
کد خبر:۱۴۵۰۷۲
نشست بيداري اسلامي در دانشگاه الزهرا(س)؛
قديريابيانه: نبرد نهايي، بين تمدنهاي اسلامي و مادي خواهد بود/ زارعي: حفظ سوريه يك هدف فوق استراتژيك براي ايران است
سفير ايران در ايتاليا گفت: طبق پيشبيني هانتينگتون در نهايت دو فرهنگ اسلامي و مادي باقي ميمانند كه رويارويي بزرگ بين اين دو تمدن خواهد بود./ تحليلگر مسائل سياسي تصريح كرد: حفظ سوريه يك هدف فوق استراتژيك است كه جمهوري اسلامي هرگز از آن كوتاه نيامده و در اين باره سكوت نخواهد كرد.
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، دومين روز نشست ساليانه دفتر تحكيم وحدت صبح امروز با برگزاري نشست بيداري اسلامي در دانشگاه الزهرا(س) به كار خود ادامه داد.
محمدحسن قديريابيانه با اشاره به تبليغات رسانههاي بيگانه در ابتداي انقلاب گفت: در زمان حيات امام خميني(ره) مسئله صدور انقلاب توسط رسانههاي بيگانه و با هدف ترساندن دولتها بسيار مطرح ميشد و امام در آن زمان فرمودند انقلاب اسلامي صادر شده است.
وي ضمن يادآوري گزارش 10 سال قبل پژوهشگران آمريكايي افزود: نتايج اين پژوهش نشان ميداد در هر كشور اسلامي كه انتخابات آزاد برگزار شود، مسلمانان آمريكا ضد آمريكا به حكومت ميرسند.
قديريابيانه با مطرح كردن اين سوال كه چرا بيداري اسلامي در اين ايام آغاز شد، گفت: مردم تونس به رفاهطلبي و اينكه اهل مبارزه نيستند معروف هستند و هنگامي كه آنها توانستند تظاهرات به راه بياندازند و حاكم خود را سرنگون كنند اميد به پيروزي در دل ملتها روشن شد.
سفير ايران در ايتاليا ادامه داد: بيداري اسلامي ادامه خواهد يافت و طبق پيشبيني هانتينگتون به نبرد بزرگي ميان تمدن اسلامي و تمدن غيرالهي خواهد انجاميد.
در بخش ديگري از اين نشست، سعداله زارعي، تحليلگر مسائل بينالملل با اشاره به اينكه سقوط يك حكومت اتفاق عجيبي نيست، تصريح كرد: عجيب بودن آنچه كه در كشورهاي عربي رخ ميدهد به واسطه پيدرپي بودن و توالي سقوط حكومتهايي است كه هر كدام در مختصات متفاوتي حضور دارند.
وي افزود: موجي كه توسط مردم بوجود آمده باشد پديدهاي بيسابقه و جديد است كه تا قبل از اين فقط توسط نظاميها به وقوع ميپيوست.
زارعي با ذكر تاريخچهاي از انقلابهاي ناسيوناليستي در دهه هاي 1950 تا 1970 تاكيد كرد: آنكه هم اكنون در جريان است قيام مردمي است كه بر ضد حكومتهاي نظامي به پا خواستهاند.
قديريابيانه در پاسخ به سوالي درباره پايداري و ماندگاري انقلابهاي منطقه گفت: بخشي از ظرفيت غرب كه امكانات كشورهاي غربي مثل عربستان است به خدمت اين درآمده كه نگذارد اسلام گرايان بر سر كار آيند و مهرههاي غرب مجددا بر اوضاع مسلط شوند.
وي افزود: اگر مقايسهاي بين وضعيت كنوني و انقلاب اسلامي داشته باشيم انقلابهاي منطقه در موقعيتي به سر ميبرند كه شاه از كشور رفته اما بختيار هنوز بر سر كار است.
قديري ابيانه به تأخير انداختن انتخابات در كشورهاي انقلاب كرده را تلاشي براي ايجاد فرصت حذف اسلامگرايي دانست و تاكيد كرد: لازم است در جهت تبيين مردمسالاري ديني و حفظ بيداري اسلامي تلاش كنيم.
در بخش بعدي اين نشست زارعي با ذكر تاريخچهاي از كشورهاي در حال انقلاب به تونس اشاره كرد و گفت: اقتصاد تونس پس از روي كار آمدن بن علي صد در صد رشد داشته كه نشان ميدهد نميتوان براي انقلاب تونس ريشه اقتصادي تصور كرد.
وي همچنين با ذكر اين نكته كه سه مذهب از مذهب اصلي اسلامي در مصر متمركز هستند، ابراز اميدواري كرد تا اتفاق اصلي و بزرگ در مصر حاصل شود كه اگر مصر توسط غرب مهار شود مهار ساير كشورها نيز محتمل است و اين مايه نگراني است.
زارعي همچنين عدم سقوط كامل عبدالله صالح را مربوط به اختلافات داخلي يمن دانست و در مورد بحرين خاطرنشان ساخت: در خيزش دوم مردم بحرين برخورد نظامي موثر نخواهد بود.
قديري ابيانه در پاسخ به سوال ديگري درباره ريشه اسلامي اتفاقات اخير به تركيه اشاره كرد و گفت: پس از گسترش موج اسلامخواهي در تركيه كساني سر كار آمدند كه دم از اسلام ميزدند و اين در حالي بود كه تركيه هم عضويت ناتو را دارد و هم با اسرائيل رابطه گسترده دارد و اين نشان ميدهد زمينه انقلابهاي منطقه اسلامخواهي بوده است.
پس از مطرح شدن سوالي درباره وضعيت سوريه زارعي در پاسخ به اين سوال گفت: بر خلاف ساير كشورهاي تحت انقلاب كه هر روز شاهد تظاهرات و تجمع هستند در سوريه شاهد اين پيوستگي نيستيم و عدم جمعيتهاي تظاهرات كننده نيز در بالاترين ميزان حضور و فقط يك بار به چهل هزار نفر رسيده است.
وي با استناد به بررسيهاي انجام شده گفت: ميانگين حضور در تجمعات سوريه زير 2000 نفر بوده در حالي كه در ساير كشورها شاهد تجمعات چند صد هزار نفري بودهايم.
زارعي تفاوت ديگر سوريه را از ناحيه كشورهاي همجوار ذكر كرد و توضيح داد: در ساير كشورهاي تحت انقلاب كشورهاي همجوار همگي از حاميان رژيم در حال انقراض بودهاند در حالي كه در سوريه غير از عراق تمام ظرفيت كشورهاي همجوار براي سقوط اسد به كار گرفته شده است و اين غير از ظرفيتهاي سازمانهاي بينالمللي و عربستان است.
وي درباره مخالفان حكومت سوريه نيز خاطرنشان ساخت: مخالفان اصلي در سوريه پاي كار نيامدهاند و اگر مخالفاني نظير اخوانالمسلمين ميخواستند ميتوانستند جمعيتهاي ميليوني را به خيابان بياورند اما آنها نگران هستند كه اسرائيل بر اوضاع مسلط شود.
زارعي ادامه داد: هم اكنون كساني در مخالفت با اسد سر كار آمدهاند كه سقوط بشار اسد را به قيمت حاكم شدن آمريكا، اسرائيل و عربستان بر سوريه قبول دارند.
وي به وضعيت داخلي حكومت سوريه نيز اشاره كرد و توضيح داد: سوريه سال ها تحت حاكميت بعثيها بوده و هنر خاندان اسد كه جزو شيعيان علوي هستند اين است كه توانسته ساليان سال در رأس حزب بعث با اكثريت سني قرار بگيرند.
زارعي افزود: بشار اسد ميخواهد اين حزب را از صحنه حذف كند اما با وجود اينكه تمام اركان حكومت سني هستند اين كار بسيار سخت است و موجب ناآراميهاي اخير نيز شده است.
تحليلگر مسائل سياسي در پايان خاطرنشان ساخت: سوريه براي ايران نيز در حكم حلقه وسط جبهه مقاومت ميباشد و حفظ سوريه يك هدف فوق استراتژيك است كه جمهوري اسلامي هرگز از آن كوتاه نيامده و در اين باره سكوت نخواهد كرد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.