کد خبر:۱۴۰۱۷۱
معاون آموزشي وزارت علوم:
جهاد دانشگاهي بايد مسئله حل كن باشد
معاون آموزشي وزير علوم گفت: جهاد دانشگاهي به عنوان يك نهاد واسطه بين دانشگاه و صنعت بايد گره از مشكلات جامعه باز كند و مسئله حل كن باشد.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر نادري منش عصر ديروز در همايش تقدير از جهادگران جهاد دانشگاهي در پژوهشگاه رويان گفت: امروز از جهاد دانشگاهي به عنوان يك نهاد واسطه بين دانشگاه و صنعت انتظار تبديل علم به فناوري و فناوري به ثروت از طريق ايجاد شركت هاي دانش بنياد مي رود.
وي افزود: پژوهشگاه هاي جهاد دانشگاهي بايد مسئله حل كن باشند و بتوانند از طريق علم و فناوري مشكلات جامعه را در زمينه هاي مختلف حل كنند.
نادري منش اظهار داشت: در حال حاضر جهاد اصلي اين نهاد بايد جهاد در زمينه علوم انساني باشد؛ زيرا علوم انساني امروز به يكي از مهمترين دغدغه هاي كشور و رهبري تبديل شده است.
معاون آموزشي وزير علوم گفت: در دهه سوم فعاليت جهاد دانشگاهي نقش اين نهاد در حل مسائل كشور بسيار برجسته تر است و اين نهاد بايد با توجه به سند چشم انداز و برنامه بيست ساله مدل جديدي از فناوري ها را در ايران 1404 ارائه كند.
وي ادامه داد: براي تحقق برنامه هاي سند چشم انداز و نخست بودن كشور از نظر علمي در منطقه، جامعه ما بايد جامعه دانش بنيان بوده و بتواند دانش خود را به فناوري، توليد و بهره وري تبديل كند.
نادري منش عنوان كرد: جامعه اي كه دانش داشته باشد به فناوري نيز تسلط يافته و به رشد پرشتاب اقتصادي مي رسد بنابراين بازار داغي را نيز در كسب و كار و اشتغال خواهد داشت.
معاون آموزشي وزير علوم افزود: در حال حاضر كشور از نظر توليد علم در وضعيت مناسبي قرار دارد از نظر فناوري نيز در حال حركت در مسير متعادلي هستيم ولي در بخش اقتصاد گام هاي كمي را برداشته ايم و در اشتغال نيز هنوز مبتني بر علم و فناوري نيستيم و تطابق اين دو گزينه يعني اشتغال و علم و فناوري بر عهده جهاد دانشگاهي است.
وي در ادامه با اشاره به موفقيت هاي روزافزون كشور از نظر علمي گفت: در شش ماه اول سال 2011 براي نخستين بار از نظر تعداد مقالات رتبه 21 را در جهان داشتيم كه اين آمار نشان دهنده رشد علمي كشور است.
نادري منش ادامه داد: پيش از انقلاب اسلامي كشور تنها 175 هزار دانشجو و 200 موسسه علمي داشت در حالي كه امروز از 4 ميليون دانشجو در 2 هزار و 300 موسسه آموزشي بهره مي برد و ديگر جايي در كشور نيست كه از امكانات آموزش عالي برخوردار نباشد حتي ظرفيت به اندازه اي است كه در مقاطع كارداني و كارشناسي ظرفيت خالي داريم.
معاون آموزشي وزير علوم عنوان كرد: البته هدايت اين بنيه علمي براي تحقق ايران دانش بنيان وظيفه جهاد دانشگاهي است.
وي گفت: ما بايد فرهنگ پژوهش محوري را در دانشگاه ها رواج دهيم؛ زيرا در حال حاضر دانشجوياني كه از آموزش و پرورش وارد دانشگاه ها مي شوند در اين حوزه ضعف دارند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰