ایران در زمینه مقابله با مواد مخدر در دنیا صاحب سبک است
کد خبر:۱۳۷۲۹۷
دستجردي:

ایران در زمینه مقابله با مواد مخدر در دنیا صاحب سبک است

وزیر بهداشت گفت: ایران با توجه به تجارب گران سنگ خود در زمینه مبارزه با مواد مخدر، درمان و بازتوانی معتادان در دنیا، صاحب سبک است.
به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، مرضیه وحید دستجردی در دیدار با یوری فدوتون، معاون دبیر کل و مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد با بیان این مطلب افزود: مرکز تحقیقات اعتیاد وزارت بهداشت با کارهای خوب تحقیقاتی و نتایجی که در خصوص مسائل ژنتیک مربوط به اعتیاد بدست آورده است یکی از بهترین مراکز تحقیقاتی دنیا دراین زمینه است
 
 مرضیه وحید دستجردی در دیدار با یوری فدوتون، معاون دبیر کل و مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد با بیان این مطلب افزود: مرکز تحقیقات اعتیاد وزارت بهداشت با کارهای خوب تحقیقاتی و نتایجی که در خصوص مسائل ژنتیک مربوط به اعتیاد بدست آورده است یکی از بهترین مراکز تحقیقاتی دنیا دراین زمینه است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: تاکنون تست درمان متادون برای 400 هزار نفر در کشور انجام شده و از یک سال پیش درمان معتادان با شربت تنتوراوپیوم(شربت تریاک) نیز در ایران آغاز شده است.

وی با اشاره به همسایگی ایران با کشور افغانستان خاطرنشان کرد: همسایگی با این کشور با توجه به حجم زیاد تولید و ترانزیت مواد مخدر در این کشور صدمات جبران ناپذیری به ما زده است ولی ما با استفاده از این فرصت اکنون به روش های جدید درمانی اعتیاد و تجربیات گران قدری رسیده ایم که می توانیم آن را دراختیار سازمان ملل متحد برای آموزش به سایر کشورهای در معرض خطر قرار دهیم.

دستجردی افزود: با برنامه ریزی های مناسب انجام شده آمار بیماران تزریقی که به ایدز مبتلا شده اند در کشور ما از 75 درصد هم اکنون به 4/1 درصد رسیده است.

وزیر بهداشت با اشاره به فعالیت سازمان های مردم نهاد و خصوصی در این عرصه در ایران، گفت: در کنار این سازمان های مردم نهاد، مراکز دی آی سی، مراکز گذری و مثلثی نیز در کشور ما به بحث مبارزه با اعتیاد اهتمام جدی دارند. به طوری که هم اکنون 75 درصد این مراکز توسط بخش خصوصی اداره می شوند.
 
وی تصریح کرد: در 15 استان ایران مراکزی مخصوص زنان در معرض خطر تشکیل شده و دوره های کوتاه مدتی برای کارشناسان کشورهای مختلف در زمینه مبارزه با مواد مخدر در تشکیل شده و می شود.

دستجردی با اشاره به درمان معتادان در زندان ها با متادون گفت: مسایل علمی مرتبط با درمان اعتیاد در ایران بومی شده و این تجربیات با کمک شما می تواند در اختیار سایر کشورها نیز قرار گیرد.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه رئیس جمهور ایران نیز جوانان را سرمایه های ملی دانسته و خواستار تلاش جدی برای مقابله با پدیده اعتیاد است، گفت: برخی از کشورهای همسایه از ما می خواستند راهی برایشان باز کنیم که فقط بتوانند مواد مخدر خود را بدون آسیب رساندن به افراد جامعه عبور دهند ولی ما به دلیل تعهدی که در این زمینه احساس می کردیم به آنان اجازه چنین کاری را ندادیم.
پربازدیدترین آخرین اخبار