کد خبر:۱۴۲۱۳۷
در گفتوگو با «خبرگزاری دانشجو» عنوان شد:
مرگ سالانه 35 هزار نفر در کشور بر اثر سرطان
رئیس مرکز تحقیقات سرطان، سرطان ریه را مرگبارترین سرطان پس از سرطان معده و مری دانست و گفت: سالانه 35 هزار مرگ ناشی از سرطان اتفاق میافتد.
دکتر محمدعلی محققی در گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه شیوع سرطان در مردان بيشتر از زنان است، اظهار داشت: بر اساس آمار در هر 100 هزار نفر مرد 117 مورد جدید سرطان و در هر 100 هزار زن 934 مورد جدید سرطان بروز می کند.
وی سرطان معده، مری، روده بزرگ، مثانه و خون را از شایع ترین سرطان ها در مردان دانست و افزود: طبق آمار سرطان معده با 27 مورد در 100 هزار نفر شایع ترین نوع سرطان در مردان بوده و پس از آن سرطان های مری با 18 مورد در 100 هزار نفر، روده بزرگ با هشت مورد در 100 هزار نفر، مثانه با هشت مورد در 100 هزار نفر و خون با پنج مورد در 100 هزار نفر قرار دارد.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان ادامه داد: در زنان نیز سرطان سینه با فراوانی 17 مورد در 10 هزار نفر شایع ترین نوع سرطان بوده و پس از آن سرطان هاي مری با 15 مورد در 100 هزار نفر، معده با 11 مورد در 100 هزار نفر و روده بزرگ با هفت مورد در 100 هزار نفر و رحم با 4.5 مورد در 100 هزار نفر قرار دارد.
محققی با تاکید بر اینکه سالانه 35 هزار مرگ و میر ناشی از سرطان در کشور رخ می دهد، تصریح کرد: با توجه به جوان بودن هرم سنی در ایران آمار بروز سرطان نسبت به آمار جهانی کمتر است، اما با توجه به اینکه هرم سنی کشور به سمت میانسالی و پیری در حرکت است باید برنامه های پیشگیرانه در این خصوص ارائه و اجرا شود که البته برخی از این برنامه ها همچون غربالگری سرطان سینه آغاز شده است.
وی تاکید کرد: پس از معده و مری ریه مرگبارترین نوع سرطان است که مصرف سیگار مهمترین عامل بروز آن محسوب می شود و در حال حاضر در کشور در حال افزایش است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان اجرای برنامه های مبارزه با دخانیات را از اساسی ترین راهکارهای جلوگیری از بروز سرطان دانست و تصريح كرد: برای جلوگیری از کاهش بروز سرطان بايد اقدامات موثر تغذیه ای و بهبود روش های زندگی ارائه شود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰