کد خبر:۱۳۸۲۳۹
با تلاش پژوهشگران دانشگاه تربيت مدرس

کاهوی تراریخت حاوی ژن پروانسولین انسانی کشت شد

نتایج آنالیز پژوهشگران بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس نشان داد کاهوی تراریخت بدست آمده در این پژوهش حاوی پروتئین انسولین است.
به گزارش گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، دیابت بیماری است که بدن نمی‌تواند انسولین تولید کند یا به درستی از آن استفاده کند. اگرچه انسولین عموماً در باکتری یا مخمر برای استفاده تجاری تولید می‌شود؛ اما در حال حاضر تحقیقات بر روی روش‌های دیگر تولید از جمله تولید پروتئین انسولین در گیاهان متمرکز شده است.
 
دکتر مهدي محب الديني، دانشجوي دانشگاه تربيت مدرس با بيان اينكه گیاه کاهو یک گیاه مناسب برای تولید پروتئین‌های نوترکیب و بویژه واکسن‌های خوراکی است، افزود: در این مطالعه با استفاده از آغازگرهای مخصوص و روش PCR، ژن پروانسولین انسانی تکثیر شد.
 
وي بيان داشت: ژن تکثیر شده از روی ژل جداسازی و با آنزیم‌های خاص برش داده شد و در ناقل pCAMBIA1304 همسانه‌سازی شد تا ناقل ساخته شده با روش‌های مختلف تأیید شود.
 
محب الديني با اشاره به اينكه مهندسی ژنتیک کاهو به یک روش موثر و قابل اتکا کشت بافت نیاز دارد، افزود: برای این منظور، عوامل مختلف موثر بر باززایی کوتیلدون‌های کاهو از قبیل ژنوتیپ، سن ریزنمونه و غلظت‌های مختلف تنظیم کننده‌های رشد بررسی شدند.
 
وي گفت: شرایط بهینه‌ای برای تراریخته‌سازی از هم‌کشتی نمونه‌های کوتیلدونی با اگروباکتریوم در محیط MS بدون هیچ‌ گونه هورمون رشدی به مدت 48 ساعت بدست آمد كه بعد از مرحله هم‌کشتی، نمونه‌های کوتیلدونی روی محیط کشت انتخابگر حاوی هیگرومایسین و سفوتاکسیم کشت شدند.
 
اين پژوهشگر اضافه كرد: بعد از انتقال کوتیلدون‌ها به محیط انتخابگر و پس از چند بار واکشتی ریزنمونه‌ها، گیاهان کاهوی تراریخت بدست آمدند.
 
وی گفت: آنالیز گیاهان تراریخته در سطح پروتئین با بهره‌گیری از آزمون‌های ELISA و ایمونوبلاتینگ وجود پروتئین در گیاهان تراریخت را تأیید کردند.
 
گفتنی است، این پژوهش با راهنمایی دكتر مختار جلالي عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربيت مدرس انجام شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار