توليد واكسن بر اساس چرخه فناوري تا يك ماه آينده اعلام عمومي مي‌شود
کد خبر:۱۳۳۸۳۷
معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت:

توليد واكسن بر اساس چرخه فناوري تا يك ماه آينده اعلام عمومي مي‌شود

معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت با تاكيد بر لزوم توجه به توليد فناوري‌ها در حوزه پيشگيري گفت: در اين راستا تا يك ماه آينده براي توليد  واكسن بر اساس چرخه فناوري در كشور اعلام عمومي خواهد شد.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر مصطفي قانعي صبح امروز در همايش مشترك معاونين تحقيقات و فناوري دانشگاه‌ها و رؤساي مراكز تحقيقاتي علوم پزشكي در مجتمع بيمارستاني امام خميني(ره) با اشاره به گردآوري بزرگترين مقالات علمي و تحقيقات كشور در حوزه پزشكي توسط سامانه مديريت اطلاعات پژوهشي پزشكي گفت: ما بايد از نظر علم و فناوري سلامت و توليد علم به جايگاه اول منطقه دست يابيم.
 
وي توليد سالانه 20 هزار مقاله علوم پزشكي، ثبت سالانه 280 پتنت در حوزه پزشكي، اشتغال سالانه 850 دانش‌آموخته و فعاليت 700 مركز پژوهشي و 90 پژوهشگاه و مركز رشد در حوزه سلامت را از جمله اهداف لازم الاجراي حوزه سلامت عنوان كرد.
 
معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت ادامه داد: راه‌اندازي مراكز رشد و مراكز تحقيقاتي، ارتقاء و رسيدن به 4000 Phd تا پايان برنامه توسعه پنجم، راه‌اندازي پژوهشكده‌ها و پژوهشگاه‌ها، ايجاد شبكه‌هاي جديد ماموريت‌گرا و تعيين نقش هر يك از دانشگاه‌ها در تحقق نقشه جامع علمي سلامت، از جمله اقداماتي است كه براي تحقق اهداف حوزه سلامت در حال انجام است.
 
قانعي با اشاره به اينكه 10 راهبرد كلان از 13 راهبرد نقشه علمي كشور مرتبط با وزارت بهداشت است، اضافه كرد: همچنين از 214 اقدام لازم براي تحقق نقشه جامع علمي كشور به 85 اقدام مربوط به وزارت بهداشت بوده كه 37 مورد آن در حال اجرا است.
 
وي با بيان اينكه در حال حاضر ايران در منطقه رتبه دوم را در بين كشور هاي ديگر به خود اختصاص داده است، گفت: بايد تا پايان برنامه توسعه پنجم ضمن تثبيت اين رتبه مقام نخست منطقه را نيز به خود اختصاص دهيم.
 
معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت اظهار داشت:‌ در سال 2000 رتبه ايران در حوزه پزشكي در جايگاه 51 دنيا بود كه در سال 2009 رتبه 26 در حوزه پزشكي دنيا را به خود اختصاص داديم و بر اساس اعلام مجلات معتبر جهاني، در سال 2010 ايران در رتبه نخست ارتقاي علمي حوزه پزشكي جهان قرار داشته است.
 
قانعي با اشاره به توسعه مراكز تحقيقاتي در كشور از 99 مركز در سال 2004 به 305 مركز در حال حاضر ادامه داد: كسب رتبه نخست در سال 2010 در حوزه پزشكي با همت اين مراكز تحقيقاتي محقق شده است و در اين راستا 60 درصد توليدات علمي در كشور نيز حاصل اين مراكز تحقيقاتي است.
 
وي ادامه داد: با مقايسه نرخ رشد اقتصادي ايران در 10 سال گذشته نسبت به تركيه نشان مي دهد كه با اين با اين رشد 25 رتبه‌اي در جهان در سال 2015 نيز از تركيه نمي‌توانيم عبور كنيم و بر همين اساس نقش دانشگاه ها براي رسيدن به رتبه نخست بسيار حياتي است.
 
معاون وزير بهداشت ادامه داد: در راستاي تاكيدات مقام معظم رهبري، وزارت بهداشت دانشگاه‌هاي تيپ يك را به عنوان عمل كننده، تيپ دو را به عنوان پشتيباني و تيپ 3 را به عنوان احتياط و در اين راستا 6596 عضو هيئت علمي به عنوان عمل كننده، 4306 عضو علمي به عنوان پشتيبان و 1106 هيئت علمي نيز به عنوان احتياط در نظر گرفته شده است.
 
قانعي با اشاره به اينكه از 20 هزار مقاله‌اي كه بايد در سال منتشر شود، 4500 مقاله در صحن دانشگاه تهران گفت: دانشگاه‌هاي تيپ يك نيز ماموريتشان بر اين اساس تعريف شده است.
 
وي افزود: رتبه ايران و تركيه در 21 زيرگرايش علوم پزشكي محاسبه شده است و در اين راستا در سال گذشته 20 ميليارد تومان پژوهانه به دانشجويان و محققان براي ارائه پايان‌نامه در راستاي دادن فرصت به اعضاي هيئت علمي صورت پذيرفته است.
 
معاون وزير بهداشت با اشاره به تاسيس شركت هاي 100 درصد خصوصي دانش‌بنيان اظهار داشت:‌ در حال حاضر از 140 داروي بيوتكنولوژي تنها 12 دارو در ايران توليد مي‌شود و 85 درصد اين نوع توليدات در 12 كشور غربي صورت مي‌پذيرد و ما بايد حداقل در آسيا در توليد اين داروها در مقام چهارم قرار گيريم.
 
قانعي با تاكيد بر اينكه پيشگيري بر درمان اولويت دارد، خاطرنشان كرد: توليد فناوري‌ها در اين زمينه از جمله توليد واكسن در چرخه فناوري بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد كه در اين راستا تا يك ماه آينده براي توليد واكسن بر اساس چرخه فناوري در كشور اعلام عمومي خواهد شد. /انتهاي پيام/
پربازدیدترین آخرین اخبار