کد خبر:۱۳۸۷۰۸
نگاهي به ماجراي ورود خونهاي آلوده به كشور
آنها بيگناه مبتلا به ايدز شدند
درست 26 سال پيش بود كه خونهاي وارداتي آلوده به ويروس HIV بسياري از بيماران هموفيلي و نيازمندان به خون را آلوده به ايدز كرد و حالا تنها خواسته قربانيان اين ماجرا از سازمان انتقال خون، پيگيري منشا ورود خونهاي آلوده به كشور است.
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ اينجا پايگاه انتقال خون است؛ مكاني كه هيچ كس با كارت دعوت و يا حتي تلفني فراخوانده نمي شود، همه با فراغ بال مي آيند تا در نجات جان انساني سهيم باشند.
ايران اولين كشور در منطقه و جهان است كه 100 درصد خون مورد نياز خود را از طريق اهدا تامين مي كند؛ به طوري كه دكتر ابولقاسمي، مديرعامل سازمان انتقال خون، اهداكنندگان سالم را سرمايه هاي سازمان انتقال خون خوانده و مي گويد كه سالانه 5 درصد به ميزان خون هاي اهدايي افزوده مي شود.
فعاليت انتقال خون در كشور سابقه اي حدود 60-70 ساله دارد؛ بطوري كه از سال 1324 اقدامات پراكنده اي در بيمارستان هاي مختلف براي تزريق خون صورت گرفته، ولي تشكيل سازمان انتقال خون در كشور به سال 1353 باز مي گردد كه در ادامه مسير، اساسنامه سازمان انتقال خون در سال 1363 به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد و بر اساس آن وظيفه اين سازمان تأمين خون و فرآورده هاي سالم براي بيماران در نظر گرفته شد.
نشست خبري سازمان انتقال خون كشور روز گذشته در محل اين سازمان برگزار و از همه حوزه هاي خوني مانند پلاسما و پلاكت، افتتاح مكان هاي جديد و ... صحبت شد، ولي جاي خالي سوالي در خصوص آخرين وضعيت بيماران خون هاي آلوده همچنان خالي ماند.
كابوس خونهاي آلوده به ايدز همچنان در جريان است
خون هاي آلوده به ويروس HIV سال 1363- 1364 از كشور فرانسه وارد ايران شده و براي بيماران هموفيلي مورد استفاده قرار گرفت كه اميدهاي بسياري را به نااميدي تبديل كرد.
امروز با گذشت بيش از 20سال از ورود و استفاده خون هاي آلوده، تعداد بسياري از افرادي كه از اين خون ها استفاده كرده بودند عمري به دنيا ندارند، ولي صحبت از خون هاي آلوده همچنان داغ دل خانواده ها را تازه مي كند.
كانون هموفيلي ايران تنها ارگاني است كه طي سال هاي گذشته با جديت اين پرونده را پيگيري كرده و با تحمل سختي هاي بسيار موفق شده بسياري از افراد با به حقشان برساند.
جواني زيبا روي كه نگاهش گوياي رنج درونش است و به چراغي مي ماند كه سو سوي آخرش را دارد، مي گويد: بيمار هموفيلي بوده كه با دريافت خون آلوده به ويروس HIV و هپاتيت مبتلا شده و با كلي رفت و آمد هنوز موفق به دريافت غرامت نشده است.
هر چند هيچ ارگاني در راستاي حمايت از افرادي كه از طريق خون هاي آلوده دچار بيماري شده اند، پافشاري نكرده است، ولي اين افراد تجربه اي هستند كه مسئولان كشور، عزم خود را براي اطمينان از خون سالم جزم كنند و به جايگاهي برسند كه امروزه كشورهاي بسياري خواهان استفاده از تجربيات انتقال خون ايران هستند.
امروزه با گذشت سال ها از جريان ورود خون هاي آلوده، همچنان اختلاف هايي بين انجمن هموفيلي، سازمان انتقال خون و وزارت بهداشت ديده مي شود كه شايد براي بسياري بي فايده باشد؛ چرا كه مغلوب بيماري شده اند.
در اين راستا مديرعامل كانون هموفيلي ايران كه مدافع بيماران هموفيلي است، خواستار رسيدگي به پرونده خون هاي آلوده شده و بيان مي دارد: سخن واحدي در مورد پيگيري منشا ورود خونهاي آلوده به ايدز و قرباني شدن بيماران هموفيلي وجود ندارد.
وي با تاكيد بر اينكه ضروري است منشا ورود خونهاي آلوده به ايدز بررسي و احقاق حق ايران به طور جدي پيگيري شود، ادامه مي دهد: بالغ بر 1207 پرونده جديد در رابطه با آلودگي بيماران از طريق خون و فرآوردههاي خوني علاوه بر 974 پرونده قديم و 171 پروندهاي كه اخيرا حكم گرفتهاند، وجود دارد كه تا كنون 400 مورد آن به مجتمع قضايي شهيد بهشتي ارجاع شده است.
با همه كم و كاست ها، پيشرفت هاي سازمان انتقال خون در حوزه توليد فرآورده هاي خوني قابل تامل است؛ به طوري كه امروزه 4 ميليون و 200 فرآورده خوني در كشور توليد مي شود كه بدون محاسبه فاكتورهاي انعقادي، آلبومين و ... مي باشد كه در اين راستا توليد پلاسماي ايراني از جمله اقدامات بسيار بزرگي است كه با تلاش مسئولان اين سازمان به نتيجه رسيده است.
ابوالقاسمي ادامه مي دهد: افزايش كيفيت فرآورده هاي خوني، ارتقاي شتاب پلاكت در كشور، ترميم نيروي انساني در سازمان انتقال خون، ورود به پلاسماي اختصاصي و توليد پلاسماي ضد هاري، ضد کزاز و بهره برداري از ساختمان هاي انتقال خون در سراسر كشور از جمله برنامه هاي امسال سازمان انتقال خون كشور هستند كه با جديت و بدون وقفه پيگيري مي شوند.
پالايشگاه توليد پلاسما همچنان در حد حرف باقي مانده است
پالايشگاه توليد پلاسما در كشور از جمله كارهاي بسيار بزرگ در حوزه خون و فرآورده هاي خوني است كه قرارداد آن با كشور آلمان منعقد و مجوز واردات آن نيز اخذ شده است، ولي با گذشت چندين سال هنوز زمان مشخصي براي راه اندازي آن عنوان نمي شود.
مديرعامل سازمان انتقال خون، راه اندازي اين پالايشگاه را وابسته به شرايط خوانده و بيان مي كند: عوامل بسيار زيادي براي راه اندازي اين پالايشگاه دخالت دارند و هنوز زمان دقيقي را براي آغاز اين پالايشگاه نمي توان عنوان كرد.
ابوالقاسمي با بيان اينکه وظيفه ما در سازمان انتقال خون، توليد پلاسماي سالم است كه اين کار را با جديت پيگيري مي كنيم، خاطرنشان مي كند: با پالايش قراردادي پلاسما، 40تا45 درصد صرفه جويي ارزي داريم، ولي با ايجاد پالايشگاه در کشور مي توانيم تا 70 درصد صرفه جويي ارزي داشته باشيم.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.