايد بيايند و جوابگو باشند.

وي در ادامه با اشاره به اينكه دانشجوي يكي از سياسي ترين دانشگاه هاي تهران بوده است، گفت: در آن زمان دانشجوي دانشگاه امام صادق (ع) بودم كه يك دانشگاه سياسي بود و دانشجويان آن از اخبار و بولتن هاي سياسي باخبر بودند.

اکرمی همچنین به برخي صحبت ها در خصوص شهيدانی همچون رستگار و موحدي دانش اشاره و عنوان كرد: مي شنيديم شهيد رستگار، شهيد محود  دانش و بهمني مشكلاتي داشتند اما با وجود اين مشكلات و مسائل رفته بودند به جبهه و بسيجي شهيد شدند.

اكرمي تصريح كرد: نمي دانستيم دعوايشان با فرماندهي يا مسئولان بالاتر جنگ، سر چه چيزي بوده و به خاطر همين بازار شايعات داغ مي شد.
 
اين رزمنده جبهه و جنگ ادامه داد: اما اينكه چقدر اين شايعات درست يا غلط است را نمي توان به راحتي قضاوت كرد مگر اينكه با هر يك از آنها روبرو شده و با خود آنها صحبت مي كرديم.
 
وي در ادامه به تحليل هاي دانشجويي اشاره و گفت: ما به عنوان دانشجو براي خودمان اخبار ها را تحليل مي كدريم اما جامعه نوعا اين گونه نبود و اطلاع نداشت كه دقيقا داستان و قضيه از چه قرار است.

اکرمی افزود: در دانشگاه بحث مي كرديم كه چرا بايد در شرايط جنگ سيگار وارد كشور شود و اين سيگار به شكل كوپني و سوبسيدي به مردم داده شود.

وی تصريح كرد: ما دانشجويان براي خودمان تحليل مي كرديم و به واسطه همين تحليل ها هم بينش وسيع تري داشتيم و هم نسبت به سطح جامعه اطلاعاتمان بيشتر بود.
 
ادامه دارد ...
 
/انتهای پیام/
 
پربازدیدترین آخرین اخبار