تمام دستورات قرآنی تشکیلاتی است
کد خبر:۱۳۳۰۰۵
نقش تشكيلات از منظر شهيد بهشتي- بخش دوم و پاياني

تمام دستورات قرآنی تشکیلاتی است

نگوئید که احزاب و تحزب‌ها با منطق قرآن سازگار نیست؛ کدام منطق قرآن؟ تمام دستورات قرآنی تشکیلاتی است، همین نماز جماعتی که ما مسلمان‌ها می‌خوانیم، تمرین یک نوع تشکل است.
گروه انديشه «خبرگزاري دانشجو»؛ حزب بازی، گروه‌گرایی و انحصارطلبی در جامعه وحدت مسلمان را به خطر خواهد انداخت و براي رفع آن بايد چاره اي انديشيد.
 
شهيد بهشتي معتقد است اگر چهار اصل مهم در گروه‌ها و تشكل ها رعايت شود، آن تشكيلات منحرف نشده و وحدت جامعه نيز به خطر نخواهد افتاد كه اين اصول عبارتند از:
 
تشکیلات باید بر اساس صداقت باشد و نه تظاهر و مردم فریبی

1- گروه‌ها بايد بنا را بر صداقت و راست‌گويي بگذارند، اندیشه‌های خود را صاف و صریح با مردم در میان بگذارند و به مردم دروغ نگویند و نفاق نداشته باشند؛ چرا كه ریا و تظاهر و مردم فریبی از بدترین آفت‌های اجتماعی است، مواضع عقیدتی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و همچنین مواضعشان در برابر نهادهای حاکم را با صراحت بیان کنند.
 
اگر اسلام را قبول دارند، با صراحت بگویند که دین ما اسلام است و اگر اسلام را قبول ندارند، بگویند ما ضد اسلام هستیم، اگر استقلال را قبول دارند، بگویند ما براستی خواهان تحقق یافتن شعارهاي نه شرقی نه غربی هستیم نه اینکه زیر پوشش مبارزه با آمریکا باشند، ولی با شوروی لاس سیاسی بزنند.
 
هرگاه انديشه‌هاي خود را به صراحت بيان كردند مردم می‌فهمند که این گروه يا این سازمان چه موضعی دارد، اگر موضع آنها را قبول کنند که به سمت آنها می‌روند و اگر قبول نکنند از آن روي گردان می‌شوند و مسئله‌ای پیش نمی‌آید.

رابطه مردم با گروه‌ها تولی یا تبری است؛ حالت سومي وجود ندارد!

جامعه بدون صداقت نمی‌‌تواند در خط سعادت پیش رود، البته جامعه نيز باید قدری امکان صداقت را بدهد. متأسفانه در جامعه ما برای افراد صریح‌اللجهه مقداری جو فشار بوجود آمده است که خیلی خطرناک است.
 
چرا بعضی‌ها از اینکه افراد و گرو‌ها، مواضع خود را صادقانه بیان کنند، وحشت دارند؟ چه عیبی دارد، چه کسی از صداقت ضرر می‌بیند؟! از صداقت نترسید، بگذارید مواضع مشخص و صریح و بی‌پرده و صاف گفته شود تا افراد راه خود و جهت و همراهان خود را بشناسند، این خیلی بهتر است.
 
اگر گرو‌ها صادق باشند مردم مي‌فهمند با هر گروهی چه رابطه‌ای باید داشته باشند؛ رابطه تولی یا تبری؟ يك مسلمان نمي‌تواند در برابر فرد یا گروهی بی‌تفاوت باشد! رابطه باید تولی یا تبری باشد، منتهی درجات ولاء و براء فرق می‌کند.
 
مسابقه گروه‌های متعدد باید در راه خیرات و سازندگی‌ها باشد و نه مسابقه طرد و تخریب

2- گروه‌هایی که به اصل اسلام و اصول اسلام معتقد هستند و خطوط اساسی اسلام را پذیرفته‌اند، ‌باید به یکدیگر احترام بگذارند و با هم برخورد تخریبی منفی نداشته باشند.
 
در این حالت هیچیک از گروه‌ها انحصارطلب نیستند و می‌گویند آنچه در جامعه هست، زمینه کار و عمل باید بصورت میدان باز مسابقه برای همه ما درآید، در اين‌صورت رقابت افراد انحصارطلبانه و نفی کننده یکدیگر نیست بلکه سازنده، جذب‌کننده و تکمیل‌کننده است.
 
تشکیل جبهه اسلامی با رهبري مورد قبول

3- گرو‌ه‌ها باید با تمام توان خود بکوشند تا یک نقطه عالی هدایت کننده برای مجموعه خود در جبهه اسلامی واقعی بوجود آورند؛ زیرا توافق‌های موقتی برای کارهای ضربتی غالبا کارآئی لازم را ندارد.

انقلاب در مقطع حساسي است که نوجوانان ما در صورت تك‌تك بودن می‌توانند طعمه هر نوع تفکرات انحرافی قرار گیرند و خدای نکرده منحرف شوند؛ برای اين مواقع حساس یک فرماندهی مشترک ضرورت دارد كه این فرماندهی مشترک امروز به برکت نعمت وجود امام هست و حضور دارد.
 
امام در همه مسائل نمي‌توانند دستورها و رهنمودهای فوری بدهند، ولي حضور امام در مواقع خطر، حضوري وحدت‌بخش است و وجود امام به تنهايي کافی نیست، بلکه باید يك جبهه اسلامی از گروه‌های مسلمان متعهد در خط امام، یک مرکزیت وسیع، بالا و هدایت کننده و با ظرفیت رهبری قوی‌تر و عالی‌تر بوجود آید.
 
گروه‌ها باید قانون اساسی ایران را زمینه اصلی حرکت و همکاری قرار دهند

4- همه کسانی که به قانون اساسی رأی داده‌اند، باید ملتزم باشند که این قانون اساسی را به عنوان مبنای هر گونه حرکت و وحدت بشناسند و مورد احترام و عمل قرار دهند.
 
در جامعه‌ای که به قانون اساسی مصوبه آن ملت بی‌اعتنایی شود، این خطر وجود دارد که مجددا استبدادها و دیکتاتوری‌ها در شکل‌های جدید و با ظاهرهای زیبای فریبنده در افق ایران آزاد شده، رخ بنماید و آزادی، استقلال و مردمی بودن این نظام را به خطر افکند.
 
مردم عزیز ایران کمترین بی‌اعتنایی به قانون اساسی خود را تحمل نکنید و نسبت به حفظ قانون اساسی از هر گونه تخلف و تجاوز حساس باشید.
 
تبلیغات ضد تشکل به نفع کسانی است که می‌خواهند خود متشکل باشند و ما متفرق!

تشکیلات از ضروريات این مقطع از انقلاب اجتماعی و اسلامی ماست و عامل پیش برنده انقلاب با سرعت و توان هر چه بیشتر است.

تبلیغات ضد تشکل و ضد تحزب و ضد سازمان ‌یافتگی، حتی اگر از زبان و قلم چهره‌های مطلوب و محبوب اسلامی دیده و شنیده شود، عملا در خط بهره‌مند شدن و منافع کسانی است که می‌خواهند خود متشکل باشند و ما متفرق!
 
برادران و خواهران دل‌آگاه بدون تشکیلات حرکت کردن را نپسندید که در چنین صورتی ‌روز پشیمانی در برابرمان قرار خواهد گرفت، روزی که به اشتباه خود پی ببریم.
 
یک گروه 50 نفری متشکل می‌تواند یک جمعیت 500 نفری بی‌تشکل را از پا در آورد و این روشن است!
 
تمام دستورات قرآنی تشکیلاتی است

نگوئید که احزاب و تحزب‌ها با منطق قرآن سازگار نیست. کدام منطق قرآن؟ تمام دستورات قرآنی تشکیلاتی است. همین نماز جماعتی که ما مسلمان‌ها می‌خوانیم، تمرین یک نوع تشکل است. مگر امام جماعت مساجد متعدد نیست، هر کدام با یک عده نماز جماعت می‌خوانند.

آیا این نماز جماعت‌ها در مساجد گوناگون در ایام هفته کمک به تشکل است یا ضد تشکل؟ مسلما کمک به تشکل است. ما حرکت‌های میلیونی خود را از همین مساجد و جماعت‌ها و علاقه‌ها و اعتمادهائی که در مساجد بوجود آمده بود، توانستیم به راه بیندازیم.
 
اين حد از فعاليت از طريق ‌مساجد، روحانیت متعهد و آگاه و رهبری فقیه امكان‌پذير است، اما مسئولیت‌هاي پيش روي نظام به مراتب بیشتر از اين موارد خواهد بود؛ به طور مثال مسئله شناسائی حساب شده استعدادها، جمع‌آوری استعدادها و شکوفا کردن آنها در مساجد عملی نیست و برای آن راهی جز تشکل وجود ندارد، بشرط اینکه چهار اصل فوق رعایت شود./انتهاي پيام/
پربازدیدترین آخرین اخبار