کد خبر:۱۳۴۸۵۵
در پی افزایش بدهیها؛
نگرانی اوباما از ورشکستگی دولت آمریکا
سقف بدهیهای دولت آمریکا 14.3 تریلیون دلار ميباشد كه افزايش بدهيهاي اين كشور، موجبات نگراني اوباما از ورشکستگی دولت آمریکا را فراهم كرده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از رويترز، سقف بدهیهای دولت آمریکا 14.3 تریلیون دلار است و وزارت دارایی آمریکا پیش بینی کرده سقف بدهیهای دولت در دوم اوت به پایان برسد.
دولت اوباما طی هفته های گذشته مذاکرات سخت و پیچیده ای را با كنگره آمریکا که اکثریت آن را جمهوری خواهان تشکیل می دهند برای افزایش سقف بدهی داشته است.
اوباما با اشاره به معافیت مالیاتی برخی از شرکت های بزرگ هواپیماسازی، قایق بادبانی، اسب های مسابقه ای و دیگر تولیدکنندگان کالاهای لوکس، خواستار لغو معافیت مالیاتی و افزایش مالیات از ثروتمندان شده است.
اما نمایندگان جمهوری خواه کنگره با رد این در خواست از دولت اوباما می خواهند که با کاهش هزینه های جاری دولت، کسری بودجه 1.4 تریلیون دلاری دولت خود را تامین کند؛ نمایندگان از دولت می خواهند تا با کاهش چشمگیر هزینه های بودجه در بخش های عمرانی، بهداشت و درمان و حفظ هزینه های نظامی، کسری بودجه خود را کنترل و از افزایش بدهی های دولت جلوگیری نمايد.
در عین حال اوباما پیشنهاد افزایش موقت سقف بدهی ها برای مدت شش تا هشت ماه که از سوی کنگره مطرح شده بود را رد، و کنگره را به اهمال و کم کاری در خصوص تصمیم گیری در مورد افزایش سقف بدهی ها متهم کرد.
تحليلگران و كارشناسان اقتصادي بر اين باورند كه تنش هاي سياسي بين كنگره و دولت آمريكا بر سر كاهش هزينه هاي دولتي و افزايش ماليات ها همچنان ادامه خواهد داشت و اين مسئله به چالش بزرگي براي اوباما و حزب دموكرات در انتخابات سال 2012 تبديل خواهد شد.
این در حالی است که در صورت افزایش نیافتن سقف بدهی ها، دولت آمریکا قادر به بازپرداخت هزینه های جاری و بدهی های کوتاه مدت خود نخواهد بود که اين امر ممکن است منجر به ورشکستگی دولت آمریکا شود و تبعات سنگینی را برای اين كشور و اقتصاد جهان به همراه داشته باشد.
در این زمینه صندوق بین المللی پول (IMF) نیز با اشاره به رشد اقتصادی آمریکا از این کشور خواسته است تا با افزایش سقف بدهی های خود، از وارد آمدن هر گونه زیان اقتصادی به بازارهای مالی جهان جلوگیری کند.
در صورت افزایش بدهی های دولت آمریکا به بیش از حد مجاز، اوباما نه تنها باید با مشکلات مالی بی شماری دست و پنجه نرم کند، بلکه بر اساس گزارش پایگاه تحلیلی «آمریکن دریم» دولت آمریکا باید خود را برای شورش ها و اغتشاشاتی نظیر آنچه امروزه در یونان در حال وقوع است، آماده کند.
از سوی دیگر برخی کارشناسان با اشاره به شکست حزب دموکرات در انتخابات میان دوره کنگره آمریکا که منجر شد اکثریت کنگره در اختیار حزب جمهوری خواه قرار بگیرد، از احتمال شکست اوباما در انتخابات ریاست جمهوری در سال 2012 خبر می دهند.
باید به این نکته نیز توجه داشت که از سال 1965 تا کنون 74 بار سقف بدهی های آمریکا افزایش یافته و هیچ گاه پایین نیامده است، لذا می توان پیش بینی کرد که این روند همچنان ادامه داشته باشد و کنگره آمریکا بالاخره با افزایش سقف بدهی های دولت موافقت کند./انتهای پیام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰