زهرا (س) هديه خدا به پيامبر در شب معراج بود
کد خبر:۱۴۱۸۲۴
17 رمضان سالروز معراج پيامبر (ص)

زهرا (س) هديه خدا به پيامبر در شب معراج بود

پيامبر (ص) در شب 17 ماه مبارك رمضان با تن شريف خود از مكه به بيت المقدس رفته و از آنجا به عروج هفت آسمان نايل شدند، از همه مهمتر اينكه حضرت زهرا (س) هديه خدا به پيامبر (ص) در شب معراج بود.
گروه دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»؛ واقعه معراج پيامبر (ص) و رفتن رسول خدا (ص) به آسمان ها در شب 17 ماه رمضان 18 ماه پيش از هجرت از مكه روي داد.

بسياري از محدثان واقعه معراج و اسراء را در يك شب مي دانند اين واقعه در طول تاريخ مورد بحث و گفت وگوي فراواني بوده است.
 
در قرآن كريم نيز آياتي به موضوع معراج پيامبر(ص) اشاره كرده و اخبار از طريق خواص و عامه متواتر است از امام صادق (ع) روايت شده كه «هر كس چهار چيز را منكر باشد شيعه ما نيست معراج، خلق بهشت و دوزخ، سوال و جواب در قبر و شفاعت»
 
همچنين در روايات شيعي تصريح شده كه «هركس معراج حضرت رسول(ص) را دروغ بداند رسول خدا(ص) را دروغ شمرده.»

معناي معراج پيامبر(ص) چيست و در آن چه وقايعي رخ داده است؟

معراج پيامبر(ص) به اين معناست كه آن حضرت در يك شب و با تن شريف خود از مكه به بيت المقدس رفته و از آنجا به آسمان هاي بالا عروج كرده البته عده اي از نادانان اصل معراج را توجيه مي كنند.
 
انكار اصل معراج يا تأويلش به معراج روحاني يا خواب از طريق جهال از جهت كمي مطالعه و ضعف اطلاعات از آثار ائمه اطهار، سستي عقيده و ايمان و فريب خوردن از وسوسه هاي فيلسوفانه و مدعيان حكمت است.

خلاصه كلام اينكه معراج پيامبر(ص) موضوعي حقيقي است كه در آيات به آن اشاره شده و هر كس آن را دورغ شمارد كافر است.

در سفر جسماني پيامبر(ص) به آسمان ها ايشان از آسمان اول تا آسمان هفتم عروج كرده و در هر آسمان شاهد حقايق بسياري بودند. اين حكمت ها را به چند دسته مي توان تقسيم كرد:

1. حقايق اعتقادي؛ مانند آنكه خداوند در آسمان در مورد ولايت علي ابن ابي اطالب(ع) و جانشيني آن حضرت با پيامبر(ص) گفت و گو كرد.

2. حقايق اخلاقي و دستورات رفتاري؛ پيامبر(ص) از سفر معراج دستورات رفتاري به ارمغان آوردند مانند آنكه «هر كس به يك مومن اهانت كند آشكارا با خداوند به جنگ پرداخته.»

3. حقايق اخروي؛ پيامبر(ص) در سفر معراج بهشت و جهنم را ديدند و حال افرادي كه در جهنم عذاب مي شدند را مشاهده كردند.

و از همه مهمتر و ارزشمندتر اينكه پيامبر در همان شب معراج سيبي از بهشت تناول نمودند كه همان سيب نطفه حضرت زهرا (س) شد و رسول خدا (ص) مي فرمود كه هر گاه به بهشت مشتاق شوم زهراي اطهر (س) را مي بويم.
پربازدیدترین آخرین اخبار