کد خبر:۱۳۴۸۲۰
يك كارشناس ارشد طب سنتي ايراني اسلامي:
طب كلاسيك در درمان بيماريهاي مفاصل تنها كورتون تراپي ميكند
يك كارشناس ارشد طب سنتي گفت: طب كلاسيك در درمان بسياري از بيماريها همچون بيماريهاي پوستي و مفاصل به هيچ وجه جوابگو نيست و در اين موارد تنها به كورتون تراپي ميپردازد.
دكتر موهبتي در گفتوگو با خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، با بيان اينكه جايگاه طب سنتي در جامعه به طيف هاي مختلفي چون مردم، پزشكان و سياست مداران مربوط مي شود، اظهار داشت: با شناخته شدن اثرات سوء داروهاي شيميايي و عوارض برخي از درمان هاي طب كلاسيك، گرايش و تمايل مردم به طب سنتي افزايش يافته است.
وي با اشاره به نقش سياستمداران در ارتقاي جايگاه طب سنتي در كشور افزود: در حال حاضر بسياري از سياستمداران و مسئولان كشور روش هاي درماني طب سنتي را باور دارند، اما به دليل سرمايه گذاري هاي كلان در طب مدرن و براي حفظ آبرو به سركوب اين طب مي پردازند.
اين كارشناس ارشد طب سنتي ايراني اسلامي ادامه داد: يكي از مهمترين ويژگي هاي طب سنتي راهكار هاي عملياتي آن براي پيشگيري از بروز بيماري هاست و بسياري از پزشكان طب كلاسيك و مسئولان نيز به اين امر واقفند كه طب كلاسيك در پيشگيري حرفي براي گفتن ندارد.
موهبتي اضافه كرد: به عنوان مثال در بسياري از موارد طب كلاسيك براي جلوگيري از شيوع بيماري به انهدام عامل بيماري مانند سبزيجات مي پردازد، اما طب سنتي با ارائه راهكار هاي موثر در توليد محصولات سالم و استفاده مناسب از آنها از بروز بيماري ها جلوگيري مي كند.
وي ادامه داد: در حال حاضر بسياري از روش هاي تحقيقاتي حكيمان گذشته همچون ذكريا در علم كلاسيك مورد استفاده قرار مي گيرد، اما روش هاي درماني و راهكارهاي اين پزشكان مورد قبول بسياري از پزشكان طب كلاسيك قرار ندارد.
اين كارشناس ارشد طب سنتي ايراني اسلامي با اشاره به اينكه در حال حاضر مردم پس از امتحان تمام روش هاي درماني طب كلاسيك و پرداخت هزينه هاي گزاف به روش هاي طب سنتي روي مي آورند، گفت: براي اثبات طب سنتي و روش هاي درماني آن دولت و مسئولان بايد از اين طب حمايت كنند.
موهبتي اضافه كرد: در حال حاضر براي اثبات طب سنتي در يك مورد خاص، ابتدا بايد وضعيت بيمار با روش هاي طب مدرن مثل سونوگرافي و آزمايشات مختلف مشخص شود، پس از آن بيمار تحت درمان با روش هاي سنتي و داروهاي گياهي قرار گرفته و در مرحله بعد مجددا وضعيت يبمار توسط روش ها و آزمايشات طب مدرن ثبت مي شود، به اين ترتيب مي توان روش درماني موردنظر را به اثبات رساند.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه در انجام اين تحقيقات هيچ گونه حمايت مالي و معنوي از محققان طب سنتي نمي شود، اين افراد مجبورند هزينه درمان ها و تحقيقات خود را از بيمار دريافت كنند و همچنين بايد منتظر مراجعه بيمار با شرايط مورد نظر باشند، به اين ترتيب انجام يك تحقيق ممكن است چندين سال به طول انجامد تا بتوان با دستيابي به چند آمار و ارقام اين طب را به منتقدان اثبات كرد.
اين كارشناس ارشد طب اسنتي ايراني اسلامي تاكيد كرد: عدم حمايت از محققان باعث مي شود تا اين افراد بخشي از وقت خود را صرف كسب درآمد از طريق ويزيت بيماران كنند.
كاهش انتقادات مغرضانه از طب سنتي به معناي كاهش افكار مغرضانه نيست
موهبتي در خصوص كاهش انتقادات برخي از پزشكان طب كلاسيك از طب مدرن تصريح كرد: كاهش انتقادات مغرضانه اين افراد به معني كاهش افكار مغرضانه آنها نيست؛ چرا كه بسياري از اين افراد به طور كلي طب سنتي را باور نداشته و با همين طرز فكر به سركوب و سنگ اندازي در ارتقاي اين علم مي پردازند.
وي تاكيد كرد: به دلايلي چون منيت هاي فردي يا سياسي هنوز افكار مغرضانه نسبت به طب سنتي بسيار زياد است، بنابراين براي از بين بردن اين ذهنيت ها بايد متخصصان و محققان طب سنتي ضمن انجام تحقيقات در اين حوزه سرمايه گذاري كرده و يا از افرادي كه امكان سرمايه گذاري در اين حوزه را دارند، استفاده كنند.
اين كارشناس ارشد طب ايراني اسلامي فرهنگ سازي را اقدامي ديگر در جهت ارتقاي جايگاه طب سنتي در ايران دانست و گفت: اطباي طب سنتي بايد با در نظر گرفتن مسائل اخلاقي و فرهنگي به درمان بيماران پرداخته و به بيمار اطمينان دهند كه طب سنتي علاوه بر درمان بيماري هاي جسمي، آرامش را براي افراد به همراه مي آورد و نبايد تنها هدف آنها كسب پول و درآمد باشد.
موهبتي با اشاره به پيشرفت هاي طب مدرن افزود: ما منكر پيشرفت هاي اين طب بويژه در جراحي ها نيستيم، اما مسئله اين است كه طب مدرن در بسياري از روش هاي درماني مانند سزارين عوارض بسياري را براي بيماران به همراه آورده اند.
وي تاكيد كرد: طب كلاسيك در درمان بيماري هاي پوستي و مفاصل به هيچ وجه جوابگو نيست و در اين موارد تنها به كورتون تراپي مي پردازد.
اين كارشناس ارشد طب ايراني اسلامي با تاكيد بر اينكه مسئولان بايد فضاي مناسب براي تدريس منابع طب سنتي را فراهم كنند، خاطرنشان كرد: مسئله ديگر بحث گياهان دارويي و استاندارد سازي آنهاست؛ چرا كه امروز بسياري از داروهاي گياهي از جمله عرقي جات ها كه در كارخانه هاي مختلف درست مي شود هيچ تاثيري بر درمان بيماري ندارد.
موهبتي خاطرنشان كرد: مردم بايد تنها به عرقياتي كه توسط كارخانه هاي تحت نظر موسسه تحقيقات حجامت تهيه مي شوند، اعتماد كنند./انتهاي پيامك/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.