آخرين ويرايش نقشه جامع علمي كشور به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائه ميشود
به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، صادق واعظ زاده در نشست خبري كه امروز در معاونت علمي و فناوري وزارت علوم برگزار شد، اظهار داشت: نقشه جامع علمي كشور بعد از يك سال كار فشرده و با همكاري حدود 1000 تن از استادان و صاحبنظران دانشگاه و حوزه و بخش هاي كاربردي مختلف به اتمام رسيد.
وي تصريح كرد: در تدوين نقشه جامع علمي كشور برنامه ريزي مشخصي با استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات به صورت باز انجام شده است.
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري تصريح كرد: به محض آماده شدن اسناد نقشه جامع علمي كشور، اين اسناد را در وبگاه مخصوص نقشه قرار مي دهيم تا از اين طريق در اختيار عموم قرار گيرد.
واعظ زاده تاكيد كرد: متن نهايي نقشه جامع علمي كشور كه حدود 20 صفحه است در شواري عالي انقلاب فرهنگي مطرح خواهد شد و اسناد پشتيباني اين نقشه 35 هزار متون برنامه ريزي شده است.
وي افزود: سازماندهي طراحي نقشه جامع علمي كشور تجربه جديدي بود كه كار با نظر اعضاي شوراي تخصصي نقشه جامع علمي كشور كه عضو شوراي انقلاب فرهنگي بودند، مديريت شد.
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: براي اجراي نقشه جامع علمي كشور بايد بسياري از كارها انجام شود كه قدم اول آن اين است كه قوانين و لوايح متعددي به مجلس شوراي اسلامي تقديم و با قانونگذاري راه براي اجراي نقشه جامع علمي كشور باز شود و دولت مصوبات متعدد را به تصويب برساند.
واعظ زاده افزود: كار قانونگذاري و تصويب مصوبات و نظارت بر اجرا بر عهده دولت و دستگاه هاي مختلف علمي، آموزشي و فناوري است و حتي حوزه هاي خارج از فناوري ماموريت هاي مشخصي دارند كه بايد انجام دهند.
وي گفت: در تدوين نقشه جامع علمي كشور يك ديدگاه جديدي در سطح جهاني مبتني بر تعاليم اسلامي و رعايت اخلاق حرفه اي ارائه شده است.
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: عدالت و توزيع منابع پژوهشي و نقش گسترده دانش توام با احترام به مالكيت معنوي به عنوان يكي از اهداف نقشه جامع علمي كشور مورد تاكيد قرار گرفته اند.
واعظ زاده افزود: بخش دوم نقشه جامع علمي را چشم انداز نقشه ناميده شده است كه آينده پيش روي ما را از جهت علمي و فناوري ترسيم مي كند.
وي تصريح كرد: تثبت و ارتقاي مرجع جهاني علوم و معارف بومي كه شامل زبان و ادبيات فارسي، تاريخ و تمدن ايران و علوم و معارف شيعه مي شود با اجرايي شدن نقشه جامع علمي كشور انجام مي پذيرد.
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: تلاش موثر براي تبديل زبان فارسي به زبان علمي مورد نياز در تدوين نقشه جامع علمي كشور لحاظ شده است.
واعظ زاده تصريح كرد: ايجاد حوزه هاي متعدد علمي جديد براي اولين بار در جهان و نقش آفريني صنايع و فناوري نوين بخشي از چشم انداز نقشه جامع علمي كشور است.
وي گفت: توسعه علمي و فناوري، توليد ثروت و ايجاد رفاه و سعادت براي مردم، الهام بخشي و فرهنگ سازي در سطح منطقه اي و بين المللي از اهداف ساماندهي علمي و فناوري كشور است.
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري تصريح كرد: براي تحقق اهداف جامعه علمي كشور، شاخص هايي از جمله اينكه درصد پوشش تحصيلي كشور در آموزش عمومي بايد به 100 درصد و دوره متوسطه به 95 درصد و درصد آموزش عالي در سنين 18 تا 24 سال به 60 درصد و دانش آموختگان دوران تحصيلات تكميلي به 2000 نفر و تعداد محققان به 3000 نفر و تعداد اعضاي هيئت علمي به 2000 نفر افزايش پيدا كند، معين شده است.
واعظ زاده گفت: در شاخص هاي اقتصادي نقشه جامع علمي كشور چند شاخص مهم از جمله اينكه درصدد هزينه هاي آموزشي، از توليد ناخالص داخلي بايد به هفت درصد و درصد تحقيقات از توليد ناخالص داخلي بايد به چهار درصد بالغ شود، معين شده است.
وي تصريح كرد: سهم بخش غيردولتي در تامين هزينه هاي تحقيقات بايد به 50 درصد برسد.
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: همچنين تعداد مقالات منتشر شده در مجلات معتبر بين المللي دنيا كه حدود 12 هزار مقاله در سال است بايد به 75 هزار مقاله در سال بالغ شود و تعداد اختراعات به ثبت رسيده در داخل كشور، در سال 1404 بايد به 50 هزار و تعداد اختراعات ثبت شده در مجامع بين المللي به 10 هزار مورد برسد.
واعظ زاده تصريح كرد: براي رسيدن به چشم انداز، سياست هاي مشخصي از جمله توسعه عدالت محور و رشد موازن كمي و كيفي با تاكيد بر علوم انساني و پايه، و ترويج تفكر اخلاق و تاكيد بر علم نافع و رفع نيازها و مشكلات مهم كشور، تقويت همه جانبه مراكز علمي و فناوري داراي روحيه جهادي افزايش سهم نوآوري مبتني بر فناوري در توليد ناخالص داخلي و تعامل سازنده با مراكز پيشرفته و تجاري سازي علم و فناوري و ارتقاي همكاري هم افزايي حوزه و دانشگاه و حركت به سمت شفاف سازي مرجعيت علمي حوزه و دانشگاه، تدوين شده است./انتهاي پيام/