کد خبر:۱۳۴۱۹۹
فرهنگ دلالي با فرهنگ اهداي عضو جور درنمي‌آيد؛

اعضايي كه براي فروش مثله مي‌شوند

وقتي قرار باشد كه عضو بدن به جاي اهدا، در بازارهاي دلالي جاي پايي داشته باشد، فرهنگي را به رخ مي‌كشد كه به جاي اهدا به دريافت پول از مثله شدن عضو بدن حكايت مي‌كند؛ هفت ميليون بيمار كليوي از جزئي تا نارسايي كامل و سه چهارم پيوندهايي كه با دلالي رقم مي‌خورد.

گروه اجتماعي «خبرگزاري دانشجو»؛ بيماراني كه به دليل ارثي و ژنتيكي و عوامل محيطي مجبور هستند اختلال را در يكي از اعضاي بدنشان براي هميشه حس كنند به ناچار دنبال اهدا يا خريد عضوي هستند كه از نقص آن رنج مي‌برند.

 

زماني كه فرهنگ اهداي عضو در تعصبات به خود بسته از ساليان دور، رنگ مي‌بازد و اعضاي سالم به گور فرستاده مي‌شود، انتظاري جز اين نيست كه دلالي بازاري را در نقد جان هم مشاهده كنيم؛ دلالاني كه تنها بنده پول هستند تا جايي كه تمام دنيا را به خاطر پول فدا مي‌كنند.

 

در گذر از اماكني كه داروي قاچاق در آنجا عرضه مي‌شود و خريد و فروش اعضاي بدن نيز يكي از شغل‌هاي مكمل اين جور مكان هاست، مي توان رد پاي اصلي دلالي عضو را در همسايگي كلينيك‌ها و بيمارستان‌هايي جستجو كرد كه به تشريح و پيوند اعضا مشغول هستند.

 

خريد و فروش كليه كه بيشتر از همه اعضاي بدن مشترياني دائمي دارد، به دليل كمبود اهداكنندگان عضو، بازارهايي را به هم زده كه ميليون ميليون پول به جيب دلالاني سرازير مي‌كند كه خودشان نيز زماني براي فروش كليه دنبال دلال و مشتري مي‌گشتند.  
 
در ایران، مراکز دولتی خرید و فروش کلیه فعالیت می کنند و دولت به عنوان حمایت از اهداکنندگان، مبلغی را در اختیار آنها قرار می دهد، در حالی که آمار رسمی پیوند کلیه در ایران نشان می دهد كه کمتر از 600 پیوند سالانه به صورت اهدا و بر اثر مرگ مغزی اهداکننده انجام شده و 1700 پيوند ديگر نيز به صورت دلالي بوده است.

 

درست است كه انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی بانی پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی است، اما اين انجمن زماني در حمايت از بيماران كليوي موثر خواهد پرداخت كه اهداي عضو از بيماران مرگ مغزی و يا حتي اهداي عضو افراد سالم در جامعه نهادینه شود.

 

طبق برخي گفته‌ها قيمت كليه‌ از 10 ميليون در گروه‌هاي خوني پرتعداد تا 20 ميليون تومان در گروه خونی کمیاب در بازار دلالي عضو، متغير است و تنها يك سوم تا نيمي از اين مبلغ به دست صاحب اصلي عضو مي‌رسد و بقيه در جيب دلالان انباشته مي‌شود.

 

در كشور ما به دليل مشكلات ارثي و ژنتيكي كه بخش عمده‌اي از آن در تعصبات كور رقم مي‌خورد و همچنين عوامل محيطي مانند تغذيه ناسالم و آب آشاميدني نامناسب، بخصوص در قسمت‌هاي حاشيه‌اي و جنوبي پايتخت، بیش از 28 هزار نفر بیمار کلیوی وجود دارد که با پیوند کلیه به زندگی ادامه می دهند.

 

در حال حاضر طبق آمار مركز انجمن خيريه حمايت از بيماران كليوي در كشور ما حدود هفت ميليون نفر از بيمارهاي جزئي تا نارسايي كامل كليه رنج مي‌برند و تعداد اين بيماران روز به روز در اثر تغذيه ناسالم، فرهنگ شهرنشيني و جنب و جوش كمتر و آب آشاميدني نامناسب بيشتر مي‌شود./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار