به گزارش خبرنگار سياسي «شبكه خبر دانشجو»، عزت الله ضرغامي دیشب در جلسه نقد صدا و سيما در دانشگاه امام صادق(ع) كه توسط بسيج دانشجويي اين دانشگاه برگزار شد در پاسخ به سئوالي مبني بر اينكه، تلقي عمومي از صدا و سيما، آن چيزي كه شما مي گويید نيست، گفت: در اين چند سال هر چيزي در آرشيوها داشتيم، بيرون آورديم حتي برخي تصاوير را مجبور شديم از خارج كشور خريداري كنيم.
وي با بيان اينكه به شبکه های سیما توصیه كردم شب 22 بهمن چيزي جز صداي تير و توپ و تانك زمان انقلاب نبايد در تلويزيون غالب باشد، گفت: معتقدم انقلاب را نبايد سانسور كرد، در طول سه سال گذشته به اندازه طول عمر صدا و سيما کار نمايشي درباره انقلاب پخش كرديم.
رئيس سازمان صدا و سيما در ادامه با اشاره به اينكه فقط سال گذشته 33 مستند در خصوص انقلاب ساخته شده است، اظهار داشت: در حوزه انقلاب امسال برنامهاي مفصل تر از هر سال و به مناسبت سي امين سالگرد انقلاب اسلامي داريم به هر حال بيشترين بار در اين زمينه بر روي دوش صدا و سيما است.
ضرغامي با اشاره به فيلم «مرگ تدريجي يك رويا» كه درباره روشنفكران وابسته است، گفت: از فريدون جيراني به خاطر اينكه با وجود حملات روزنامههاي به اصطلاح اصلاح طلب اين كار فاخر را توليد كردند تشكر مي كنيم.
در ادامه اين برنامه جعفري يكي از دانشجويان با قرار گرفتن پشت تريبون با بيان اينكه منکر كارهاي خوب مانند پخش اين مستندها نیستیم اما مشكل فرآيند اشتباه در سازمان است كه بايد درست شود، گفت: طبق فرموده رهبر انقلاب نبض تپنده، سازمان صدا و سيما، دانشكده آن است يعني هر وقت اين نبض خوب كار كند سازمان خوب عمل مي کند.
وي افزود: اما هم اكنون هر مديري را كه بخواهند با احترام بيرون كنند به دانشكده مي فرستند، همچنين درباره خروجي دانشكده يعني پايان نامهها كه خود شما نيز رويتان نمي شود از آن استفاده كنيد.
جعفري با بيان اينكه تمام نظر سنجيهاي مركز تحقيقات صدا و سيما همراه با رضايت 90 درصدي مردم است، اظهار داشت: اگر فرآيندها اصلاح نشود، اگر مديريت حاكم در سازمان مديريت علمي نباشد و بيانهاي سياسي رايج تبديل به پاسخگويي علمي نشود، هر چقدر به عرصههاي ارزشمندتر وارد شويد بيشتر خراب مي كنيد.
این دانشجو در ادامه با اشاره و به مسائلي مانند شغل در فرهنگهاي ديگر و تنزل جايگاه روحانيت به مددكار اجتماعي گفت: شما را به خدا براي انقلاب فيلم نسازيد، چون در آن ها به جاي اصل ماجرا رابطه عاطفي دو جوان را نشان مي دهيد.
ضرغامي در پاسخ به اين دانشجو با بيان اينكه من عرض نكردم مستندات را گير آورديم و همين طور پخش مي كنيم، گفت: ما براي يك سناريو، يك متن قوي تنظیم مي كنيم در اين زمينه تقاضا داريم مستندات را دقیق تماشا كنيد و اشتباهات آن را گوشزد كنيد.
وي درباره دانشكده صدا و سيما با بيان اينكه دكتر حسيني یکی از بهترین مديران ما هستند، گفت: به هر حال چرخش شغلي در مديريت لازم است و به عقيده من دانشكده صدا و سيما با حضور وي يك پله جلو رفته است.
رئيس سازمان صدا و سيما با اظهار اينكه براي نيازهاي جديد طرح های درسی جدیدی تهیه كرديم گفت: ما به استفاده از چادر به عنوان حجاب برتر توجه زيادي داريم، شايد در پرداخت ضعيف عمل كرديم ولي خواهش مي كنم امروز در مورد پوششها در صدا و سيما تحقيق كنيد و اگر خلاف شرع اسلام نكتهاي ديديد اعلام كنيد.
در ادامه اين برنامه بعد از سئوال مجري مبني بر رويكرد صدا و سيما در برنامههاي كودك يكي از دانشجويان پشت تريبون رفت و گفت: مسئله موسيقي به خاطر ابهامهاي زياد صدا و سيما دچار تناقضهاي زيادي است، يكي از مشكلات بزرگي كه وجود دارد اين است كه در زمينه موسيقي كار نكرديم يعني يك بي ضابطي در اين زمنيه وجود دارد.
ضرغامي در اين مورد با بيان اينكه موسيقي از مسائل پيچيده و پرابهام است، گفت: فقهای بزرگ دور هم جمع شدند و بحثهاي زيادي در اين زمينه كردند و دكتر سعيد مهدوي كني پايان نامهاي درباره موسيقي دارند كه يك تحليل بسيار عالي است.
وي با اشاره به اينكه ما آخرين نظرات در اين باره را خدمت مقام معظم رهبري فرستادیم، گفت: ايشان درباره موسيقي نظرات بسيار عميقي دارند چون بسيار خوب موسيقي را مي شناسند.
رئيس سازمان صدا و سيما با بيان اينكه ما از 8-7 ماه پيش بحث گسترده ای راجع به موسيقي شروع كرديم، گفت: واقعيت اين است كه بعد از ماه ها بحث چيزي به ما اضافه نشد چون وقتي يك موسيقي پخش مي كنيم بدون نظر گرفتن پاپ يا سنتي بودن آن بايد به شعر و محتوای آن و تصوير روي آن توجه كرد.
ضرغامي افزود: امروز شكاف بين موسيقي رسمي و غيررسمي وحشتناك است ما در خصوص موسيقي دو راه داريم راه حل اول مراجعه به عرف است و راه حل دوم تشكيل يك گروه شامل صاحب نظران است تا بگويند اين موسيقي پخش شود یا نشود.
وی با اعلام اينكه هر كس راه سومي در اين باره دارد بگويد، اظهار داشت: برنامه كودك بايد شاد باشد اتفاقاً برنامه فيتیله كه شما از آن نام برديد از آموزشی ترين برنامههاي ما است، ما نبايد ترويج موسيقي كنيم يعني یا درباره موسيقي حرف نزنيم يا از آن استفاده نكنيم که نظر اول درست تر است.
در ادامه اين برنامه يكي از دانشجويان با بيان اينكه در صدا و سيما نظرات گوناگون به صورت شفاف مطرح نمي شود، گفت: به خاطر اين است كه در جهت گفتمان مقام معظم رهبری كار نمي شود اين تنها مربوط به شما نيست.
وي افزود: ما دچار پديده خود معظم پنداري هستيم به عنوان مثال مقام معظم رهبري از مبارزه با مفاسد اقتصادي صحبت مي كنند ولي رئيس قوه قضائيه از امنيت سرمايه گذاري حرف مي زند.
يكي ديگر از حضار با اظهار اينكه فضاي فكري ما با شما تفاوت دارد به سخنان ضرغامي اعتراض كرد.
ضرغامي در پاسخ با بيان اينكه مقام معظم رهبري توصيه مي كنند با مجامع فقهی رابطه داشته باشيد، گفت: فصل الخطاب و چراغ راه ما گفتمان مقام معظم رهبري است.
وي درباره اينكه چرا مقام معظم رهبری از چند صدايي صحبت نمي كنند، گفت: وقتي ایشان از آزاد انديشي صحبت كردند متوجه شدم اين بحث كامل است و بايد پيگيري شود.
رئيس سازمان صدا و سيما افزود: وي از فضاي آزاد انديشي راضي نيستند، مقصر اول نیز صدا و سيما است اما فقط ما مقصر نيستيم، آيا دانشگاه امام صادق (ع) در اين مورد كار جدي كرده است.
وی با بيان اينكه فضاي آزاد انديشي در دانشگاه مرده است، گفت: از اين به بعد ميزگرد آزاد انديشي برگزار كنيد، ببينيد پخش مي شود يا نه.
در ادامه اين برنامه سيد مجتبي امامي، يكي از اعضاي هيئت علمي دانشكده مديريت دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به اينكه صدا و سيما ايران خودرو نيست كه چهار نوع توليد آن هم با 300 قطعه داشته باشد، گفت: ما اين ها را مي دانيم اما حرف ما اين است كه روح كارها اسلامي نيست.
وي افزود: ما قبول داريم ساز و كار مديريت صدا و سيما پيچيده است.
ضرغامي در ادامه درباره مسائل مطرح شده توسط دانشجويان مبني بر عدم آزاد انديشي در صدا و سيما گفت: هيچ وقت در جايگاه حرفهاي رئيس سازمان صدا و سيما طرفدار آزادي بيان نيست، چون به نفع خود اوست.
وي بار ديگر تاكيد كرد: در اين حوزه آمادگي پخش ميزگردهاي شما را داريم.
رئيس سازمان صدا و سيما درباره سئوالي مبني بر ممنوع التصوير كردن پناهيان در صدا و سيما گفت: هيچ كس به خاطر استناد ممنوع التصوير نمي شود ممكن است فراز و نشيبي در پخش پيش بيايد ولي الان آن مشكلي براي پخش تصوير وي نداريم.
ضرغامي در پايان با بيان اينكه 17 ميليارد تومان بايد از بابت آگهيهاي بازرگاني به دست بياوريم، گفت: در اين مورد با خاتمي و احمدي نژاد مفصل صحبت كرديم در حالي كه براي پخش آگاهيها ضوابط زيادي داريم./انتهاي پيام/