کد خبر:۱۴۱۴۹۲
با قابلیت کاربرد در روش‌های تشخیص طبی

نانوحسگر پلی پیرول دوپه شده با رنگ در دانشگاه تربيت مدرس تهیه شد

پژوهشگران بخش شیمی دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت مدرس طی تحقیقی به سنتز و مطالعه حسگری نانو پلی پیرول دوپه شده با رنگ به عنوان فیلم هادی بر روی مواد شفاف پرداختند.
به گزارش گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، فرناز طاولی، كارشناس ارشد شيمي تجزيه گفت: فیلم پلی پیرول نانوساختار دوپه شده با رنگ اریوکروم سیانین به روش پلیمریزاسیون شیمیایی بر روی یک بستر شفاف پوشش داده شد كه نتایج اين تحقيق نشان داد باتوجه به حد تشخیص وسرعت پاسخ این حسگر نسبت به دیگر حسگرهای گازی، این حسگر میتواند در دسته روش های  تشخیص طبی قرارگیرد.
 
وي با بيان اينكه ساختار سطح پلیمر توسط عکسبرداری SEM بررسی شده است، افزود:  تصاویر گرفته شده، پلیمر سنتز شده نانوساختار را تائید کرد و اثر غلظت های مونومر، اکسیدان، رنگ و نسبت های آنها بر پایداری، یکنواختی، میزان عبور و مقدار رنگ دوپه شده¬ی فیلم تشکیل شده مورد بررسی قرار گرفت.
 
اين پژوهشگر بيان داشت: رفتار حسگری پلی پیرول دوپه شده با رنگ نسبت به مقادیر بسیار کم گاز آمونیاک توسط تکنیک اسپکتروسکوپی جذبی در شرایط بهینه به دو روش ایستا و جریانی مطالعه شد كه حسگر تهیه شده انتخابگری و حساسیت مناسبی نسبت به گاز آمونیاک در مقابل بخار خالص دیگر آمین¬ها نظیر متیل آمین،  اتیل آمین،  پروپیل آمین، بوتیل آمین و همچنین متانول، اتانول، استونیتریل، استون، هگزان، پیریدین، و آب  از خود نشان داد.
 
وی گفت: باتوجه به حد تشخیص وسرعت پاسخ، این حسگر می تواند در دسته روش های  تشخیص طبی قرارگیرد و از این حسگر در اندازه گیری آمونیوم موجود در نمونه های حقیقی آب استفاده شود.

گفتنی است، این پژوهش با راهنمایی دکتر نادر عليزاده مطلق، عضو هیئت علمی دانشگاه تربيت مدرس انجام شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار