رجبي دواني: «ولايت مداري» رمز و راز نجات در همه دوره‌هاست
کد خبر:۱۴۲۱۹۷
نشست «هفت يار علوي» در نمايشگاه قرآن

رجبي دواني: «ولايت مداري» رمز و راز نجات در همه دوره‌هاست

عضو هيئت علمي دانشگاه امام حسين (ع) گفت: «ولايت مداري» رمز و راز نجات در همه دوره‌هاست، بنابراين اگر انسان بخواهد سعادت دنيا و آخرتش را رقم بزند و در روز حشر در پيشگاه خداوند رو سفيد و سرافراز باشد بايد از ولايت تبعيت كند.
به گزارش خبرنگار دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»، محمدحسين رجبي دواني ديشب در نشست «هفت يار علوي» كه به همت اين خبرگزاري در نوزدهمين نمايشگاه بين المللي قرآن برگزار شد، در خصوص همراهان اميرالمومنين (ع) چه در دوره پس از رحلت پيامبر (ص) و دوران غصب خلافت و چه در دوران خلافت آن حضرت سخنراني كرد.

ياران خاص حضرت علي (ع) در دوران غصب حكومت

اين پژوهشگر تاريخ اسلام گفت: در دوران غصب خلافت 12 نفر حضرت را همراهي كردند كه عبارتند از سلمان، ابوذر، مقداد، عمارياسر، حذيقة ابن يمان، خزيمة ابن ثابت، ابوالهيثم ابن تيهان، ابوايوب انصاري، حسام ابن حنيف انصاري، سهل ابن حنيف انصاري، خالد ابن سعيد ابن عاص و زبير كه بجز زبير، همگي اين افراد حضرت را تا آخرين لحظه ياري كردند؛ ‌اين‌ها جزو ‌ياران خاص حضرت علي (ع) بودند.
 
عضو هيئت علمي دانشگاه امام حسين (ع) با اشاره به ويژگي هاي اين 12 نفر گفت: اين افراد مطيع محض اميرالمومنين (ع) بودند و اعتقاد به امامت و ولايت بلافصل آن حضرت داشتند؛ در حقيقت اين افراد تنها ولايتمداراني بودند كه حضرت را مي شناختند و در راه ايشان جانفشاني كردند.
 
رجبي دواني با اشاره به روايتي از امام باقر (ع) گفت: از امام باقر (ع)در مورد دوران بعد از پيامبر سوال شد ايشان فرمودند: «بعد از پيامبر مردم مرتد شدند مگر سه نفر سلمان، ابوذر و مقداد» پرسيدند عمار چطور شد؟ فرمودند: «خدا رحمت كند عمار را او بعد از پيامبر لغزيد و صلاحيت نيافت.»

اركان شيعه چه كساني بودند؟

وي به بررسي دوران خلافت حضرت امير پرداخت و گفت: در دوران خلافت حضرت از اركان شيعه يعني سلمان، ابوذر، مقداد و عمار تنها عمار زنده بود و سايرين رحلت كرده بودند.
 
«شرطه الخميس» چه كساني بودند و چه پيماني با امام علي(ع) بستند؟
 
عضو هيئت علمي دانشگاه امام حسين (ع) با اشاره به زمان به خلافت رسيدن حضرت علي (ع) گفت: با اينكه مردم به ايشان روي آوردند، ولي اكثريت بي بصيرت بودند و تنها 100 نفر كه از آنها به «شرطه الخميس» ياد مي شد، حضرت را ياري كردند.
 
رجبي دواني گفت: اين 100 نفر با اميرالمومنين پيمان مرگ بسته بودند و حضرت هم تعهد داده بود كه روز قيامت با آنها به بهشت بروند.
 
وي گفت: رمز و راز نجات در «ولايت مداري» است و اگر انسان بخواهد سعادت دنيا و آخرتش را رقم بزند و در روز حشر در پيشگاه خداوند رو سفيد و سرافراز باشد بايد از ولايت تبعيت كند.
 
عضو هيئت علمي دانشگاه امام حسين (ع) در خاتمه به وظيفه شيعيان اشاره كرد و گفت: در دوران غيبت شيعيان بايد تابع ولي فقيه كه رهبري جامعه شيعي را در دست دارد، باشند تا به تكليف خود عمل كرده باشند.
 
پربازدیدترین آخرین اخبار