فعال دانشجويي: سياست‌ بين‌الملل ما براساس اعتقادات ديني است
کد خبر:۱۴۸۰۸۸
گفت‌وگوهاي فعالان دانشجويي با سفير تركيه - بخش دوم

فعال دانشجويي: سياست‌ بين‌الملل ما براساس اعتقادات ديني است

فعال دانشجويي ضمن انتقاد به سياست‌ خارجي دولت تركيه گفت: ما ضمن پذيرش واقع‌گرايي در عرصه بين‌الملل، سياست بين‌الملل خود را بر اساس اعتقادات ديني ...
به گزارش خبرنگار بين‌الملل «خبرگزاري دانشجو»، در ادامه جلسه گفت‌وگو ميان فعالان دانشگاهي و سفير تركيه كه در سفارت اين كشور در تهران برگزار شد، سفير تركيه ضمن بيان سياست‌هاي اين كشور در منطقه و عرصه بين‌الملل گفت: من  سياست متناقصي را در سياست خارجي تركيه نمي بينيم به‌طور نمونه طي ده سال اخير رابطه ما با ايران بسيار گرم تر از گذشته گشته است،‌ضمن اينكه اتخاذ اين سياست ريسك‌هاي زيادي را براي تركيه در برداشته است.

يارديم گفت: ما سياست‌ خارجي مستقل و شجاعانه‌اي را در پيش گرفته‌ايم كه اين تصميمات و نتايج موفقيت‌آميز آن بسياري از كشورها را حيرت زده كرده است.

وي گفت: با اين  حال دولت تركيه در عرصه بين الملل با مشكلاتي نيز مواجه است يارديم اختلافات با يونان و مسئله قبرس و ذهنيت منفي ارامنه نسبت به ترك ها را از اين مشكلات دانست اما با وجود اين مشكلات ما سياست مستقلي را در پيش گرفته‌ايم.

سفير تركيه در پاسخ به سوال يكي از فعالين دانشجويي درباره موضع دولت تركيه در قبال مسئله فلسطين و به رسميت شناختن دولت رژيم صهيونيستي گفت: ديدگاه ما در برابر ملت فلسطين نيز كاملا اخلاقي و تازه بر اساس انسان محوري است و در مواجه با اسرائيل نيز  آنچه ترجيح منافع‌مان باشد عمل خواهيم كرد.

وي گفت: هدف نهايي دولت تركيه، ايجاد دوستي، آشتي و ثبات در خاورميانه است. البته ديدگاه تركيه نسبت به منطقه منكر وجود ديدگاه‌هاي ديگر نمي‌شود. هر كشوري مي‌تواند بر اساس ديد خود به منطقه بنگرد.

يارديم در ادامه گفت: در زمينه مناقشات اعراب و اسرائيل نبايد آن را صرفا از دو يا سه زاويه كلي ديد و اين اشتباه است با نگاهي به گروه‌هاي موجود در فلسطين و تفاوت‌ افكار آنها خود شاهدي بر اين مدعاست.

يكي ازفعالين دانشجويي در پاسخ به اظهارات يارديم گفت: ما نيز اصل واقع‌گرايي را قبول داريم. وي بيان داشت: ديدگاه دانشجويان مبني بر عدم پذيرش موجوديت اسرائيل نظر بخش عمده‌اي از نخبگان كشورمان است ما ضمن قبول واقع‌گرايي عالم را براساس اعتقادات مسلماتي كه بايد به آنها رسيد در نظر مي‌گيريم و براين اساس است كه نمي‌توانيم حضور يك ظالم را در ميان مظلومان بپذيريم و شما بايد بدانيد كه رژيم اشغالگر قدس با دارا بودن بيش از 200 كلاهك اتم عامل ناامني در منطقه محسوب مي‌شود.

وي مجددا از سفير پرسيد: چگونه مي‌توان موضع ضداسرائيلي داشت و همسو با ايالات متحده به‌عنوان حامي اصلي رژيم صهيونيستي رابطه داشت؟

سفير تركيه گفت: واقع‌گراي به معناي زير سوال بردن اعتقادات شما نيست، آنچه شما از اسرائيل انتقاد مي‌كنيد براساس پايه سياست خارجي كشورتان در اين زمينه است.

وي گفت: سياست خارجي تركيه براين مبناست كه منطقه بايد عاري از سلاح‌هاي هسته‌اي باشد و ما اين سياست را در سازمان‌هايي كه در آنها عضو هستيم به صراحت بيان كرده‌ايم.

وي در زمينه رابطه آنكارا و واشنگتن صرفا به اين گفته اكتفا كرد و گفت: اينجا زمان مناسبي براي طرح رابطه امريكا و تركيه نيست و در اين زمان به نتيجه‌اي در اين‌باره نخواهيم رسيد. آنچه اهميت دارد اين است كه ما به‌عنوان دولت تركيه مواضع خود را درباره مسائل منطقه به دولت امريكا و تركيه منتقل مي‌نماييم و در اتخاذ تصميمات هيچ ترسي و واهمه‌اي از امريكا و رژيم صهيونيستي نداريم.

يارديم گفت: ما عضو سازماني هستيم ناتو كه امريكا هم عضو آن است در ميان 27 عضو ناتو تفاوت‌ ديدگاه وجود ندارد و به مخالفت تركيه با اعلام تحريم‌هاي ناتو و سازمان ملل عليه ايران را به عنوان نمونه‌اي از مخالفت دولت با ايالات متحده عنوان كرد و در كنفرانس ليسبون از حقوق ايران دفاع كرد.

سفير تركيه خطاب با دانشجويان گفت: زماني كه تركيه و اسرائيل روابط جديدي را آغاز نمودند و شاهد كاهش سطح مناسبات ميان دو كشور بوديم، آيا نتيجه اين حادثه به نفع دولت ايران نبود؟

يارديم گفت: اتخاذ تصميم تنبيه دولت اسرائيل حتما باعث ايجاد چالش‌هايي براي منافع تركيه نيز گشت، اقدام يوناني ها در اكتشافات نفت در مديترانه،‌افزايش تروريسم در تركيه و فشار بيش از پيش لابي هاي ارامنه در امريكا بر تركيه حاصل اقدامات شجاعانه دولت تركيه در اتخاذ مواضع ضداسرائيلي بوده است.
پربازدیدترین آخرین اخبار