دبیر علمی همایش بزرگ داروسازان با اشاره به فرهنگ رایج مبنی بر تمایل زیاد در مصرف گیاهان داوریی و داروهای گیاهی تاکید کرد: اگر چه این داروها یکی از ارکان درمان در سراسر جهان هستند اما مصرف خود سرانه گیاهان دارویی ممکن است روند درمان سالمندان را پیچیده کند.
به گزارش گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر هاشميان گفت: متاسفانه در کشور ما در بسیاری از موارد سالمندان با این فرض که مصرف گیاهان دارویی و یا داروهای گیاهی هیچ مشکل و عوارضی ندارند آنها را سرخود تهیه و استفاده می کنند اما به دلیل این که این افراد داروهای دیگری را هم مصرف می کنند بسیاری از داروهای گیاهی می تواند برای آنها مشکل ساز شده و درمان آنها را پیچیده کند.
وی با بيان اينكه عمدتا سالمندان داروهاي مختلفي مصرف مي كنند كه بايد دقت لازم را در هنگام مصرف مبذول دارند، افزود: به لحاظ علمي وقتي سن افراد بالا مي رود تغييراتی در بدن آنها ايجاد مي شود، به طوری که رفتار دارو ها در بدن اين افراد تغيير مي کند.
دبیر علمی همایش بزرگ داروسازان تصريح كرد: درافراد سالمند بايد توجه داشت كه گاهي اوقات دوز برخي داروها كمتر بوده و فواصل مصرف دارو در این افراد طولاني تر است كه تمامي اين موارد اقدامات خاصي را مي طلبد كه پزشكان متخصص به آن توجه می كنند.
وي بيان داشت: در سالمندان بحث مهم ديگر اين است كه سالمندان تعداد زيادي دارو را همزمان مصرف مي كنند كه برخي داروها مي توانند بر هم كنش هايي خاصي در اين افراد ايجاد كنند و تداخلات خاصي را به همراه داشته باشند كه گاهی مضر بوده اما در مواردی حتي مي تواند مورد استفاده درمانگر قرار گيرد كه ازاين رو اين سالمنداني كه چندين دارو را مصرف مي كنند بايد بدانند كه در مراجعه به پزشك حتي براي يك سرماخوردگي ساده بايد ليست داروهاي مصرفي خود را به همراه داشته باشند تا توسط پزشك معالج كنترل شود و از تداخلات دارويي جلوگيري شود.
هاشميان یکی دیگر ازمشکلات قشر سالمندان را خود درمانی آنها دانست و گفت:خوددرمانی یکی از موارد شایع در افراد سالمند است که باعث بروز مشکلات فراوان در آنها می شود چراکه در اکثر این افراد مراجعه به پزشک سخت است بنابراین نسبت به سایر گروه ها توصیه های اطرافیان را براي درمان به راحتی پذیرفته و داروهای مختلف را بدون دلیل مصرف می کنند.
وي افزود: همچنین برخی از افراد داروهای خود را برای اقوام و آشنایان با همان میزان که برای ایشان تجویز شده به دیگران توصیه می کنند که دراین صورت ممکن است منجر به بروز مشکلات زیاد و حتی مرگ می شود.
دبیر علمی همایش بزرگ داروسازان خاطرنشان کرد: در افراد مسن خیلی وقت ها نحوه مصرف دارو تحت تاثیر قرار می گیرد به طوری که ممکن است ایشان مصرف یک دوز دارو را فراموش کنند و یا به دلیل فراموشی دوز مصرفی را مجدد تکرار کنند كه از این رو در این موارد به تدابیر خاصی نیاز است که در دهمین همایش بزرگ داروسازان آموزش های لازم داده می شود.
وی با بیان اینکه وضعیت تغذیه و اختلالات خواب در سالمندان و زخم بستر از دیگر مباحث مطرح در دهمین همایش بزرگ داروسازان است، گفت: با توجه به اینکه جمعیت کشور رو به میان سالی پیش رفته است باید این موضوع به خوبی از سوی دست اندرکاران مورد توجه واقع شده و برای آن مانند کشورهای دیگر که با این موضوع چند سالی است که مواجه شده اند برنامه ریزی شود.
دهمین همایش بزرگ داروسازان ایران به همت انجمن علمی داروسازان ایران و با همکاری مرکز تحقیقات طب سالمندی طی روزهای دوازدهم تا چهاردهم شهریورماه در سالن همایش های رازی برگزار می شود.